Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 495
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Козлодуй
Момичета, днес ми е айрянен ден, но нещо ме гложди, че утре кантара няма да ме зарадва изобщо или може би ще ме зарадва, но с много малко, а това ще ме демотивира много. Затова сериозно се замислям за някаква промяна. Но още не мога да реша на къде да тръгна. Приемам всякакви идеи и препоръки, защото имам странното чувство, че стоя на едно място и буксувам, а след 2 седмици ще дойде гадното ПМС и пак ще се надуя с 2 кг. отгоре. Зациклила съм на тези 53 кг. и няма мърдане, а ми се иска да пораздвижа нещата  Rolling Eyes То е ясно, че последните килограми се свалят най-трудно, особено след 35 години, но все от някъде трябва да започна
Защо не замениш айрана със кефир?  http://www.berezka.bg/produkti/kefir-ryazhenka  Можеш да го разредиш с вода и да ти е приятен на вкус Simple Smile
Аз вчера ядох пица а за днес съм наготвила месо с картофи за семейството против всички диетични правила съм защото имам проблеми и не ми се мислят сложни манджи днес имам само 200 гр. + от пицата обаче много ядове имам и затова не качвам Sad

# 496
Духче, радвам се, че пак те виждам Hug
Надявам се всичко при теб да е наред и да се оправиш скоро. Heart Eyes

# 497
Духче, радвам се, че пак те виждам Hug
Надявам се всичко при теб да е наред и да се оправиш скоро. Heart Eyes
Благодаря!
Ами сериозно обмислям зоната. Може ли някой,който я е правил да ми драсне на лични моля

# 498
  • Има много детски смях.
Духче, пробвай я Зоната, нищо не губиш. Дай й време- две, три седмици. С толкова много инфо и сайтове из нета, не мога да се съглася че е сложна наука.  Mr. Green Реално, това е балансирано хранене, в което не се изключва нито една хранителна група. Влез в сайта на Катина- "Какво да ям", имаше линк и малко по- нагоре, прочети, разгледай рецептите, пробвай.  Hug
Всъщност, дори това измерване в блокове, както те го наричат, си е определяне на калориен дневен прием. Много хора се радват, че са започнали да свалят, следвайки "вълшебен" начин на хранене. А реално не е точно така. Просто са влезнали в определена калорийна рестрикция, създали са си правилни хранителни навици и да не забравяме ефекта плацебо.  Laughing И какво се случва като съберем накуп всички тези "вълшебства", които в нечии очи имат ново име и цел, което е с доста нетипично и малко завоалирано име /"Зоната"/, следване на определени уж едва- ли- не магически правила /добри хранителни навици/, блокове /каквото и да си говорим, нужен е калориен дефицит/ и вярата, че правим нещо изключително добро и полезно за себе си. И воала- ефектът е налице.
Аз и друг път съм писала тук, има някои неща в тази Зона, които определено не мога да си ги обясня и не са ми съвсем ясни, но дори без да спазвам всичко фанатично, хранейки се в широките й рамки, се чувствам прекрасно.  Hug

# 499
Умма,
аз я четох тази Катина, но нещо в нея не ми допада, не знам защо, но да полезна информация има
И аз си мисля същото като тебе... проблемът с подобни режими/начини на хранене/ за хора като мен е, че не зная как да ги направя ефективни за себе си. Едно е човек без двигателна и хранителна култура да се обърне към 90 дд и Зоната, друго е човек с история и минало, като моето. Зоната изглежда приятна и балансирана за поддържане на тегло, ма знам ли може и за сваляне да даде резултат  Party
Ще я опитам, макар че в някои неща противоречи на приетите от мен правила. Но не мисля, да смятам блокове, мисля да ползвам метода "на око" - имам нужда от правила, но не и от психически тормоз. Поне за сега.  Hug

# 500
Чета доста добри резултати за Зоната, но в момента при моя рестриктивен режим, храненето там ми се струва значително.
Иначе хората отслабват и то доста с нея.

Днес още се чудя дали да преминавам на плодове, нещо ми е некомфортно. Боли ме глава, стомах, ще видя какво ще реша.

# 501
  • Варна

Днес още се чудя дали да преминавам на плодове, нещо ми е некомфортно. Боли ме глава, стомах, ще видя какво ще реша.

В Зоната също има ограничение на калориите. Аз лично отскоро се занимавам с нея и не съм свалила с нея, но физически се чувствам чудесно. Тази седмица свалих 3кг за 3 дни, а другите 3 дни съм по Зоната и ги поддържам. Другата седмица пак ще направя 2-3 ограничаващи дни и така... При Зоната акцентът е върху здравето и после постигане на оптимално тегло.

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 15:22 от gpym4e

# 502
Някоя от вас ходила ли е на kangoo jumps? Вижда ми се много приятно. Blush

# 503
M дам, за Зоната водещо е здравето и баланса, теглото е следствие

Аз днес съм тъжна... почина човек, когото много обичам, но отказвам да се удавя ...
Ходих в парка - тичано-ходене - 5 км, за 45 мин - горе долу - бива.  Бях си свалирал две яйца и след тичането си ги хапнах в колата с домат и половин краставица.
За ММ довечера ще правя паста... и цял ден си мисля за паста и си умувам, как на вечеря не е най-добрия вариант за такива ВХ и ... накрая го реших
СЗ - 30 гр в сурово състояние протеинова паста (обогатена с грахов протеин), две пипала от калмар, 1 с.л. сметана, 7 гр. кашкавал, сол и черен пипер.  Дойде ми екстра, мина ми мерака, вкусно ми беше, а за вечеря ще е салата (и евентуално малко риба)

# 504
  • София
Госпожице Дух, пвачева  Hug Явно и двете минавате през трудни моменти.

На мен днес ми беше деня, на който уж щях да отчета 57 кг, е не съм толкова, даже днес съм 59,5 кг, но това не е ми е най-големият проблем, ясно, че 1 кг и нещо са вода. Уж от два ни ми спря менструацията, но днес ми дойде отново и то все едно е първи ден, много обилно с болки в яйчниците и колената, задържаната вода ииии от вчера с пъпка, която днес е на огромна рана, възпалена и с неравна коричка, която дори не мога да поприкрия с фон дьо тен. А днес очакваме 60 души гости.  Cry Знам, че на фона на вашите проблеми не е сериозен, но ми е много криво, толкова чаках този ден.

# 505
Госпожице Дух, пвачева  Hug Явно и двете минавате през трудни моменти.

На мен днес ми беше деня, на който уж щях да отчета 57 кг, е не съм толкова, даже днес съм 59,5 кг, но това не е ми е най-големият проблем, ясно, че 1 кг и нещо са вода. Уж от два ни ми спря менструацията, но днес ми дойде отново и то все едно е първи ден, много обилно с болки в яйчниците и колената, задържаната вода ииии от вчера с пъпка, която днес е на огромна рана, възпалена и с неравна коричка, която дори не мога да поприкрия с фон дьо тен. А днес очакваме 60 души гости.  Cry Знам, че на фона на вашите проблеми не е сериозен, но ми е много криво, толкова чаках този ден.

Горе главата ! Усмихни се, вземи душче, сложи си червилцето, благодари за всичко, което имаш, и забрави за пъпката !

# 506
Здравейте момичета  Hug

Духче - моите съболезнования миличка. За съжаление не можем да се борим с тези неща от живота - остава ни само мъката и опита да се преборим с нея  Sad

ДУ Вяра-Н Niya88 идвам във вашия отбор на 57 и  край не мърда този кантар,а и мерките не мърдат.Казвайте какво да правим?
Вчера много тежък работен ден,вечерта и децата ме ядосаха и като ме хвана емоцията,няма нищо сладко,каква простотия в 22 ч направих,срам ме е,забърках 2 лъжици захар с 1 лъжица нескуик и канела. Embarassed Embarassed Embarassed

Момичета, измислих го. Ако сте съгласни може да направим едно ударно, двуседмично Моно и да видим дали няма да го стреснем този сърдит, лош кантар  goodscale

Днес правя захранващ ден и то стабилно и от утре започвам следния режим. Ще се радвам, ако някой се присъедини, пък дори и да не удържи целия период  Peace

Скрит текст:
1 ден - айрян
2 ден - пил. бутчета /варени или печени/
3 ден - ябълки
4 ден - яйца
5 ден - картофи
6 ден - св. пържоли

7 ден - айрян
8 ден - пил. бутчета
9 ден - ябълки
10 ден - яйца
11 ден - картофи
12 ден - св. пържоли
13 ден - айрян

Включвам 2 пъти седмично спининг, а ако успея може и един ден да отида до залата да потичам малко. Стартирам от 53.300 кг /като няма да се меря утре след днешното захранване, че сигурно ще ми стане лошо  badscale /
Чудя се само дали мога всеки ден да си пия дългото кафе с мляко или само в млечния ден. Защото това кафе доста ми помага в борбата с глада  Rolling Eyes

# 507
Вяра, аз направих едноседмично моно преди 10тина дни, ужасно ми се отрази на психиката. Свалих 2 кг и ги качих обратно, чувствам се и някак омекнала. Повече моно няма да бутна и с пръчка. Може и да ме ни е моното виновно, имам си притеснения за майка ми, но това моно ме довърши.

Понеже съм меко казано ужасена от развитието с моите килограми, започвам днес БВХ (безвъглехидратната). Ще променя и тренировъчния план- включвам бягане и хот йога. Намерих си едно студио, довечера съм за първи път, дано ми хареса.
Не съм готова за пролетта, а съм си купила толкова прекрасни неща!

Госпожица Дух, моите съболезнования. spoko

# 508
Здравейте момичета, включвам се в темата.Имам за сваляне многооо кг, искам да си върна предишната фигура на 50кг..Започнах от 62,7 кг. след безобразно ядене (меко казано) и за по-малко от седмица станах 59кг ,но вече втори ден кантарът не помръдва.Целта ми е да свалям по 3 кг на седмица.Правя тренировки всеки ден - 4км бягане, знам,че не е много,но в момента нямам никакво време.След началото на април, се надявам да съм по-свободна и тогава започват здрави тренировки.Те не ме притесняват,защото от две години, тренирам по 4-5 пъти седмично с малки изключения, когато има празници. Laughing

# 509
Днес ми е мръсен ден, хихи. Щях да си правя пилешки пържолки със салата, но ме изненадаха с палачинки Mr. Green
Няколко дни, да не кажа цяла седмица, се храня много разнородно от към БМВ и се чувствам много подута. От утре пак се връщам към по-простото меню - пилешки гърди на грил тигана (никога не може да ми писне това нещо, хихи), варени яйца, салати и от време на време картофи или ориз със зеленчуци.
Знам си аз, че трябва да си слушам организма, а не да съм на принципа "Да не обидя домакините" ама пуст характер ... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт