ВИЕНА Тема 9

• 91 813
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Мама Съншайн, вчера докато търсех торта, хлътнах в един разкошен пасаж, който вероятно ще представлява интерес за теб от фотографска гледна точка. От ГумпендорферЩрасе и Щийгенгассе до Марияхилферщрасе. Уникален е, много италиански, с кафенета, кръчмичка и разни занаятчийски магазинчета.

За придвижване аз ползвам Quando, но то работи само онлайн. Дава обаче маршрути, с часове на пристигане на съответното превозно средство.

За посетителите на Виена пррез лятото, препоръчвам да посетят Филм феста пред Кметството. Дават предимно концерти, опери и балети, но е страхотно. Има и щандове с международна кухня. Безплатно е.
Ние  ходихме да гледаме една постановка на Лебедово езеро на Щаатсопер.

Мерси Хеликаза ..ще го потърся , щъкала съм в района но на пасажи не съм попадала. Точно по тия улички обаче се наврях в една стара сграда и попаднах на страхотно стълбище ..

Viena staircase

Gift Heart

# 256
.....
И само да кажа, че тая работа с безплатното пътуване за деца през ваканциите важи само за ученици във Виена. Искат да се покаже свидетелство от училище.
Може ли да ориентираш къде е посочено това, тук www.wienerlinien.at или действаща в държавата нормативна уредба.
Друг е въпросът как ще четат български като език на ЕС. вкл удостоверенията за раждане на децата /поне на моето, родено м.януари 2004 г./ не са като паспортите и личните карти, а само на кирилица.

Друго исках да попитам, не знам дали е времето и мястото. Нали в Австрия просията е забранена с нормативен акт, също вътрешно законодателство, не з на ЕС. Предполагам, че местните са по-раздразнени от мен, но и на Кертнерщрасе имаше необезпокоявани просяци. Свободно стоящи. Изключвам полуромите с розички. В началото на м. май видях как много профи двама полицаи изметоха един напъващ се пак там.
Липса на достатъчен контрол и санкции ли е или това че Австрия е приела 100 хил. от последните бежанци? Отказах се от Париж по някакви подобни причини много отдавна. Дано в тази уредена държава не се допусне това. Лично мнение, естествено.

Отдавна Австрия е почерняла и забулена ,особено в последните 5-6 години и в най-затънтените алпийски селца осезаемо е пълно с емигранти
ако не се лъжа миналата година имаше огромни манифестации на турците, които са безброй и кметът на виена им беше забранил да излагат турското знаме по балконите(има улици където си все едно в истанбул)
по гарите основно забулени жени се виждат особено около залцбург,инсбрук също е доста забулен и почернял ,но така е навсякъде в западна европа и докато има печалба от всеки емигрант няма да се променат нещата,тоест никога според мен.
пък и осигурени безплатни жилище,храна,смартфон с интернет,велосипеди, здравеопазване и то без да се налага да работиш ,еди вид нон стоп ол инклузив кой би отказал?

# 257

пък и осигурени безплатни жилище,храна,смартфон с интернет,велосипеди, здравеопазване и то без да се налага да работиш ,еди вид нон стоп ол инклузив кой би отказал?
Какви са тези глупости? Вие защо не дойдете като е така лесно? Въобще, целият ви пост е доста пресилен.

# 258

Какви са тези глупости? Вие защо не дойдете като е така лесно? Въобще, целият ви пост е доста пресилен.

Хеликаза ако знаеш от кога искам... ама именно .. ако беше толкова лесно нямаше сума народ който е тръгнал на ЗАПАД с голямата кошница да се връща след някой друг месец..то ако гледаме в тази посока и у нас една категория хора се ползват уж с тези привилегии защото газят закона и ако ги накараш да го спазват налитат на бой...  
Но вярвам че като човек живеещ там имаш наблюдения..

# 259
  • Sofia
Момичета, може ли да Ви помоля за съвет, коментар и редакция на примерната прокграма, която се опитвам да направя за Виена !!!!?

Ще съм много признателна за всички отзиви и предварително се извинявам за досадата, която може да представлява поста ми !!!

Първи ден – пристигаме късно – вечеряме в ресторант в Пратера
http://www.schweizerhaus.at/

Втори ден:
пешеходна обиколка на рингщрасе до обяд, следобяд: Музеум квартир
-   Албертина галерия  - до операта, Шпиленберг до Музеум квартир

Трети ден:  Белведере до обяд, Слетобяд – Етногравски квартал,

Четвърти ден: Шьонбрун, късния слетобед еврейски квартал

Пети ден: сутринта до 12 часа ни е свободна и нямаме идеии

Исках да попитам също дали може да ме посъветвате къде може да се информирам за концерти на открито. Има ли такива в някои от парковете или в Шьонбрун

# 260
Алегра чувам че хвалят това заведение в Пратера, но не сме го посещавали не мога да дам мнение.
Гледам че в цялата програма не сте предвидили централната част около Свети Стефан, Михаелерплац и Хофбург, Уличките към Грийхенкирхе - пълни са с чаровни пасажи и вътрешни доврове, Анкерур, както и около Йозефплац и Ноймаркт площад.. Това е много приятен район за кафе и разходки така че последния ден ако така сте планирали програмата може да отделите на него. Качете се на северната кула на Св.Стефан - има асансьор и горе хубава гледка над града.
Под етнографски квартал не се сещам какво имаш предвид. Но къщата на Хундертвасер също е известно място - ако решите че имате време.

Всъщност 4 ден след еврейския квартал може да влезете от него в центъра - няма и да го усетите. От Еврейския квартал покрай Анкерур (часовника) и излизате много близо до Св.Стефан, другият вариант е покрай плац Ам Хоф, който също е достъпен от към еврейския квартал - от там през Фрайунг и до Хофбург... На картата ще ги видиш. Тук просто се лутайте по уличките. Църквите са стари и хубави ...
Така че последните дни може така да се ориентирате.

каквито събития има - най-уреден е официалния туристически сайт на Виена
https://www.wien.info/en

# 261
  • Sofia
Бързам да прибавя два въпроса:

- ползвали ли сте Hop On Hop Off (Big Bus Vienna) - не мога да установя какъв е им е маршута. Може ли да слизаме и да се качваме с един билет за деря

дали сте посещавали лятната сцена на
Theater am Spittelberg - Summer Stage
Spittelberggasse 10
1070 Wien
https://events.wien.info/en/rwd/theater-am-spittelberg-summer-stage/

Доколкото се ориентирам входа е свободен, но какво може да очакваме да видим Wink

И дали сте правили туристически обиколки от тук
https://free-vienna-tours.com/tours/original-vienna-music-tour/

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 12:19 от alegra

# 262
Лично ние никога не ползваме Хоп он Хоп оф защото като имам карта за транспорта за цяла седмица неограничена за целия транспарт, ми е абсолютно безмислено да плащам  отделно билети и за тази атракция. Пак си слизам където и когато поискам каквато е идеята на тези бусчета. Вие ако сте с кола и ще я оставяте някъде на паркинг, а за придвижване в града ще си взимате някаква карта, пак ви е безмислено. Градския транспорт е супер уреден и до почти всяка точка в града с добри връзки между линиите. А картите за транспорта мисля, че не включваха Хоп он  Хоп оф  защото се водят атракция, та малко се обезмисля ...

# 263
  • Варна
може ли въпрос за Гринцинг - как се казва точно спирката, на която трябва да сляза с автобус 38-А? За спирка Grinzing ли става дума? И след това за разходка, в посока Запад ли става дума? Много се чудя защо няма Street view на Google за Виена.....

# 264
може ли въпрос за Гринцинг - как се казва точно спирката, на която трябва да сляза с автобус 38-А? За спирка Grinzing ли става дума? И след това за разходка, в посока Запад ли става дума? Много се чудя защо няма Street view на Google за Виена.....

Точно така, последна спирка е.  Разходка на където искате, хойриге има и в двете посоки. На Запад е църквата в Гринцинг Heiliges Kreuz, ако ви трябва за ориентир. Иначе ние сме се разхождали и в обратна посока между Гринцинг и Нюсдорф пеш около 1.5км, покрай квартала и то зимно време.. беше много приятна разходка за нас, но зависи кой какво търси.

# 265
  • у нас
За Пратера, който е ходил, моля да сподели има ли катри или еднодневни билети или само е варианта всяка атракция да се заплаща отделно?

# 266
Не видях карти. Отделно билетче за всяка атракция купувахме.

# 267
  • у нас
Герка, благодаря ти. А как вървят цените?

# 268
  • Viena
Сигурна съм,че съм виждала карти,на входа в ляво. Peace Eine Karte, 13 Attraktionen um 38,-- statt 65,50 Euro

# 269
  • у нас
Сигурна съм,че съм виждала карти,на входа в ляво. Peace Eine Karte, 13 Attraktionen um 38,-- statt 65,50 Euro

Една карта  е 65,50 евро за 13 атракциона, нали? А това 38 какво е?

Общи условия

Активация на акаунт