Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

• 59 168
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Германия
Не е малко рано още за сокчета? Ние караме само на кърма, вода и чай

# 541
За цитрусите знам около годинката, че е добре да се дават, малко преди, малко след, но мисля че им е още рано за 7ми - 8ми месец.
Банан... той е целогодишно на пазара, аз не го броя за сезонен плод изобщо. Не че от другите неща няма, но говоря за български сезонни плодове.
Диня и аз дадох малки парченца, защото беше сезон и той ме гледаше любопитно докато ядях, яде много малко, така че не е имало опасност от раздуване или другите негативи на динята. Мисля, че му хареса, но то беше само за запознаване. Догодина ще яде пъпеши и дини в по-голямо количество.

Между другото някой каза, че детето предпочитало домашни плодове, е, моето предпочита купешки, хаха, доколкото изобщо ги яде. Дадох му прекрасна домашна круша... мне, купешката я яде, за мен на вкус нямаха никаква разлика. Чешити са.

Тео, сокове може от 4ти месец, някои започват именно така захранването, със сок. Аз пробвах да давам, но не ще, аз ги пия.Mr. Green

# 542
Аз не съм пробвала сок. Но като му давам в мрежа той си изсмуква точно сока. Пъпешът, чудя се, дали все още е вкусен, да му дам да опита докато още го има на пазара. Цитрусите си мисля, че ще дразнят стомахчето.

# 543
  • София
Малко извън темата
Някоя от вас пазарува ли от веригата ,,фреш маркет ”

Ако има ,мисля че може тази информация да бъде полезна

# 544
Електра, нямам линк, допитване се до приятелките ми там и публикации в офиса на стария ми ЛЛ там. Идеята е, че месо, алергени (вкл.фъстъци) се дават доста рано с цел изграждане на ензимите, които ги разграждат (ягодите примерно се дават с увеличаване за седмица) и избягване на алергии.  Ще ти разкажа като се видим утре Simple Smile  Наистина е просто и логично, нещата, които бавят е яйца (вкл. Жълтък), кисело и прясно мляко до възможно най-късно след годинка и две съответно. Засега реакция има само към морков, който включих още в началото, но всеки път, в който опитам да захраня с него става на червени петна.

# 545
А за ягодите като възраст какво препоръчват, мен много ме е страх от тях?

# 546
Ния, много интересно, звучи ми като теорията, за която ми разказаха вчера на бебешкото кафе Simple Smile Смятам и аз така да действам. Нямам търпение да ми разкажеш по-подробно утре Simple Smile
Хлябът се хареса, осмука го едно хубаво, отделно и аз му давам малки залчета и отваряш уста и дъвчеше. Много му се радвам като яде Heart Eyes
Тук ягодата я дават на годинка, че се дава, но и схемата е малко странна.
https://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvan … -mesecha-vazrast/

# 547
  • Montana, Bulgaria
Електра след разговора вчера за глутена и аз му предложих коричка. Издънка я за норматив, къде на малки парченца, къде на големи. Много му се смяхме снощи. Сега съм му взела една франзела, че кората е по-твърда. Мамите от София в кои паркове излизате?

# 548
Супер, Мони Simple Smile
Аз ходя в Южен парк, понякога и в парка зад Хилтън и НДК.

# 549
Засега съм в парка на Студентски и то не всеки ден, че ми е далече, в почивните дни в Борисовата (тя пък ми е още по-далече), но се надявам след НГ да съм в Южния и аз. От сто години чакам да се преместим, вече ми мина и меракът даже.

А как се "забавлявате" в дни като днешния? Аз вече изперквам. Той постоянно иска да е прав, пада, удря се, пълзи все към най-опасните места, в кошарата като го сложа се дере до смърт; мисля, че горните зъби го мъчат, много са надути вече ис е виждат, съответно не яде с голям апетит. Издивявам. Сама съм, нямам помощ никаква, ММ работи по 120 часа в денонощието, че и често пътува и на моменти мисля, че ако изкарам още няколко месеца така ще трябва да ме въдворят на 4-ти км.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 16:47 от Бона

# 550
Аз съм разпънала дивана и съм го оградила с възглавници. Но той не се изправя още, нито сяда сам. Засега само се изправя на ръце и колене и добре, че още не се е светнал как да катери възглавниците, така че мога да го оставям там и да не съм в стаята. Та на дивана играем, чета му Мечо Пух, кърмя го приспивам го. Изобщо, живеем на него в това ужасно време Mr. Green Излизаме с раницата, но за малко - до магазина или да взема някоя пратка, че го обзавеждам още за есента Simple Smile Вчера бяхме на бебешко кафе с ЛЛЛ. Ако мога да се видя с друга мама е супер, но като цяло в това време... трудна работа, понеже тези, с които се разбираме все живеят далече. Ох, отврат, а дори не се е застудило още както се полага ooooh!

# 551
  • Montana, Bulgaria
Далече сте ми. Ние най-често сме в парка на Св. Св. Петър и Павел или този на Св. Тройца.
Днес ходихме да пазаруваме, че провизиите свършина иначе сме вкъщи. И описаното от Бона много се препокрива с нашите дейности. Само дето не ни мъчат горните зъби. Пълзи здраво натам, където има ръбове и се катери по възглавниците.  Иначе не може да се изправи и да седи стабилно. Е сега е в стола за хранене и прави балончета с уста и съответно е в лиги до петите. Полудявам вкъщи.

# 552
Аз се опитвам да я извеждам и на студ. Опаковам я и това е, повече от 3 дни без люлките не може Simple Smile.
Налага се и да сме вътре повече, но ходим насам натам- днес беше в Киндиру, после обядвахме навън с приятели, спа до към 4 като я прибрах и сега я водя към майка ми, което ме води към другото- не се справям хич лесно, смачкана съм, много недоспала и ако не ходя да поспортувам нещо за душата и дупето ще мръдна. И ММ много работи и все ходим нанякъде уикендите, така ми се ще да се наспя!

# 553
А за Ягодите- от 6 месеца, фъстъци от 8-9 Simple Smile

# 554
  • Montana, Bulgaria
Какво беше това сън? Хахаха
Да не говорим, че малкия има някакъв режим на игра към 3-4 ноща и последните 3 нощи успява чак да си скъса памперса от въртене и всичко съответно е напикано.

Общи условия

Активация на акаунт