Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 77 431
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има фирма, но се съмнявам в хм, компетенциите й  Rolling Eyes
Да, обмисляме агенцията, но пък фирмите правят доста мизерии, когато бъдат сменени...
Има и домоуправител и прочие, ама на...

а вие откъде знаете, че няма спирачка?
...
Като се съмнявате във фирмата - говорете с другите собственици, опишете в какво се съмнявате... направете събрание, извикайте други фирми за да дадат оферта за ремонт.
Не чакайте!
Който прави мизерии - в мизерия умира Wink

# 76
  • София
Отново побутвам въпроса каква е цената, която Мтел (или друг оператор) заплаща на ЕС за правото да постави антена на покрива?

И добавям още един - цената от 180 лв. такса за стандартен и товарен асансьор нормална ли ви се струва? Наскоро разбрах цена за голям областен град от 45 лв. месечно, за друг областен беше 85 лв., и двете са офисни сгради, но не знам подробности нито за вида на асансьора, нито за етажите, ако са от значение. Явно цените драстично варират.

# 77
Ми ние плащаме 240 лева на супер смотана нелегитимна фирма за голям и малък асансьор, всички прегледи, ремонти и сигнали отделно...та знам ли...

# 78
  • София
240  Shocked Явно трябва бързо да се съгласяваме на 180, защото нашата фирма е читава.
Мерси за включването , Хепи  bouquet

# 79
Ев...300 лева за антена на покрива съм виждала договор.
Оня ден ми мина подобен договор,но цената беше скрита/заличена и др.лични данни.

# 80
  • София
И аз съм виждала толкова, но на договор отпреди 15 години. И се чудех дали все пак не са се вдигнали цените. 

# 81
От преди година-две е този за 300. Във вторник мога да погледна един за миналата година.
Няма ли блокове наблизо с антени,да попиташ при тях как е newsm78

# 82
  • Sofia
Отново побутвам въпроса каква е цената, която Мтел (или друг оператор) заплаща на ЕС за правото да постави антена на покрива?

И добавям още един - цената от 180 лв. такса за стандартен и товарен асансьор нормална ли ви се струва? Наскоро разбрах цена за голям областен град от 45 лв. месечно, за друг областен беше 85 лв., и двете са офисни сгради, но не знам подробности нито за вида на асансьора, нито за етажите, ако са от значение. Явно цените драстично варират.

И при нас е 180лв таксата.

# 83
  • София
В нашия блок около 270лв за антена,а на един блок в Лозенец 380евро.

# 84
  • София
Няма ли блокове наблизо с антени,да попиташ при тях как е newsm78
Няма.
При познати антена на Виваком е поставена на покрива на единия вход, но се плаща и на съседните 2 входа, т.е. на общо 3 входа, като на основния сумата е най-голяма, а на най-отдалечения е най-малка - 300 лв. Не знам защо така са се договорили, но опредлено е добре за ЕС.
Явно действа принципът на свободата на договоране - кой за колкото е успял да се спазари. Все пак разликите са твръде големи.
Благодаря за информацията.

# 85
Мм сагата с асансьорите ни се затяга
Да питам и аз за отзиви за читави фирми за епк-високи сгради в София. Може и на лични.
Очертава се да стана мразена и зла, защото ще викам Агенцията по метрология на проверка   ooooh! Не съм търсила отзиви за фирми, но никой не си мръдва пръста и поне отзиви да събера...не знам просто. Сега се крият като мишоци, за да не се прави събрание...думи нямам.

# 86
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мм сагата с асансьорите ни се затяга
Да питам и аз за отзиви за читави фирми за епк-високи сгради в София. Може и на лични.
Очертава се да стана мразена и зла, защото ще викам Агенцията по метрология на проверка   ooooh! Не съм търсила отзиви за фирми, но никой не си мръдва пръста и поне отзиви да събера...не знам просто. Сега се крият като мишоци, за да не се прави събрание...думи нямам.

на втора страница има линк към лицензираните фирми  Peace
ето директен за София

http://www.damtn.government.bg/images/registri/SPO/sofia.pdf

# 87
Аз това го знам,от там тръгна сагата че нашата я няма, преди  нещата да се окажат още по-зле, иска ми се препоръка от личен опит за не само лицензирана, но и ползвана фирма , от която някоя съфорумка лично е доволна
Ще се върна в началото на темата все пак да изчета ако вече има отзиви Peace Благодаря

# 88
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 ooooh! това вече е интересно.
имате си договор, всичко, а фирмата няма лиценз, така ли?
как реагираха от ДАМТН?
интересно ми е Hug

# 89
Още не съм подала писмен сигнал, защото задължително ще спрат асансьорите. Фирмата периодично й се отнема лиценза и после си го връща. Те са няколко фирми на един собственик и нещо върти с тях. От агенцията устно обясниха, че могат да ни проверят и спрат асансьорите, но договорите с фирмите са си наш проблем. В момента работя по информиране на съседите и свикване на събрание, за да приведем съоръженията в безопасен вид. Много е трудно, а домоуправителя се обиди...и възпрепятства свикването на събрание. Без коментар за това.

Общи условия

Активация на акаунт