Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

• 59 169
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Моя като го взимах в мен и веднъж така съм заспала че.щях да го испусна и от тогава не съм си позволявалада заспивам .... но аз кърмих само 2м
А мога ли вече да не му пасирам толкова много храната т.е. да му пускам парченца с големината на леща (наполовината на едно зрънце )?

# 526
От детето си зависи. Може ли да дъвче вече?

# 527
  • Montana, Bulgaria
Elektra.13 каква коричка ще му дадеш (домален или купен хляб)? Извини ме за глупавия въпрос?

# 528
Не е глупав Simple Smile Купен. Аз и плодове и зеленчуци купени му давам, рано или късно ще се сблъска с тях. Според горната теория, за която писах, по-добре рано.

# 529
  • Montana, Bulgaria
И аз купувам почти всичко точно поради тази причина, но сама виждам, че домашните круши му харесват повече, но банан трудно ще от гледам в хола. Хаха Joy
Благодаря ти.

# 530
Хаха, представих си го Joy
Аз също му давам, когато има домашни неща, но по-често няма Simple Smile

# 531
  • София
От детето си зависи. Може ли да дъвче вече?u
Ами чеше си венците с каквото му падне и ест. гледам все пак какво има покрай него .... най често се заглежда във връзки и като започне ... то е дъвчене то е чудо !!!
А сега на 3 окт. Сме на ехография на стомахчето и се моля всичко да е наред ☺

# 532
На мнение съм, че моя малък мъж е като котетата, колкото му дам да яде, толкова ще яде, но през деня яде по 180 мляко, а преди лягане 210. Иначе има 2 заместени хранения и яде пресни плодове 1-2 на ден между храненията.  На 7 месеца е.
Шмати,отвори си личните

# 533
Моята девойка се роди на 31.01, та почти е на 8 месеца и почти февруарче. Вече има 3 заместени хранения, доста активна е, пълзи, изправя се за всичко и прави крачки ако има за какво да се държи. Вчера купихме и обувки, че в този студ навън не я пускам да стъпва вече. За храненето- въведох зеленчуци, плодове, месо и глутен, а за алергените се водих по английския календар и въведох месото доста скоро след зеленчуците, почти в началото, глутена по схема на увеличаване (овес, спелта, ечемик, пшеница), а от плодовете- вече е яла малини, киви и боровинки точно защото са алергени. Кисело мляко няма да давам още поне 3-4 месеца, следват телешко и жълтък.

# 534
Може ли линк към този английски календар? bouquet
Въпреки че знам, че в ЗВБ няма схеми и може всичко да се въвежда, ми се иска да се водя по някакви, защото така или иначе една по една ще се вкарват храните.

# 535
Аз без да знам за този календар съм въвеждала горе-долу така, стори ми се логично. Исках рано да вкарам месо, за да си набавя Б12, желязо и всякакви други полезни неща, които ги няма в кърмата и зеленчуците.

Електра, споделяй като ти дойде музата как върви ЗВБ при вас, че ми е много интересно!

# 536
Ще споделям Simple Smile Още повече, че ми се ще малко да се пораздвижи темичката.
Аз не се тревожа много за месото, защото видяхме, че хемоглобинът е ок - 126 му беше преди месец. Но все пак искам вече и месце да си похапне.

# 537
  • София
Още повече, че ми се ще малко да се пораздвижи темичката.
И на мен ми се иска да я пораздвижим 😉
А какво значи 3ВБ ?
Мами о
Може и да ми кажете кой плодове и зеленчуци излизат есента и зимата.,не че не ги знам ни мисля че пропускам някой .искам да си ги запиша и да ги редувам ..... тиква ....

# 538
ЗВБ=захранване водено от бебето, в първия пост има линкове с повече инфо за метода.
Есенни плодове: тиква (тя е плодов зеленчук), грозде, круши, ябълки, сини сливи, основно за тези се сещам.

# 539
  • София
И банани ... а цитрусите ...откога могат да се дават и кои ?Аз преди 2месеца му дадох и 30 мл сок от диня.Първоначално му дадох само да видя далу ще го пие и докато се усетя той си го испи че искаше и още ☺
Сега гледам че в емаг има сокоистисквачка за 30 лв на Мюлер и мисля да я ,,грабна ”в неделя на тази цена   а ако пак я върнат на 44 лв и на тази цена ще я взема ....изчаквам до неделя защото тогава ще имам.превод на майчинството (но това е др тема вече ) и започвам със соковете

Общи условия

Активация на акаунт