Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

• 59 172
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Montana, Bulgaria
23 февруари се роди, но както и да е Simple Smile
Закуска АМ. Обяд пюре.
Пюре зеленчуково с жълтък или зеленчук с месо. Редуват ги. Следобед яде АМ и късна закуска каша за сега безмлечна, в която добавям АМ. Към 17 и 19:30 яде парчета банан, круша, слива, грозде, пъпеш или диня в мрежичка. И вечер към 21:30 АМ.

# 511
Как да не, точно февруарче си е Simple Smile И моят син е на 7м и е роден на 22.02 Simple Smile
Бях на бебешка среща сега с ЛЛЛ и вече твърдо реших, ЗВБ ще сме. Решила съм следващата нова храна да е коричка хляб Wink Срещата беше много приятна и се запознах с нови мами, намерих и компания за разходки. Остава само времето да се пооправи Simple Smile

# 512
Февруарче си е, моят също е на 7м, роден 9.02.
Аз захраних с пюрета, давам и парчета храна - банан, круша, коричка хляб. Дадох и бебешки бисквити, но се задави с едно парче веднъж и много ме стресна и засега съм му спряла бисквитите.
Иначе вече доста видове зеленчуци и по-малко видове плодове яде (не харесва плодове изобщо), съвсем постепенно с коричките и някоя бисквита или сухар въвеждам глутена, имам въведени и три вида месо вече. Аз започнах да захранвам на 1.08. и хич не го бавя. Още не съм давала обаче жълтъци и кисело мляко. Педиатърът каза първо да въведа твърдо глутена, после евентуално яйце и млечни.
Режимът ни е много безобразен Simple Smile, но има твърдо 2 заместени хранения, през другото време кърма, когато иска, нощем също кърмя, ако пожелае. Опитвам се да му давам да пие вода (или чай), но не ги харесва особено много. Плодови сокове също не иска да пие.
Иначе постоянно иска да е прав, сам се изправя, ако има опора - на кошарата, на стол, на ръце и прави крачки. Просто толкова неистово желание да се ходи и да се стои прав за първи път виждам. Simple Smile

# 513
  • Montana, Bulgaria
И аз искам времето да се оправи в този домашен арест и двамата с малчо само се изнервяме. А и той обича навън. Мен ме е страх да не се задави, за това пъпа в мрежичка и давам. Доволна съм, защото така се научи да дъвче. Относно кората хляб и на мен ми се иска, но не знам дали не е рано за глутен. Simple Smile

# 514
  • Montana, Bulgaria
А плодове много обича и като види някой, че яде плод само протяга ръце и почва да мрънка, че иска и той. За зеленчуците на пюре съм въвела всичко, което можа да се сетя без бобови, патладжан, зеле и цвекло. И месо пиле, заек и пуйка.

# 515
Ние нямаме алергии от глутен в семейството, така че смело му връчих да дъвче коричка преди 1 седмица. Последните неща, които четох във връзка с глутена са, че и продължителното отлагане на въвеждането му не е препоръчително при липса на данни за алергии. Питах на последната консултация дали мога да давам глутенови, казаха ми, че ако нямаме проблеми някакви, може.

Примерно, баща му има алергия от мъхести плодове и ягоди, придобита му е, но я има, затова тези храни ще ги предложа по-късно.

Аз съм дала пуешко, заешко и агнешко засега. Зеленчуци... не съм давала домати, краставици, чушки мисля, от другите популярни съм дала май всичко. Бобови, патладжан и бяло зеле и аз не съм, но карфиол и броколи - да. Цвекло не ям особено много, така че дори не ми е в списъка Simple Smile.
А от плодовете само круша, ябълка и банан... като банан най-добре приема и то, ако може да е пресен, не от бурканче, но с плодовете е голяма битка, опита ли нещо сладко-плодово и почва да се муси. Ако веднага след това предложа месно-зеленчуково пюре изяжда цял буркан и за още пита.

# 516
  • Montana, Bulgaria
Хахаха. Карфиол и брококи много хареса. А за глутен си права нямаме алергии в семейството и няма смисъл да се отлага. А той и иска да опитва нови неща и само дебне, като го държа в мен на масата, да си открадне нещо. Даже така се захрани с парченце салфетка хахаха.

# 517
Ние сега на срещата точно за ранното въвеждане на глутена си говорихме. Имало теория, според която колкото по-рано се въведе, толкова по-добре. Има се предвид докато бебето е основно на кърма, защото съставът й помага за по-доброто понасяне на храните. Т.е. много по-малък е шансът да се отключи алергия. Това ми се стори вярна и правилна стратегия, затова реших да дам коричка хляб още утре. А и при ЗВБ няма такова забавяне на глутен, млечни и т.н. Дава се каквото се яде вкъщи.
Като цяло Кайо има проблем с яденето. Пюретата не ги обича. Три дни мъчим едно пуешко. На мен ми се пълни устата със слюнка, толкова вкусно мирише, а той реве Confused Забелязах, че яде ако му давам сам да се храни. Затова постепенно ще минаваме на ЗВБ. Засега и аз давам само в мрежа. Толкова сладко осмука вчера една ябълка в мрежата, голям кеф ми беше да го гледам. Искаше ми се да яде пюрета, но като не става, ще трябва да е по друг метод. Не че той е лош. Просто и мен ме е страх да не се задави...
От плодовете съм давала ябълка и круша само. Зеленчуци - морков, пащърнак, картоф (не съм сигурна дали нещо изяде от него), тиква. Нищо от това не хареса, само плодовете и то, защото му ги дадох в мрежа, а не на пюре. Оризова каша също е ял, направена с кърма. И на нея се мръщи...

# 518
  • Montana, Bulgaria
Човека си иска храна за големи, което за в бъдеще ще е плюс. Опитвала ли си пюретата да са на мачка ни, а не пасирани. А иначе аз не отхвърля никой метод на захранване. Всеки има преимущества. Тиквата сварен в мрежичка та може да му допадне. Павел в мрежичка та така ги дъвче, че накрая е не само празна, а като изпраща и мрънка за още. Но аз я пълна по 2 пъти и не смея повече да не преяде.

# 519
Опитвала съм - картоф намачкан му давах, но беше посрещнат с отвращение. В мрежата най-добре ги приема. Само месо не знам така как ще му дам. Ще трябва директно мръвката или да ги правя някак на кюфтета и пак директно.

# 520
  • Montana, Bulgaria
Хммм. .. Може би варено и накълцано в мрежата.
С какво сирене ще захранвате?

# 521
Момичета, които сте въвели глутена, днес педиатърът каза да започна да й давам попара за закуска с бебешки сухари. Аз мислех, че се въвежда с каши глутена по схемата овес-ръж-ечемик-пшеница, а сега разбирам, че някои педиатри директно вкарват попарата, какъвто е и нашият случай. Вие как въведохте?

# 522
И аз така, директно, но с коричка хляб.
За сирене не съм мислила още, то толкова зеленчуци и плодове има, които не съм въвела. Ще чака сиренето.

# 523
  • София
Как да не, точно февруарче си е Simple Smile И моят син е на 7м и е роден на 22.02 Simple Smile
Бях на бебешка среща сега с ЛЛЛ и вече твърдо реших, ЗВБ ще сме. Решила съм следващата нова храна да е коричка хляб Wink Срещата беше много приятна и се запознах с нови мами, намерих и компания за разходки. Остава само времето да се пооправи Simple Smile
Да, правилно февруарче е.☺
Аз пък му давам на моя сутрин към 6 часа кисело мляко (много му харесва ,,Верея” 4,5%) после в 9 попара от крутони  с масло на ,,обнова ”чай и обезсолено сирене ,на обяд в 12 зел.или месно пюре (АЗ МУ ПРАВЯ ,НЕ ОТ МАГАЗИНА) в16 часа пюре от плод(банан ,круша ,слива,ябълка ,праскова като ги комбинирам всеки път различно )сл това в 18 часа млякото (200мл)и преди лягане в21часа е пак млякото но откакто дойде астрономическата есен това дете още в 19:45 писна за ядене ....какво му стана незнам 😕а и с това ядене през ноща ... ме ми пречи нооооо ..... буди се различно.При вас има ли още нощно хранене ?

# 524
И ние имаме едно нощно хранене. Не ми пречи, но той е на кърма - само го взимам при мен в спалнята и продължаваме да спим.

Общи условия

Активация на акаунт