Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 520
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • Козлодуй
Amour* когато навремето съм отслабвала с точкова диета (сега разбирам как се казва) тогава се казваше диетата на руския елит Simple Smile тогава нямаше толкова информация или поне аз не съм я намирала за захранване освен това аз не съм увеличила рязко въглехидратите т.е. изобщо не ядях торта например но като хапна парче хляб например на другия ден не мога да стъпя на краката си изобщо даже не става въпрос за напълняване а за чисто подуване иначе напълно съм съгласна,  че белтъчините са градивните вещества на мускулите и не мога без тях и си ям месо макар да обичам животните и така пак си търся моето равновесие и баланс Simple Smile

# 406
Amour* когато навремето съм отслабвала с точкова диета (сега разбирам как се казва) тогава се казваше диетата на руския елит Simple Smile тогава нямаше толкова информация или поне аз не съм я намирала за захранване освен това аз не съм увеличила рязко въглехидратите т.е. изобщо не ядях торта например но като хапна парче хляб например на другия ден не мога да стъпя на краката си изобщо даже не става въпрос за напълняване а за чисто подуване....
Именно.
Когато човек яде големи количества въглехидрати, тялото така или иначе няма избор, адаптира се и някак тушира неприятните симптоми.Когато ограничиш проблемната храна, и после пак я върнеш, макар и в минимално количество, тогава разбираш колко зле ти е действала на тялото.
Ако "упорито" продължиш да ядеш въглехидрати и да ги увеличаваш, тялото ти пак ще се приспособи и в даден момент неприятните симптоми ще "заглъхнат", макар и кг да тръгнат нагоре.

Точно това е НЕпоносимост към опредена храна.Не алергия, а именно непоносимост.Тялото ти показва по някакъв начин, че не му е о.к. с дадена храна, но ако не разчетеш сигналите и не обърнеш внимание, а продължиш да я ядеш, то се "примирява".Това не значи, че въпросната храна не ти вреди подмолно.
Също както с млечните...писала съм за съпруга си.Явно на него му вредят, като дете постоянно болен, извадени сливици, синузит....на пръв пъглед никаква връзка с яденето на млечни продукти.
В момента, в който ги спря, изчезнаха и всички симптоми.Започне ли да яде често сирене/кисело мляко, симптомите леееко започват да напомнят за себе си-лека хрема, общо неразположение....спре ли ги, симптомите изчезват.

# 407
pvacheva - дали не е възможно просто да имаш глутенова непоносимост или непоносимост към даден тип въглехидрати? Инес препоръчва за период от месец, месец и нещо да изключим всички вх освен плодове и зеленчуци. После на периоди да включваш цели групи и определени храни от тях - първо едни, после други, но да има около 5-6 дни разстояние - така можеш да следиш как тялото ти реагира на всяка една група и на различни храни от нея.

Тази мантра с аз обичам животните, но обичам себе си повече е колкото вярна, толкова и невярна. Аз спрях месото точно, защото обичам себе си и защото докато го ядях хормоните и особено тестостерона ми бяха се ошашкали доста. Не, че месото е вредно. Не. Всяко нещо отглеждано по вреден начин е вредно за мен. Но пак казвам, винаги допускам вероятността и да греша Simple Smile Всяко нещо с времето си.

Аз всъщност влязох да ви кажа, че си експериментирам с чайове и напоследък правя един от който апетита за сладко доста ми изчезва - зелен чай с аромат (на листенца) и обелки от какаови зърна ... има мирис на течен шоколад и задоволява сетивата, а и настина е много приятен и ароматен Wink

# 408
  • Козлодуй
Госпожица Дух благодаря за идеята Simple Smile Винаги съм смятала алергиите и непоносимост към нещо за лиготии но сега като се замисля има резон в това което казваш възможно е да е глутенова непоносимост защото когато си ям плодове и зеленчуци не се подувам Simple Smile

Amour* твоите разсъжения винаги са ме карали да се замислям Simple Smile

Ех страхотни сте Simple Smile Направо това е най-полезната тема която съм виждала Simple Smile

# 409
Здравейте да ви се оплача, че одеве се изкуших и си купих бейкролс, защото ми стана лошо и хапнах това. Дано довечера като правя тренировката да ги изгоря тия калории.

# 410
Някой да е навит да започне с мен системата минус 60?

# 411
pvacheva - да бе и аз така си мислех, особено кроманьонеца като рече, че няма да яде глутен заради кръвната си група  Shocked викам си тоя моя съвсем се помеша  newsm78 че то зърното и хляба и баба ми все пък безглутеново е яла... ама се поразрових малко повече, почнах по осъзнато да следя за реакциите на тялото си, да чета повече за глутена и те така те. Сега... аз малко се уморих от толкова рестрикции малко ще си го карам да ми е спокойно, пък... дано да има ефект. Щото от ограниченията не видях...освен психически, че нещо леко се разклатих. Това да вляза в интернет сутринта, че да проверя ГИ-то на банана... нещо не ми е Ок така. А и за какво толкова гледам с това Ги като нямам инсулинова резистентност - колкото пъти съм правила натоварване с глюкоза все съм била добре.

До тук го карам плодов
З - 2 банана
- 1 банан и шепа слънчогледови белени семки
- функционална тренировка - кардио с тежести - 1 ч., тичане на пътечка - 10 мин, 3 мин крос тренажор
- 2 банана с горски плодове и 3 фурми в нутри булета - разпределено на две порции.

В ще е риба (скумрия на скара) и зелена салата с моркови, лук и кълнове от люцерна и слънчоглед.

bebsa - родителите ти знаят ли за опитите ти да отслабнеш? Не ме разбирай грешно, не че подценявам желанията ти разума ти, но все пак на твоята възраст крайностите са изключително нежелани. Имаш нужда от спорт, не от диети Simple Smile

# 412
  • София
Кефирът ми е вкиснал, много е газиран, кисел и течен. В срок е обаче, нищо няма да ми стане, нооо ми е ужасен на вкус така.  Tired Чудя се дали да мина на кисело мляко.

# 413
Бебса, дръпни си един Шон и започвай.  Hug Пот се лее яко, ваеш и фигура.  Wink
Постепенно ще се научиш да не посягаш към боклуци. В магазина нямаха ли чери доматки, банани, бадеми?Не започвай със самонаказанията обаче, не е добър пътя натам.

# 414
Духче относно това за родителите ми да знаят и постоянно ми се карат не искаш да знаеш какво е да живееш и с баба си и да спазваш някакъв режим😁😂.
Благодаря за съвета, а относно Шон имам ги свалени упражненията, но не мога да ги правя нямам тази издръжливост и упоритост за съжаление.... Sad Sad Sad

# 415
  • Варна
Bebsa, Системата -60 е чудесен режим. Практически нищо не е забранено, само вечер са големите ограничения. Ако не можеш да спортуваш вкъщи, купи си карта за фитнес. Само недей да гладуваш. Още растеш и е опасно.

# 416
Кефирът ми е вкиснал, много е газиран, кисел и течен. В срок е обаче, нищо няма да ми стане, нооо ми е ужасен на вкус така.  Tired Чудя се дали да мина на кисело мляко.

Минавай - важното е да ти харесва  Peace
Аз днес уж го бях писала айрянен ден, но не би - толкова много задачи имах, че не съм изпила и 1 чаша айрян дори. Цял ден съм на 1 кафе с мляко, 2 чая Инхуа /в момента пия втория/ и 2 л. вода. Та утре се надявам да се зарадвам  Grinning А тренировката ми беше супер, както винаги  Heart Eyes

# 417
Gpym4e да по принцип с гладуване се сваля, нооо аз не мога да гладувам ,а и хода на училище да взема да припадна някъде. Относно упражнения мога да правя в нас говорех за Шон че са ужасмо натоварващи иначе за фитнес не благодаря. Ами мисля да прочета по подробно за системата 60 минус и да се опитам поне горе долу да спазвам и ало има резултат ще пиша надявам се.

# 418
  • Велико Търново
Тук никоя от нас не гладува. Почти всички ходим на работа, имаме по 1,2,3 деца, ходим на зала, тичаме, ходим на бокс, тае-бо и т.н. и никоя от нас не иска да припада.
Моят майчински съвет към теб е да прочетеш всичките диети на първа страница и да решиш коя ти допада, след това да отвориш сайта на Румяна Илиева и да си избереш тренировки за начинаещи/естествено, че Шон ще ти е труден, и Джилиан ще ти е трудна и т.н./

Днес сутринта ходих да тичам, а преди работа и на зала. След зала се чувствам като Ел Макферсън..няма такова удоволствие Heart Eyes След това с усмивка и добро настроение отивам на работа.
Храната ми е ок. Тази вечер изпих една бутилка кефир, а преди това си бях направила късен обяд 2 яйца, лъжица сметана, лъжица извара и малко месо объркано, а преди обяда след тренировката изпих доза протеин.
Ще изкарам до утре до 19.00 на 1.8 кефир, може и по малко, защото като съм на работа пия само от сламка да не ми се размазва червилото, а пък кефира през сламка не върви Mr. GreenСуетата ще ме умори ooooh!

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 22:25 от siska79

# 419
  • Козлодуй
Нямам никаква глутенова непоносимост. Вчера приготвих здравословна вечеря - домати с моцарела за предястие и зелена салата със спанак и пържоли на скара и седнахме да вечеряме и понеже до късно гледахме "Като две капки вода" озверях за сладко късно и като започнах една тахан халва да ям дори се наложи мъжа ми да ме увещава че това е прекалено сладко да се спра Simple Smile Тази сутрин съм подута и не мога да си стъпя на краката Sad Ама защо купувам такива сладки неща у дома не знам тва да си ми е за урок Sad

Общи условия

Активация на акаунт