Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

• 59 150
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Моята е с 2 отдолу само.

# 631
Зъбите растат с много различна динамика при децата, при някои започват по-късно, при други започват рано и бързо поникват или пък първите излизат бързо, а следващите по-бавно, някои избутват по 4-6 зъба едновременно (и доста помрънкват), просто имам чувството, че зъбите са по-индивидуални и от пролазването и прохождането дори. Има доста голям диапазон, (до 1+ г) в който се счита за нормално да има 2 зъба или дори никакви да няма пробили.

Но без съмнение предизвикват много неразположения, поне при нас. Неспокоен сън, влошен апетит, постоянно мрънкане... направо имам чувството, че и на мен ми никнат вече зъби.

# 632
  • Montana, Bulgaria
Моята е с 2 отдолу само.

И малчо е така

# 633
На моето момче късничко му се появиха първите зъби, 7,5м и то два едновременно. И продължават по два да се показват. Скоро излезе третата двойка зъби.

# 634
  • София
Такова мрънкане е при нас чеееее откачам в нас !!!

# 635
Леле, момичета какво стана тук? Ние нямаме още 7 кг, а на мен ми се струва, че яде добре Simple Smile Лази, стои на колене, опитва изправяне, ама като затвори устата ми се струва, че се е наяла и няма как да и дам повече. 11 кг, леле това е великан (не го казвам с лошо). Предното ми дете направи 10 кг на втората година Simple Smile

Имаме два зъба, изкарахме настинка, лиги, колкото искаш, но други зъби - не.

А за кърменето - аз даже не я следя кога, колко суче, важното е сутрин, докато спя и тя да спи. По някой път остава с мен в леглото до 10. Предполагам, че, ако е гладна, трябва да си каже. Ама като гледам как се движим с кг, явно не предполагам много правилно. По цяла нощ суче, не знам дали яде или се успокоява, но аз съм почти на финала на силите си. Последните две-три нощи не съм спала грам, щото, а, да се обърна и рев до небето. Като скачени съдове сме. Идеи?

# 636
Кайо също нямаше 7кг на последната ДК. Не може всички деца да растат еднакво Wink
Аз не насилвам за ядене - колкото иска, толкова яде. По мъничко. Но кърмата е много по-хранителна от пюретата, така че няма страшно Simple Smile Давам му на корем, на поискване.
За неспането не знам, моето не спи, когато нещо го тормози(зъби в нашия случай). Като избият се успокоява и спи непробудно до следващите и така...

# 637
Никой не пише, дано да сте добре всички - майки и деца, сега ще ви сътворя един чараф...

mimimost, според мен не суче през цялото време за хранене, ползва те за залъгалка. Аз не бих издържала така, честно казано, без да влагам грам упрек в думите си, защото знам, че сме готови на какво ли не - мир да има и да се спи, обаче... и Асан е хора, трябва да можем да почиваме пълноценно, иначе какво...
Скрит текст:
Аз кърмя вечерта, слагам в чувалчето, в кошарата и се надявам да проспи максимално дълго сам в неговото легло. Оправям се и лягам веднага и спя и аз, независимо от чиниите, мръсотията, прането или каквото и да е било друго. Ако имам късмет спи по 8 часа, ако не, само 4-5 и се буди с плач, тогава първо пробвам да го успокоя в кошарата и да се унесе (не предлагам никаква вода, кърма и т.н., само галя и говоря успокоително), ако успея да го утеша, заспива за поне още 2-3 часа - аз обратно в леглото. Ако не подейства го взимам при мен, и пак, ако не се успокои без кърмене - давам, но гледам с галене да го успокоя, защото съм у-бе-де-на, че не е гладен, понеже си вечеря много добре. Сутрешното ни кърмене е между 5 и 7 сутринта, така има и хубав режим през деня.
По този начин получавам няколко часа сън на леглото като нормален човек и това ми действа отлично на тонуса. Не е идеално, в началото беше рев като го сложа в кошарата (и още има рев, все дно огън гори в това легло), но все повече свиква и за мен определено е облекчение. Но не съм крайна - в кошарата и край - не го оставям да се дере и да реве, просто гледам полека-лека да свикне. И с кърменето така, сутрин и вечер си го има, а през деня, ако се сети, бих искала постепенно да отбивам вече, защото и със зъбите не е много внимателен, а и на мен ми се иска до 1г. и 6 м. да се ориентираме към приключване на кърменето. И така някак си всичко е свързано - кърмене, сън, режим... Не искам да звучи все едно правя единственото правилно нещо, просто споделям, може да е полезно, може и да не е

Pencil2 Някой има ли намерение да се възползва от услуги на детегледачка, напр. почасово или да има някакви впечатления или информация дали/как/къде може да се намери почасова детегледачка за София? Замислям се вече за едни 4 часа дневно 2-3 пъти седмично, пуснах запитвания по разни сйатове, които открих с търсачката, но реших и да питам, някой може да има опит или информация от близки.

Pencil2 Симо вече получава детска кухня, хапва всичко, с изкл. на рибните ястия. В ДК ми натъртиха, че веднъж седмично трябва да има риба в менюто, разбирам прекрасно, но... не му харесва. То и на мен не ми е любима, ям риба, ама не каква да е и не всяка седмица. Но като цяло съм доволна от тази кухня, а още повече, че детето харесва храната (аз очаквах бойкот).
А за рибата, харесва едно рибно меню на Хип (със сьомга), мисля да му давам от него, или да приготвям вкъщи риба, която аз ям - три вида риба ям аз, то пък не може само сьомга, не е полезно.

# 638
Здравейте момичета и аз отдавна не съм писала хайде да се активизираме малко! Нашата тема съвсем замря Hushed
Сега да рзкажа за моя разбойник . 76 см почти 12 кг. шишко, яде почти всичко като аз си му готвя, защото не ми се разкарва до ДК в тоя студ за нещо което мога и аз да го наготвя. От 2 седмици сме официално проходили като вече почти не пълзи. Аз още на 6м. го сложих в проходилка и явно това много му помогна.
Днес ще правим зимна фотосесия с баткото и ще си направим календари магнитчета чаши и тн. за родата.
БОНА аз не бих се доверила на детегледачка,
на мен също никой ама НИКОЙ не ми помага само аз и ММ сме... Но на чужд човек не бих си оставила детето на днешно време за съжаление....
Коледа и нова година ще изкараме на вилата.А вие?
За сега весело изкарване на празниците на всички! Да са ни живи и здрави дечицата да ни радват много през 2018 !

# 639
Уау, на 6м в проходилка малко ми е прекалено Shocked Защо е този стремеж да проходи рано? Аз съм на принципа, че когато е готово детето, тогава ще седне/пролази/проходи/прояде/проговори и т.н... Без да се сърдиш, просто малко се шокирах...
За детегледачка, аз бих се доверила, но с куп препоръки от хора, които познавам лично (не от форума). Свекървището ми е гледало деца като беше малко по-млада. Има опит и освен това е била мед. сестра. Тя си е здрава и права де, дори ходи почасово на работа, но не знам дали би се навила да гледа дете. Сега мери кръвно за няколко часа в една фирма. Аз не я ангажирам да гледа нашето, така че може и да се навие.
Мартенската ни темичка(детето ми е родено февруари, но бях с термин март) също много замря, откакто си направихме фб група. Не ми допада новия вид на форума и лека полека се оттеглям.
Весели празници на всички ако не си пишем Hug

# 640
  • София
На 5 февруари детето прави 1г и аз на същия ден правя 30 и ще се празнува заедно и след това тръгвам на работа и малчо го оставям на свекърва ми защото с 380 лв (общо вкъщи влизат около 1500) не се живее лесно !Иначе тежи 10кг и е висок 71 см 😉

# 641
Уау, на 6м в проходилка малко ми е прекалено Shocked Защо е този стремеж да проходи рано? Аз съм на принципа, че когато е готово детето, тогава ще седне/пролази/проходи/прояде/проговори и т.н... Без да се сърдиш, просто малко се шокирах...
За детегледачка, аз бих се доверила, но с куп препоръки от хора, които познавам лично (не от форума). Свекървището ми е гледало деца като беше малко по-млада. Има опит и освен това е била мед. сестра. Тя си е здрава и права де, дори ходи почасово на работа, но не знам дали би се навила да гледа дете. Сега мери кръвно за няколко часа в една фирма. Аз не я ангажирам да гледа нашето, така че може и да се навие.
Мартенската ни темичка(детето ми е родено февруари, но бях с термин март) също много замря, откакто си направихме фб група. Не ми допада новия вид на форума и лека полека се оттеглям.
Весели празници на всички ако не си пишем Hug
Не е стремеж изразявай се адекватно моля те. Детето си беше готово да бъде в проходилка, то само си показа, седеше само и тн.

# 642
Също така мисля че сега е времето децата да изградят едни нормални навици на живот. Много ми е интересно какво ще правят бебетата захранени по ЗВБ като им предложат супа в детската градина а те за пръв път виждат лъжица в живота си

# 643
И аз да се включа...ние миналия месец бяхме 76 см и 10 800 кг. ☺ голям мъж...още не ходи, но имам чувството че всеки момент ще стане 😊😊😊
Хапва почти всичко и мляко по 1-2 пъти на ден... общо взето всичко вече влезе в ритъм и си свикнахме , като изключим че сега за празниците го хвана вирус и ние с баща му сме болни и не е мн весело....сега се пооправи
Момичета как ще отпразнувате първия рожден ден? Вкъщи или в ресторант? Мислили ли сте ?

# 644
Засега мисля вкъщи, скромно, не съм почитател на РД тип малка сватба, не ми се ходи и на ресторант май. Въпреки, че има своите предимства, не се занимаваш с обслужване на гости, само наздраве и после кой откъде е... ама ще видим.
Понякога съжалявам, че с рожден ден през февруари нямаме шанс за градинско/парково парти, винаги ще сме завряни някъде. В бъдеще мисля около рожденния му ден да пътуваме нанякъде, ако може и към по-топли дестинации Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт