ВИЕНА Тема 9

• 91 369
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
А има ли 5-дневни карти и на какви цени? Децата ползват ли отстъпка?

# 526
5 дневни не съм виждала, но имат седмични от понеделник до понеделник, чиято цена е колкото 72часовата. Ама това сме го говорили безброй пъти в темата.
Важат за целия транспорт в зона 100на града вкл и до хълмовете.
Ето ви обобщено инфо, писали са децата..
https://www.wien.info/en/travel-info/transport/tickets
Отделно си влезте в сайта на градската мрежа за подробностите

# 527
Много благодаря. Ще прочета. Ние ще сме от четвъртък до понеделник, така че ще видим как е най-изгодно... newsm78

# 528
  • Deutschland/HE
Привет! И нашите билети за Виена са вече факт. Ще я посетим от 22.05 - 26.05. Ще бъдем две семейства с деца на 11 г. и на 6 г. Моля за препоръки относно програмата.  Ще купим 72 часова карта за транспорт. Какво задължително трябва да посетим?  Разбира се, връщам се да чета, но с удоволствие ще прочета Ваши минали посещения или примерни програми, всичко което може да ни е от полза, за да видим максимума от Виена и с какво трябва да внимавам. Може и на лични. Относно нощувките предпочитам хотел със закуска, така практикуваме при минали пътешествия. Благодаря предварително. Прекрасна седмица на всички.

За децата - Зоолгическата градина, Природо-научния музей и евентуално Къщата на моретата. Пратера на нас не ни хареса и не мога да го препоръчам. Градините около Шонбрун и Лабиринта много им харесаха, има и хубава детска площадка.

# 529
  • СОФИЯ
За децата в училищна възраст, търсих го и аз преди време
https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep/programView.do/pageTypeI … /channelId/-46743
"During the school holidays in Vienna, on Sundays and public holidays, as well as on 2 and 15 November, children and youths may travel free of charge on Wiener Linien’s network, until the age of 15. However, free travel does not apply on so-called school-free days that are approved by the respective school."

# 530
Благодаря, Мама Сання, четох някъде, че принципно до 6 г. се возят безплатно.  Confused

Видях, че има някакви туристически карти

https://www.wien.info/en/travel-info/vienna-city-card  , при които децата са безплатно. Това нещо като туристически тур ли е с някакъв специален превоз?  newsm78

# 531
  • СОФИЯ
Благодаря, Мама Сання, четох някъде, че принципно до 6 г. се возят безплатно.  Confused

Видях, че има някакви туристически карти

https://www.wien.info/en/travel-info/vienna-city-card  , при които децата са безплатно. Това нещо като туристически тур ли е с някакъв специален превоз?  newsm78
Не, това е сити картата /също вкл. дете до 14 г. за градски транспорт и всички отстъпки/, ползвала съм само веднъж, през юни 2017 г., тогава още не беше започнала тяхната ученическа ваканция. Има условности при нея. АЗ лично не съм доволна.
Децата до 6 г. пътуват без допълнително заплащане  Peace

# 532
Благодаря ти за уточнението. Детето ще навърши 7 г., докато сме там, вероятно трябва и за него да вземем.. newsm78

# 533
  • СОФИЯ
Благодаря ти за уточнението. Детето ще навърши 7 г., докато сме там, вероятно трябва и за него да вземем.. newsm78
Няма да се изисква съгласно действащата уредба.
Дъщеря ми беше на 4 г. за първи път във Виена. Сега е на 14 г. - може да направим интересен комикс.

# 534
  • СОФИЯ
За РД на 7 обаче не се наемам да препоръча - независимо от пола.

# 535

т.е. да препоръчаш забавления или....?

# 536
  • СОФИЯ

т.е. да препоръчаш забавления или....?
Момче или момиче?
Възраст?
За какво имате време и усещане?
Има варианти, но задължително искам да подчертая, че независимо от харесването ми немскоговорящите, не възприемам празнуването на детски празници.

# 537
Принципно няма да правим някакви празнувания. Дребният става на 7 г. и ще го отбележим с екскурзия, като сме замислили нещо от рода на Пратера - Зоопарка - Морския свят или подобно.

# 538
  • СОФИЯ
Принципно няма да правим някакви празнувания. Дребният става на 7 г. и ще го отбележим с екскурзия, като сме замислили нещо от рода на Пратера - Зоопарка - Морския свят или подобно.
В края на м. март според мен сте за Къщата на морето, но всичко е много условно. Все пак е разумно да се избере м/у Зоо-то и Пратера. И в двете има какво да се прави на закрито.

# 539
А възможно ли е да се посетят и трите места /като време имам предвид, да се посетят спокойно и разгледат/? Ще сме 3 дни пълни дни там. Отделно ми казаха, че имало замъци, които да се разгледат.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт