ВИЕНА Тема 9

• 92 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Паркинга точно както Dims го описва ''отгоре' ,тоест намира се при другия вход на зоопарка,е напълно безплатен Peace
Дали можеш да ми кажеш как се казва точно улицата на задният вход,за да може да я зададем на навигацията.

# 61
  • Австрия
Паркингът е по продължение т.е. върху Seckendorff-Gudent-Weg. В края му е задният вход на парка: върви се малко и се излиза до Tirolerhof Schönbrunn. Има двор с домашни животни и ресторант. А също и вход с каса за Зоологическата градина. Паркът т.е. дворецът с градините му е отделно и е безплатен. Има влакче.

# 62
Понеже трябва да напуснем хотела в 10 часа,а ние смятаме след това да посетим градините Шонбрун и евентуално Природонаучния музей,а това са поне 6 часа,дайте предложения къде може да оставим колата,евентуално без да плащаме паркинг,че предните дни ще ни е по 20 евро на ден.Има ли някъде наоколо безплатни обществени паркинги или нещо такова?

Където и да я оставите - все бива. Шьонбрун е в 13 бецирк, но дори и в околностите т.е. към 12-ти - няма синя зона и паркирането е безплатно. Освен пред Шьонбрун, където паркингът е много малък и обикновено няма места, има още един - 'отгоре' т.е. откъм другия вход, до гробището, доста по-голям и удобен  Peace
Това не е вярно, в 12 Бецирк е курцпарк зона, тоест се паркира само с талони.
Въведете Weissenturmgasse,   в околностите се паркира свободно и не е много далеч от Глориете.

# 63
  • Австрия
Това не е вярно, в 12 Бецирк е курцпарк зона, тоест се паркира само с талони.

Да, сега проверих - синя зона е станал квартала. Когато живеех там - все още не беше. Извинявам се  Blush

Няма такава улица във Виена.

Улицата, която извежда до страничния горен вход на Schönbrunn и продължението й като алея в парка до Gloriette е Hohenbergstraße и се намира в 12-ти Bezirk (който вече е синя зона ...  Crazy). В 12-ти се намира и Weißenthurngasse, пак в синьо.

п.п. Във Виена от 12 часа на обяд в събота, в неделя и в празнични, неработни дни, синята зона не е активна, не важи.

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 14:46 от DimS.

# 64
Сега попитах мъжа ми, Gassmannstrasse или Schönbrunnerallee са точните улици.
п.п. Не за всички зони е валидно това , че от събота в 12ч , не важи курцпарк зоната. Особено в първи бецирк и около търговските улици, дори в кварталите.

# 65
  • Австрия
Ако не важи т.е. има изключения, си пише в началото на всяка синя зона. Има участъци в първи квартал, запазени само за живеещи в първи, например.. и така. Просто трябва да се внимава. Затова намирам за добро предложението ми към rosiel да оставят колата на паркинга от горната страна на Schönbrunn.

# 66
  • Viena
Паркингът е по продължение т.е. върху Seckendorff-Gudent-Weg. В края му е задният вход на парка: върви се малко и се излиза до Tirolerhof Schönbrunn. Има двор с домашни животни и ресторант. А също и вход с каса за Зоологическата градина. Паркът т.е. дворецът с градините му е отделно и е безплатен. Има влакче.
Точно така е.

# 67
  • Варна
Паркингът е по продължение т.е. върху Seckendorff-Gudent-Weg-това улица ли е.

Момичета объркахте ме съвсем,с тази синя зона.Не разбрах,какво да напишем на навигацията точно.

# 68
  • Австрия
Паркингът е по продължение т.е. върху Seckendorff-Gudent-Weg-това улица ли е.

Момичета объркахте ме съвсем,с тази синя зона.Не разбрах,какво да напишем на навигацията точно.

Улица е, разбира се, пригодена специално за паркинг и удобство на посетителите на Schönbrunn. И точно името на тази улица въведете в навигационния апарат.

# 69
  • Бургас
И аз днес реших априлската ваканция да отскоча до Виена. Предвиждам две нощувки в Будапеща, една в Прага, две във Виена и една в Братислава. Също съм с три деца на 11, 8 и 4г. Ако някой иска може да се поразходим заедно.

# 70
  • София
Здравейте! Кое от двете бихте ми препоръчали като място с по-голяма комуникативност и близост до удобен транспорт. Пеша от центъра на колко минути съм горе долу и с градски транспорт също?  Hug

https://www.booking.com/hotel/at/pension-hargita-gmbh.bg.html?ai … iw_btn#map_closed

https://www.booking.com/hotel/at/arnes-vienna.bg.html?aid=304142 … 65852337679fc45f5

# 71
Moon Sparkle, и двете места са добри, аз бих избрала първият, който е в Нойбау.

# 72
Определено Нойбау е един от най-хубавите квартали за престой...
До колкото виждам квартирата се намира почти на Марияхилферщрасе близо до станция на метрото - 3-та линия - с нея стигаш до Щефансдом, така че нямаш грижи за идеален център. А самата Марихилферщрасе пеш е приятна за разходка и те отвежда до Ринга - зад музеите близнаци, покрай Ной Бург и излизаш на Михаелер плац (Хофбург) така че за 15-на минути си пеш в центъра ..

# 73
  • София
Много Благодаря,  че се включихте в темата толкова бързо! Послушах ви и резервирах в Нойбау  Hug

# 74
  • Варна
Аз пак да питам,в сайта на транспорта пише,освен ваканциите и , че седмицата преди Великден,децата пътуват безплатно-дали наистина е така,някой може ли да провери.Да знам да купувам ли Виза кард,или направо само двудневен транспорт за възрастните,че много музеи няма да посещаваме и няма смисъл от Визата,ако детето пътува безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт