ВИЕНА Тема 9

• 91 596
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Интершпар е верига хипермаркети, често съм ги споменавала в темата на кратко само като Шпар, това им е пълното име, тъй като те имат 2 типа магазини - Интершпар и Шпар Гурме с малко по-скъпи стоки. Много пъти в тях сме намирали доста по-изгодни стоки от колкото в Била. Ако магазина в молла работи и в неделя добре е да се възползвате и да си напазарувате, защото в неделя повечето магазини почиват..

# 361
  • СОФИЯ
Работи 7 дни в седмицата от 6 до 23 ч. Било нещо от рода на магазин със стоки от първа необходимост. Точно за неделя е удобно, а и от там и до там пътува САТ, т.е. на път за влакчето може да отнесеш някой шоколад или нещо друго. Ще го видя в неделя. Иначе Шпар знам, че са някаква по-евтина верига. На Ландщрасе малко по-надолу има Меркур, но той не работи в неделя  Simple Smile

# 362
мама САННЯ, Шпар съвсем не е евтина верига. Разнообразието е огромно, а цените съвсем не са ниски. Но препоръчвам да се пазарува там, качествени неща предлагат. Важното е, че работят в неделя, което рядко се случва из ония ширини.

# 363
  • СОФИЯ
Мерси! Каквото и да е, важно е че е в този район, на удобно място, при това с такова работно време в неделя. Търсех каталога на Мюлер и случайно попаднах на него, както винаги се оказва, че е добре човек да има иф, особено за жена в неделя при липса на достатъчно отворени магазини  Grinning

# 364
Има доста различни магазини Шпар. Шпар само са обикновени квартални магазинчета със средни цени и средно разнообразие на стоки и марки. Интершпар и Еурошпар са просто по-големи, със повече артикули. В неделя, на Вийн Митте работи само едно съвсем малко клонче на големия Шпар, наистина е колкото да не умрете от глад.

Деър девил, не съм била в къщата на Моцарт и не мога да се изкажа, но според мен и обиколката на двореца ще ви е излишна. Едни стаи, нищо повече няма вътре. Ако ви се разглеждат стаи, май тези в Хофбург са по-интересни. Към обиколката на центъра си добавете Кметството и Вотивкирхе.

# 365
Хеликаза мерси, най-точно обяснение..
За Интер и Еуро не бях правила разлика, само забелязах че в Гурме цените са доста по-високи. Но като цяло сме доволни от веригата защото наистина зареждат добра стока. За по седмица престой са ми вършили повече от прекрасна работа Simple Smile

# 366
mamaSunshine, ФЕЙщица,

Много благодаря за чудесните съвети, може би първият  ден ще включа Къщата на музиката и вечерта, базара на Белведере. Вторият ден след Шонбрюн и Зоологическата градина ще отидем на базара Ам Хоф. Все още съм в размишление кои билети за Шонбрюн да вземем, тъй като сме 2 на 1 в полза на мъжете мисля, че ще им дойде в повече разширения билетGrin 
Относно придвижването от летището до квартирата: спирката на която е тя се казва Schlachthausgasse по това което гледам трябва да хванем S7 и на Landstrase да се прекачим на U3, дали тове е най-удачният маршрут предвид късното кацане (21 местно време). Мисля да вземе картите за транспорта още на летището от автоматите ако не се лъжа.

Благодаря още веднъж:  Sparkling Heart

# 367
S7 е удачен избор но вече само от летището може да се купят билети за него (при  пристигане). Преди можеше и оналйн да се купуват и още когато сме планирали седмични карти към тях сме добавяли и тези за летището, но от около 1 година вече само за CAT оставиха опция за онлайн.. Поне на скоро не съм проверявала де.
КАТ е по-скъп а разликата във времето за пристигане е само 5 минути по-бързо, така че реално не мисля да е някаква драма ако си пътувате със  S7.
Гишетата за билетите са веднага след като излезете от секюрити зоната в дясно преди спускането към самите перони за влакчетата.

Принципно можете и на Ландщрасе да се прекачите, но реално си подминавате доста спирката. Проучи още един маршрут - Спирката на S7 на Wien St. Marx (Vienna Bio Center) ви е реално в района на квартирата, на точно 2 спирки с трамвай 18, който има връзка с есбана.
21ч. не е толкова късно така, че ще имате спокойно време да се придвижите до квартирата.
Ето ти линк към S7 със спирките и часови диапазон на движение.

http://www.schnellbahn-wien.at/web/flughafen_wien-schwechat.html

Базарите работят до към 22:00ч. и е оживено, а и транспорта във Виена работи до късно.

# 368
  • СОФИЯ
S7- ако сте купили карти за градския транспорт, зона 100, а тях може да купите онлайн, на машинките билетите за самия шнелбан са 2 или 3 евро /по спомен от месец май т.г./
САТ обаче за мен си остава по-удобният вариант. Двупосочният билет онлайн е 19 евро за възрастен, с всеки възрастен с този билет може да пътува и 1 дете до 14 г., просто го чекваш при купуването онлайн. Влакчето е експресно, не спира никъде и действително стига за 16 мин. до Landstrase. От там с U3 са 3 спирки до Schlachthausgasse. Като се купуват билети за САТ може да закачиш и карта за градски транспорт. Влакчетата на САТ са доста по-добри според мен. Няма правостоящи и куфари между седалките. Във влака има интернет и екрани с полетното разписание. Сити чекина на багажа също е предимство, може да се направи 1 ден преди полета.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 10:46 от мама САННЯ

# 369
Това 19 евро само за КАТ ли ?????? ако е така е пълно безумие
Цената с S7 е почти на половина (летището е 2 зони извън зона 100 и цената на билета е 2.20 на зона в една посока) т.е. 8,80 евро двупосочни за стигане до летището на човек.
А дали ще пътува със S7 или КАТ пак ще и трябва карта или билети за зона 100 в зависимост от престоя.
Пътя със S7 е точно 20 мин до Райнвег (където ние сме слизали обикновено) така че лично за мен е абсолютно безмислено да се харчат грешни пари за 5 мин по-бързо ...
 Но всеки си преценява сам де ...
AstonishedAstonished

# 370
  • София
11 евро е САТ в едната посока, двупосочен 19 евро. официален сайт

# 371
  • СОФИЯ
mamaSunshine , хора и ситуации различни. Ако са напр. двама възрастни с два пубера на 13 г., които са тръгнали на шопинг по намаленията  Grinning такси и САТ е по-добрият вариант. От летището до Schlachthausgasse таксито е 30 евро и за 4 възрастни цената си е ОК. На САТ сити чекирането е повече от удобно. В края на юни дъщеря ми напълни един куфар с парцали по намаленията, чекнах го още предишния ден и така на следващия влачихме 1 куфар по-малко, а беше 30 градуса жега. Зимата пък е доста студено, някои пътуват с малки деца и т.н. Варианти за придвижване от и до летището има достатъчно и според групата пътуващи всеки ще намери най-удобния за себе си. За НГ ще ходя с дъщеря ми и мъжа ми, пак попадаме на намаленията и САТ или такси в моя случай са най-удобни, независимо че съм наела ап. точно пред спирката на трамвая на Schlachthausgasse.

INTERSPAR-pronto, минах вчера, късният следобед в магазина имаше много хора, съответно опашка, дори охрана отпред, има обаче какво да си купиш ако ти тр. точно в неделя.

Австрийските авиолинии. Добавяне на чекиран багаж при онлайн регистрацията за полета вече е 25 евро на парче, а до лятото беше 15 евро. На самото летище във Виена стриктно мерят ръчния багаж, за тази авиокомпания е 8 кг. Моето куфарче е с по-тежък корпус и на връщане беше 10 кг. и 400 гр. Извадих всички шоколади и ги прехвърлих в дамската чанта, стана ОК.

# 372
Здравейте момичета ,
планираме предколедно пътуване до Виена с кола .Като маршрута който съм начертала за сега  е 2 нощувки  в Будапеща ,1 в Братислава и 3-4 във Виена. Приемам всякакви съвети в тези 3 дена какво да посетя ?Ще бъдем с 10 год ни дъщеря и искам да бъде максимално интересно за нея .Мисля да бъдем в апартамент ,а не хотел ,така че и съвети за места за настаняване търся .Много ми е объркано още в главата как да подредя тази седмица .Ами транспорта как ще се справим ,колата къде да оставим?
За съжаление не говорим и немски и това си мисля ,че ще ни затрудни допълнително.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 12:41 от Orchideq

# 373
  • СОФИЯ
Немският не е проблем, с английски ще се оправите навсякъде. За градския транспорт автоматите за билети и карти на метрото имат меню на английски и дори на руски.
Ако сте във Виена за първи път този сайт https://www.wien.info/  може да ти е доста полезен, има и предложения какво може да се види за 1 или 3 дни.

# 374
Благодаря за бързия отговор .Ще рагледам сайта.
ако някой е нощувал в приличен апартамент на хубаво място ,може ли линк да разгледам .
Искам и да се ориентирам ценово как ще ми излезе.

Общи условия

Активация на акаунт