Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 523
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Някой купил торта днес,останали 2 парчета,няма да го отворя този хладилник докато не се махне дявола от там.Чувам тихи нашепвания от кухнята.

# 391
Някой купил торта днес,останали 2 парчета,няма да го отворя този хладилник докато не се махне дявола от там.Чувам тихи нашепвания от кухнята.

Дръж сеееее. Няма да се даваш!!!! Аз съм тук и имаш пълната ми подкрепа в борбата с нашепванията  Hug

# 392
  • София
Вяра, утре ще разтоварваме ли? Аз съм заредила кефир, пък за теб айрян?

# 393
  • Има много детски смях.
Аз преди повече от 10 години смъкнах доста килограми с нисковъглехидратна диета в резултат на което после като започнах да ям въглехидрати тялото ми вече не ги обработва добре и напълнях рязко и започнаха да ми се подуват ръцете и краката затова сега търся диети които са балансирани със всички вещества и се стремя към баланса Simple Smile

Винаги, абсолютно винаги, дори и когато се храних НВ- ВМ съм имала дълбоки подозрения, че и моят организъм ще ми отмъсти по подобен начин.Rolling Eyes Вървях срещу себе си, леко насилствено, вследствие просто се преориентирах към балансирани хранения. Първо Румяна, сега и Зоната, но то пак си е вид Румяна, или поне балансираните режими на хранене, които имах изготвени от нея. Това що се отнася до самата храна, иначе и двата начина на хранене си имат своите нюанси.
Храня се по Зоната от няколко месеца вече, чувствам се кипяща от енергия, лека, не се лишавам от нищо. Като кг не зная доколко мога да кажа мнение- не са ми важен фактор, меря се изключително рядко, но това, което виждам в огледалото и на снимки е повече от задоволително. А аз съм от капризните и самокритикуващите се. Имам, обаче такъв въпрос- ако някой е наясно и обясни, голяма услуга ще ми направи. Защо в Зоната /аз също следя и взимам идеи основно от сайта на Катина/ навсякъде се препоръчват нискомаслените продукти? Нали така или иначе се гони баланс М/ В/ П- какъв тогава е проблемът мазнините да се набавят от пълномаслени млечни продукти? Гложди ме този въпрос от известно време. Пояснявам- аз си приемам само и единствено пълномаслени мляко, сирене, извара и т.н., но нещо като не ми е ясно, мира не намирам.  Simple Smile

# 394
  • Велико Търново

Дръж сеееее. Няма да се даваш!!!! Аз съм тук и имаш пълната ми подкрепа в борбата с нашепванията  Hug

Добро утро!
Мъжът ми оня ден ми е взел 3 бутилки кефир BlushДнес от 18:59 започваме до утре.
Днес ще ми е трети ден на овесени ядки, изчистих плюса от водата, ама .....
Желая хубав ден на всички Hug
Няма нищо по хубаво от балансираното хранене Heart Eyes

# 395
Добро утро! Днес станах по рано и какво ми хрумна да правя blogilates на Каси упражненията. Има нов календар за март и дано издържа цяла седмица да ги правя те са по 5/10 минути ама пак е нещо. Хубав ден на всички!☺

# 396
  • Козлодуй
Очевидно по ваш съвет ще търся информация за тази зона Simple Smile За сега отслабнах с две твърди диети пресметнати от диетолог но не зная да ли ще задържа резултатите затова съм готова да търся такива хранителни режими Simple Smile

# 397
  • тук и там
И аз поглеждам от време на време към Зоната,но нямам нерви да изчислявам блокове-доста сложно ми се струва.И честото ядене също ме възпира.Аз не закусвам например. Peace

# 398
  • София
ДУ,ИЗДЪРЖАХ!!!
Разтоварващ ден днес на кефир,съвпадна и с луната.
Нещо нямам сила след вчерашната тренировка.

# 399
Колкото и да я заглеждам Зоната, все толкова сложна ми се струва, че се отказвам.

# 400

Amour
Hug
Умма Hug Hug
Giftу - не ми завиждай на кроманьонеца. Не съм за завиждане... Кофти е да си след тичането, след храненето... изобщо - след Simple Smile  А ти наистина ядеш твърде ограничени макро и микро нутриенти  Hug

pvacheva - абе млада не съм, предвид постовете на 16 годишните отслабващи, но да, другия месец правя 29. Благодаря за опита, който сподели и аз съм чела, че после трябва доста време докато организма започне да обработва нормално дадена храна.

Вярка - нищо, че не ям месо, в Зоната може и без месо. Още чета за нея. Първия и втория път много сложно ми се видя, след време я разбирам по-добре. мМоже и да я пробвам Simple Smile

Сесил, Ния - и аз нагъвам шоколад много последната седмица - не зная защо - постоянно съм със световъртежи и ми се хапва сладко. Днес ще направя нещо домашно - тип домашно баунти с домашен шоколад - поне като не успявам да се въздържа, да знам че няма гадости. Купих кокосов орех, имам мед, какао и кокосово масло - ще го скалъпя.

# 401
  • Варна
Зоната е сложна. Затова си взимам готови рецепти от блоговете и си готвя понякога. Много ми харесва хускът. Правят се мекички с него, на почти сух тиган. Действа чудесно на червата и стомаха и винаги имам минус след това. Но, както казах, много бавно става, а искам до Великден да отслабна поне с 5 кг. От днес съм на елда.  Flutter

# 402
Вчера беше мръсен ден, хихи, а уж щях да съм само на пиле и салати. Домашно баунти, биричка, сухо мезе, варена царевица с масло ... Кеф!
Днес ми е една идея по-тежко, но не е проблем.
Времето е все тска неприятно и вече се изнервям ... Не е честно просто!
Менюто за днес - пилешки пържолки, може би и салата. Поне 3л. вода и един баунти бонбон за сладосг, хихи.

Едит: Половин кило надолу от вчера или общо 2,600 от миналия понеделник, макар и да имах доста сладки прегрешения. Доволна съм, да видим дали и тази седмица ще задържа хубавото темпо.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 09:27 от Зизy

# 403
Вяра, утре ще разтоварваме ли? Аз съм заредила кефир, пък за теб айрян?

Добро утро!
Мъжът ми оня ден ми е взел 3 бутилки кефир BlushДнес от 18:59 започваме до утре.
Днес ще ми е трети ден на овесени ядки, изчистих плюса от водата, ама .....
Желая хубав ден на всички Hug
Няма нищо по хубаво от балансираното хранене Heart Eyes

ДУ,ИЗДЪРЖАХ!!!
Разтоварващ ден днес на кефир,съвпадна и с луната.
Нещо нямам сила след вчерашната тренировка.

Супер - събрахме се  Hug И аз днес на айрян, и дано утре се похвалим всички с нови постижения. До тук само вода - сега отивам да въртя колелото  newsm39

# 404
Постът на Духчето са моите мисли и размисли напоследък от отнлсно храненето. 1:1 е и моето състояние. Разбирам​ я много добре. Завиждам й ,че  НМ консумира повече растителна храна. Докато ММ е месояден и за всяка моя болеждка ми натяква,че не ям месо и моето хранене било виновно.
Вярно е,че може би трябва да наблегна повече на яйцата и рибата. А в момента на постите трябва поне веднъж в седмицата да ям някакви бобови култури. Ориз,картофи,булгур,елда, просо консумирам​ може би веднъж в месеца,че й по-рядко, дори ориз са последно съм яла преди 2г.
Защото храната ми до сега, като че ли е  бедна на хранителни в/ва- само зеленчуци, малко плодове,семена, малко ядки и разбира се любимите ми тахани.
Вчера  си направих ПКК и за голяма изненада, хемоглобинът ми е 114,който никой не е бил толкова висок, но инсулиът ми е 2. Казаха ми, че бил нисък,та се чудя на какво ли се държи ...Искам да си намеря някакъв дългосрочен хранителен режим,  с който да съм в хармония.  А колебанието на кг 1-2-3,ами писна ми от тях,нямам нерви и сили,поне за сега.
Ако това е обичайното ти хранене дълго време, нищо чудно мъжът ти да е прав.
Това е доста бедна откъм хранителни вещества храна....почти няма мазнини и протеини.
Инсулинът е нисък при гладуване.В твоето меню няма и какво да го повиши....

Относно въглехидратите:
всеки човек има различна поносимост към тях.Един може да поддържа тегло със 150 грама на ден, на друг и 50 грама да са му много и да водят до повишено тегло.
Когато човек е отслабнал с НВ диета, "номерът" е после да увеличава плавно и бавно количествата въглехидрати, докато установи своята граница на поносимост към тях-а именно какво количество е достатъчно, за да се запази теглото и да се поддържа занапред.В момента, в който видите, че кг тръгват нагоре, количеството въглехидрати леко се намалява, докато теглото се стабилизира.
Няма начин да се отслабне с НВ диета, а после да се върнете към предишното количество въглехидрати и да се надявате, че кг няма да скочат.
Те не си отмъщават, просто са били в повече, отколкото тялото е способно да обработи, без да складира като мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт