ВИЕНА Тема 9

• 91 305
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София, България
Някой може ли да ме упъти,как от Природонаучният музей да се придвижим до Къщата на морето.От кой цвят линия и спирка да хванем и на коя да слезем?Гледам на картата метрото,но не разбирам спирка Vollks-theater жълта или лилава е,или се припокриват.

И още един въпрос.Обиколката на ринга колко км.е ,т.е цял ден ли да си придвидим?

Следвай стрелките - към 1 и после 2, стига се и пеша, по Мария Хилфер щрасе. Иначе е на една спирка с метрото. Струва ми се че беше лилавата линия, но не съм съвсем сигурна. Може и да се припокриват линиите на първата станция, но едва ли вървят заедно до втората, така че внимавайте коя ще хванете. 3 и 4 не ги гледай, рисувах картата за една приятелка.

Обиколката на Ринга няма да ви отнеме цял ден, дори да се мотаете, ще я отметнете за 2-3 часа.

# 46
Някой може ли да ме упъти,как от Природонаучният музей да се придвижим до Къщата на морето.От кой цвят линия и спирка да хванем и на коя да слезем?Гледам на картата метрото,но не разбирам спирка Vollks-theater жълта или лилава е,или се припокриват.

И още един въпрос.Обиколката на ринга колко км.е ,т.е цял ден ли да си придвидим?
Най-добре пеша, съвсем близо е, а и се върви по Марияхилферщрасе. Няма да ви е скучен прехода  Peace

# 47
  • Варна
Благодаря момичета.А за замъка Шонбрум, смятаме само да се разхождаме,че няма да ни стигне времето и за вътре.Дали си струва да наемем влакче из градините за да го разгледаме и каква му е цената?Можем ли да слизаме от влакчето,да си правим снимки и после пак да се качим на него?

# 48
  • София, България
Не знам аз нищо за такова влакче  Thinking Но пък ако сте с деца, може да посетите зоологическата градина и лабиринта /Мазето/. Чакай ще ти сложа още една карта Simple Smile

Номер 1 е метростанцията. Номер 2 е техническия музей /страхотен, но ако имате повече дни/. Номер 4 е замъка, номер 3 е сладкарницата, номер 5 е музея на каляските, 6 - къщата на палмите и къщата на пустинята, 7 - Глориете, 8 - зоологическата градина, 9 - въпросния лабиринт /има интересна детска площадка и е забавно много за деца/

# 49
  • Viena
Влакче има в зоопарка,плаща се еднократно и с печата на ръката може цял ден да се возиш.

# 50
  • Варна
Влакче има в зоопарка,плаща се еднократно и с печата на ръката може цял ден да се возиш.

В отстъпките за Виза кард,пише панорамно влакче за двореца --2 евро отстъпка.Може би има отделно  и за зологическата.Каква му е таксата знаеш ли?

# 51
  • Viena
По 2 евро е.За деца мисля,че е гратис.Зоопарка си заслужава да се види,но мисля,че билетите са скъпички.

# 52
Влакчето се казва Panorama train.
Вижте сайта на двореца. Има спирките Сега нямам възможнаст да ви пратя линк, но можете и сами да се справите.
По спомен тръгва то Двореца
Музея с Каляските
Зоо+ Палмгардън
Глориете
 и от там вече се движи в крайно дясно с още 3 спирки.
Ние решихме да се качим с него със спирка на Палмгардън и да слезем на Глориете.
Надолу пеша, за да спрем в Лабиринта, покрай който не минава влакчето.
На всеки 30 минути тръгва от Двореца и от Глориете. 7 евро май беше за възрастен, за дете с намаление.
Ако искате с влакче в зоо трябва да си платите вход и отделно се плаща влакчето. Там има 3 спирки , но не ги помня.

На сайта пише подробно.  Има карти. Ще се ориентирате.

# 53
  • Варна
Понеже трябва да напуснем хотела в 10 часа,а ние смятаме след това да посетим градините Шонбрун и евентуално Природонаучния музей,а това са поне 6 часа,дайте предложения къде може да оставим колата,евентуално без да плащаме паркинг,че предните дни ще ни е по 20 евро на ден.Има ли някъде наоколо безплатни обществени паркинги или нещо такова?

# 54
  • Варна
Виждам на картата, че пред Шонбрум има паркинг,той предполагам е платен?

# 55
  • Австрия
Понеже трябва да напуснем хотела в 10 часа,а ние смятаме след това да посетим градините Шонбрун и евентуално Природонаучния музей,а това са поне 6 часа,дайте предложения къде може да оставим колата,евентуално без да плащаме паркинг,че предните дни ще ни е по 20 евро на ден.Има ли някъде наоколо безплатни обществени паркинги или нещо такова?

Където и да я оставите - все бива. Шьонбрун е в 13 бецирк, но дори и в околностите т.е. към 12-ти - няма синя зона и паркирането е безплатно. Освен пред Шьонбрун, където паркингът е много малък и обикновено няма места, има още един - 'отгоре' т.е. откъм другия вход, до гробището, доста по-голям и удобен  Peace

# 56
  • София, България
А защо не я оставите пред хотела, сигурно и без това ще е пълна с багаж, там няма ли да е по-безопасно?

# 57
  • Viena
Паркинга точно както Dims го описва ''отгоре' ,тоест намира се при другия вход на зоопарка,е напълно безплатен Peace

# 58
  • Варна
А защо не я оставите пред хотела, сигурно и без това ще е пълна с багаж, там няма ли да е по-безопасно?

Пред хотела не знам дали ще има място,а и са казали че имаме право на макс.6 часа,а се притеснявам че може да закъснеем.Ще се пробваме да открием този горен паркинг на Шонбрум,но с колата как ще се ориентираме не знам.

# 59
  • София, България
Като гледам на картата, този горен паркинг би трябвало да е някъде на Маxingshtrase  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт