ВИЕНА Тема 9

• 92 398
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • СОФИЯ
Orchideq , в твоя случай тр да съобразиш мястото за настаняване с паркирането, а за това аз не мога да съм полезна, не съм ходила до Виена с автомобил. Знам че паркирането не е евтино, но има хотели с добра локация и 15 евро паркиране за 24 часа, някои има и с паркинг вкл. в цената. Ти обаче не искаш хотел. За апартаменти има много варианти в Букинг, само внимавай таксата за почистване каква е, че някои се увличат. Аз харесвам много този ап. https://www.airbnb.at/rooms/12848161 , но както казах нямам никаква представа как стои въпросът с паркирането. Мацките в темата ще те ориентират за него.

# 376
мама Саня ,апартамента е чудесен ,но за нашите дати е зает .Ще търся с паркинг ,дано цената ме устройва .Може би трябва да е близо поне до един от коледните базари .Това и ми е целта на пътуването .Да се потопим в коледната атмосфера .
Благодаря .

# 377
  • СОФИЯ
Намери ап. и паркинг, до повечето коледни базари лесно ще стигнеш с метрото. Успех с търсенето!

# 378
Да ,разглеждам апаратменти в airbnb i booking.
Такса от 50е за 3 дневен престой добре ли е?За първи път турся апартамент и не мога да се ориентирам.

# 379
  • СОФИЯ
Да ,разглеждам апаратменти в airbnb i booking.
Такса от 50е за 3 дневен престой добре ли е?За първи път турся апартамент и не мога да се ориентирам.
Таксата обикновено е една и съща, независимо колко дни е престоят. Често зависи от състоянието на ап. и локацията. Има и 35-40 евро, собственикът определя. Ти държиш на ап. за да имате повече от едно помещение ли?

# 380
Здравейте , от скоро ви чета тъй като ни предстои да посетим Виена по време на коледните базари . Купихме билети до Братислава и ще се радвам да ми помогнете със съвети как да направим трансфера пт летището на Братислава до Виена. Притеснява ме късното кацане ( 21:20 часа ) но преценихме да не нощуваме в Братислава , а да се придвижим до Виена , било то о късно вечерта . Гледах Фликсбус , но има много късно вечерта , другия вариянт е такси , затова ще се радвам да споделите опит 😁

# 381
Mindi и ние сме планували като вас дестинация: Виена през Братислава с Уизеър, но доста след вас като месеци, чак догодина. Ще се радвам като се върнете да споделиш как е било? Аз мисля да ползваме Фликсбус, някъде към 23,20 ако не се лъжа има автобус който тръгва от летището в Братислава.

# 382
Здравейте , от скоро ви чета тъй като ни предстои да посетим Виена по време на коледните базари . Купихме билети до Братислава и ще се радвам да ми помогнете със съвети как да направим трансфера пт летището на Братислава до Виена. Притеснява ме късното кацане ( 21:20 часа ) но преценихме да не нощуваме в Братислава , а да се придвижим до Виена , било то о късно вечерта . Гледах Фликсбус , но има много късно вечерта , другия вариянт е такси , затова ще се радвам да споделите опит 😁

Ей, как с такси?! На нас от летището в Братислава до центъра на Братислава ни взе 30 евро. До Виена сигурно ще ви искат 300  Simple Smile
Вижте за някакви други автобуси, нямам представа дали има. Другият вариант е с влак, но не съм търсила информация.

# 383
Назад в темата някой беше споделил че е проверявал или пътувал така и имало и влакове и автобуси средно за около 10 евро в посока..потърси

# 384
  • Варна
От летището в Братислава до Виена може да стигнете с автобусите на Flixbus, както и със словашките www.slovaklines.sk
И двата варианта са проверени, сигурни и евтини, лятото бяха по пет евро на човек. Спирките им са една до друга точно пред летището в Братислава. Проверете и в сайта на словашките кога има удобен автобус за вас.

# 385
Благодаря за отговорите , за трансфер с такси гледах този сайт https://austriatransfers.at/en/transfer/vienna-airport/bratislav … AYASAAEgJr9fD_BwE
Излиза ми информация ,че за около 60 евро ще струва трансфера , което също ни устройва , но ми се искаше да чуя мнение за фирмата ...
А ако се спрем на вариянт автобус , предполагам ще бъде най-добре да си закупим предварително билети ?

# 386
  • Варна
Ние бяхме купили предварително, за да сме спокойни. Не е нужно да са разпечатани, може да са ви на мобилния, показвате билета от телефона, шофьорът си сканира QR с някакво свое си устройство и това е, всички бяха така когато ние пътувахме.

# 387
  • софия
Разглеждам сайтовете на автобусите. Явно е рано да гледам за май месец, нищо не излиза Joy
Но ако за вечерния полет на Уиз е само автобусът на Фликс, никак не е удобен. Два часа да се виси на летището и да пристигнеш по нощите.

# 388
Ние бяхме купили предварително, за да сме спокойни. Не е нужно да са разпечатани, може да са ви на мобилния, показвате билета от телефона, шофьорът си сканира QR с някакво свое си устройство и това е, всички бяха така когато ние пътувахме.

Вие с коя фирма пътувахте до Виена , Фликс ли ? И с Уиз който кажа в 21:20 ли бяхте ?
Shhhh, и на мен Фликс не ми се струва удобен вариант точно заради голямата дупка в разписаниетп и висенето 2 часа на летището не е опция ... затова търся друг вариант 🙄

# 389
  • софия
Имам много време да го измисля, а и вие ще споделите. Но май ще мина на вариант с нощувка в Братислава, разглеждане на другия ден до обяд местния център и пътуване към Виена през деня. Не виждам как ще ми е удобно да се изтреса по нощите на онази гара в нищото, кой знае колко пари ще вземат за такси до хотела, а и доста от настаняванията нямат толкова късно настаняване. Все още нямам такова де.

Общи условия

Активация на акаунт