Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 497
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, днес ми е айрянен ден, но нещо ме гложди, че утре кантара няма да ме зарадва изобщо или може би ще ме зарадва, но с много малко, а това ще ме демотивира много. Затова сериозно се замислям за някаква промяна. Но още не мога да реша на къде да тръгна. Приемам всякакви идеи и препоръки, защото имам странното чувство, че стоя на едно място и буксувам, а след 2 седмици ще дойде гадното ПМС и пак ще се надуя с 2 кг. отгоре. Зациклила съм на тези 53 кг. и няма мърдане, а ми се иска да пораздвижа нещата  Rolling Eyes То е ясно, че последните килограми се свалят най-трудно, особено след 35 години, но все от някъде трябва да започна

# 481
  • Пловдив
   Оффф, аз прочетох тази и предната тема/ сега чета по-старите/.
Много имам да свалям.Знам, че не мога за 10 дни да сваля 10
кила/ правила съм го в младите години и съм успявала 6 да сваля/, .
но сега не става. Десетина дни бях на моя измислена диета:
З. чаша кефир
след час кафе с малко мляко
Об. Кисело мляко с ленено семе, овесени трици, чия и сирене
В. месо със салата
Свалих само 2 килограма и после нищо.
Ясно ми е ,че съм изхвърлила задържаната вода, но как да изчистя мазнините?

Замислям се да мина на елда, но тя нали е въглехидратна.?.?...
Искам да сваля 5 килограма и после да мина на някакъв режим.

Извинявам се за дългият пост!

# 482
  • София
Аз пък зациклих н 59 кг, свалих до 58 кг, но след разтоварващ и дотам. Бях си поставила срок събота да стана 57 кг, но няма как да го изпълня за съжаление.

# 483
  • Варна
Замислям се да мина на елда, но тя нали е въглехидратна.?.?...
Тя съдържа и белтъчини и е нискокалорична. Друг е въпросът колко време можеш да я ядеш. Иначе е много ефикасна.

# 484
  • София
ДУ Вяра-Н Niya88 идвам във вашия отбор на 57 и  край не мърда този кантар,а и мерките не мърдат.Казвайте какво да правим?
Вчера много тежък работен ден,вечерта и децата ме ядосаха и като ме хвана емоцията,няма нищо сладко,каква простотия в 22 ч направих,срам ме е,забърках 2 лъжици захар с 1 лъжица нескуик и канела. Embarassed Embarassed Embarassed

# 485
Момичета, като ви чета как сте зациклили на 57 кг. и кантарът не мърда надолу, си мисля, че ако съм с вашата нагласа, при моите килограми досега да съм се метнала в Дунава.  Mr. Green
Това в кръга на шегата. Моите килограми са си много, при това-  трупани през годините... От началото на февруари меря само обиколки, а те обнадеждаващо намаляват. Вчера все пак се качих на  адски своенравния ни кантар, та ако изобщо може да му се има вяра- килограмите са с 4 по- малко.
За себе си знам, че мина ли на някаква супер ограничаваща диета, издържам най- много седмица, а после- буквално озверяла от наложените ограничения, захвърлям всичко и- газ на сладко, тестено...  ooooh!
Така че сега- полек- полек- без тестени, сладки и газирани- и нещата се получават- тук сантиметърче, там килце. Хайде, спорен и усмихнат режимен ден на всички!

# 486
Момичета, има ли тема за Зоната? Намирам само стари теми.  newsm78

# 487
Спешно трябва да намаля въглехидратите, а нямам никаква мотивация Sad

# 488
  • Варна
Момичета, има ли тема за Зоната? Намирам само стари теми.  newsm78

Повечето хора пишат във фейсбук - има група "Зоната". Ето една тема тук: "Зоната и ние". Иначе ползвам блога на Катина: www.kakvodaqm.bg

А аз само веднъж съм била 56-57 кг - като от тогавашните 63 кг след летен вирус се бях стопила за седмица Simple Smile Ех, мечти...

# 489
Добро утро и от мен. Simple Smile

На кантар не съм се качвала, но си продължавам стриктно по режима.
Мисля да преборя мързела си и от другата седмица да се върна към народните танци. Не е спорт, не се сваля от тях, но действат много добре за стягане. Краката ми стават камък, без обаче да правя прасци или бедра. Просто се стягат неимоверно. Simple Smile

В следващите 20дни ми се иска да разкарам още 4кг., затова от утре ще пробвам да мина на плодове, както писах. Ще дам отчет какво се случва.

# 490
Аз съм на мнение, че всяко движение, което правим в повече, е полезно, дори да нямаме желание или време за спорт. Народни танци, клякане, винаги, когато се сетим, ходене пеша... Всичко това е по-добре от това съвсем да не се движим.
Аз се измерих сутринта, защото утре ще пътуваме и не знам дали сутринта ще се сетя. И тази седмица задържането е факт, а храненето, въпреки системното недоспиване напоследък, е повече от режимно. Доволна съм от себе си. Предстоят ми два нережимни дни, но ще компенсирам с малки количества а и с много движение.

# 491
  • София
ДУ Вяра-Н Niya88 идвам във вашия отбор на 57 и  край не мърда този кантар,а и мерките не мърдат.Казвайте какво да правим?
Вчера много тежък работен ден,вечерта и децата ме ядосаха и като ме хвана емоцията,няма нищо сладко,каква простотия в 22 ч направих,срам ме е,забърках 2 лъжици захар с 1 лъжица нескуик и канела. Embarassed Embarassed Embarassed

Еее, 57 кг си е супер, не си в застой, нали преди по-малко от 2 седмици някъде писахме в темата, че бяхме и двете 58,7 кг, така че ти явно си мръднала надолу. Аз седмичката не успях да я видя дори и мърдаща се.

# 492
Момичета, влизам да ви похваля тоз шоколад от Лидл  Heart Eyes Мнооого ми харесва и притъпява глада за сладко страхотно  Heart Eyes Освен това едно квадратче е 69 калории, което според мен е е много.

# 493
Още един глас за черните шоколади на Лидл....като съотношение цена-вкус-качество са добри.
За пловдивчанки, има подобни и в Т-маркет, по спомен около 1.90 лв.

Днес, при поредната ми обиколка из книжарниците, попадам на нова книга.    Laughing
Не е за диети, по-скоро разглежда връзките здраве-среда-хранене-работа на тялото...ей такива работи.Уж щях да й помня заглавието, ама ....    Mr. Green   на следващата обиколка.
Зачетох се обаче за връзката с храната.....
Най-общо:тялото обича да работи в режим.Постоянен.Хранене по едно и също време, лягане/ставане по едно и също време, сън-горе долу едни и същи часове всяка нощ, спорт-по едно и също време....Всяко излизане от установен режим го стресира.
Даден е и пример:обикновено обядвате в 13ч.Постоянно.В един ден обаче не успявате и обядвате в 14 ч или дори по-късно...тялото автоматично излиза от обичайното си спокойно състояние и "превключва" в режим оцеляване, повишава кортизола, който "заповядва" складирането на мазнини и забавянето на метаболизма.Т.е., неподаването на храна един единствен път в точно определеното време дава сигнал "Внимание, опасност от глад!" и задвижва определени процеси, супер неблагоприятни за нас.И още:изостря сетивата-повишава сетивността, "забързва" мозъчната дейност и други подобни, отговорни за бързото намиране на храна.Това в допълнение към засиленото чувство на глад.Или, накратко казано, едно просто изместване на часа на хранене е причина за "катаклизъм" в тялото.
По сходен начин действа и недоспиването, или лягането по различно време всеки ден.

# 494
Здравейте Simple Smile

Тези дни нещо кривнах от пътя и емоционално и хранително
по-скоро май емоционално хранително

вчера:
З - 2 мънички банана, кафе
О - салата домат и краставица, едно пипало от октопод сварено и задушено в малко масло, 30-40 гр. сьомга (я има я няма от една опашка)
Сз - 2 опашки, две малки кивита
- 50 гр бадем
Вечеря - зелена салата, половин пъстърва, две парченца моцарела, 1 ф. хляб от лимец, шепа царевичен чипс, 3 квадратчета натурален шоколад Embarassed Embarassed Embarassed

днес
З - един банан, кафе

- 3 броя фалафел
- 3 бонбона от берьозка
О - зелена салата, яйца със зелении - иранско ястие, копър, магданоз, лук, лапад и коприва (аз си ги добавих) на тиган

Знам че ми е не много Ок храненето... ще опитам да балансирам, нещо съм се сдухала  Hug

Общи условия

Активация на акаунт