ВИЕНА Тема 9

• 92 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Аз пак да питам,в сайта на транспорта пише,освен ваканциите и , че седмицата преди Великден,децата пътуват безплатно-дали наистина е така,някой може ли да провери.Да знам да купувам ли Виза кард,или направо само двудневен транспорт за възрастните,че много музеи няма да посещаваме и няма смисъл от Визата,ако детето пътува безплатно.
Зависи от възрастта на детето. Защото ако е над 6 г. възраст, следва да покаже свидетелство, че учи във училище във Виена. Поне преди беше така. Може ли директно линк да дадете да проверя?

# 76
Нашата група за Виена се увеличва, но аз все още има някои малки чуденки. Задавам си пак въпросите, дано повече хора си кажат мнението и опита.

И аз имам въпроси. Laughing

1. Time Travel

- Пътуване във времето- Дете на 9 години, почти нищо няма да разбере от английския, дали ще му бъде интересно въпреки това?
-Има ли доста ходене? Видях, че продължителността на тура е 50 мин , но питам заради майка ми. Преди това ще сме ходили доста. Мога ли да използвам мястото за отмора един вид или и вътре се обикаля и стои доста прав?

2. Hofburg. Тук си мисля да видим освен двореца/ Сиси, колекция и апратаменти/, също и библиотека и кончета.
-От картите не мога да се ориентирам за входовете. Ще дойдем от посока Албертина. Като се влезе в двореца едно след друго ли следват Сиси, колекция и апратаменти? В една сграда ли са? Ако се сещате за лесно упътване за намиране на входовете ще съм щастлива да го споделите.
-Има ли вариант да видим нещо от тях и да починем при кончетата ?

Ако Не, тогава ще направим така:  първо библиотеката, почивка на кончетата и накрая двореца. Каква е продължителността /ориентировъчно/ на обиколката на изброените 3 неща в двореца, при положение, че не се ползва аудиогид и няма да се спираме за дълго пред отделните експонати?

3. Детски музей в Шьонбрун
- отново заради езика: дали би било  интересно на 9 годишно момче?

4. Лабиринт в Шьонбрун
- ако някой не влиза има ли къде да седне отвън? Нямам предвид на тревичка, а пейки?

5. Hundertwasser

- Hundertwasser Village всъщност шопинг центъра срещу къщата ли е?

# 77
  • Варна
здравейте и от мен - аз също планирам пътуване до Виена, но за края на лятото. Дали може да ми кажете нещо по повод тротинетки за децата:
1. Дали мога да ги кача на самолета като багаж? - мисля да летя с Таром (румънска авиолиния) от Букурещ и в сайта им пише,  че спортно оборудване до 25 кг. май не се заплаща допълнително, но дали е така - по 1 платен багаж на дете, ако не ползват куфар, вместо това да кача тротинетка?
2. В самия град, тези тротинетки - разрешено ли е да се носят в метро, в трамвай - да не ми ги свалят някъде?

# 78
  • Варна
[
Зависи от възрастта на детето. Защото ако е над 6 г. възраст, следва да покаже свидетелство, че учи във училище във Виена. Поне преди беше така. Може ли директно линк да дадете да проверя?
[/quote]

Опитвам се да намеря в кой сайт точно го бях прочела,но нещо не го намирам.Детето е на 12 год.

# 79
здравейте и от мен - аз също планирам пътуване до Виена, но за края на лятото. Дали може да ми кажете нещо по повод тротинетки за децата:
1. Дали мога да ги кача на самолета като багаж? - мисля да летя с Таром (румънска авиолиния) от Букурещ и в сайта им пише,  че спортно оборудване до 25 кг. май не се заплаща допълнително, но дали е така - по 1 платен багаж на дете, ако не ползват куфар, вместо това да кача тротинетка?
2. В самия град, тези тротинетки - разрешено ли е да се носят в метро, в трамвай - да не ми ги свалят някъде?
Няма никакъв проблем с тротинетките вув Виена. Много хора се придвижват така и условията са супер.
За градския транспорт и децата, да кажа, че аз не бих рискувала. Има младежки карти/билети на много добра цена. Според мен, без детето да е ученик тук, няма как да ползва транспорт безплатно.

# 80
  • Варна
Аз пак да питам,в сайта на транспорта пише,освен ваканциите и , че седмицата преди Великден,децата пътуват безплатно-дали наистина е така,някой може ли да провери.Да знам да купувам ли Виза кард,или направо само двудневен транспорт за възрастните,че много музеи няма да посещаваме и няма смисъл от Визата,ако детето пътува безплатно.

Намерих къде съм го прочела.Ще Ви бъда благодарна ,ако проверите дали наистина е така,за да знаем какво да купуваме за провоза.В понеделник тръгваме.  https://www.virtualvienna.net/living-in-vienna/car-transportatio … c-transportation/   

# 81
На този линк пише, че е безплатно , без да е  уточнено, че трябва детето да учи във Виена. Моята информация е друга, но не съм сигурна и не искам да ви подвеждам.

# 82
  • София, България
Относно тротитентките - и аз не мисля, че ще ви свалят.

А за самолета - ако е от детските - не може ли да я сгънете и да я сложите отгоре върху дрехите в някой сак или куфар. Ако е по-голяма, от тия дето стават и за възрастни вече не знам. Ако можете да звъннете на компанията, може и да ги питате дали може да мине като ръчен багаж  newsm78

# 83
  • Варна
за в куфар и аз си мислех, че е вариант - но пък цял куфар отделно заради това...

А другия проблем, който ми предстои е паспортът на детето - той изтича и ще подновя, но новият ще излезе слез месец. Ако купя билет сега - системата ми иска да въведа номер на паспорт (т.е. ще е старият) - дали ще ме таксуват после като се чекираме за пътуването, за промяна с данните на новия паспорт?

# 84
  • Варна

На този линк пише, че е безплатно , без да е  уточнено, че трябва детето да учи във Виена. Моята информация е друга, но не съм сигурна и не искам да ви подвеждам.

Дали знаете кого можем да питаме.В хотела едва ли ще знаят.Да не ни глобят или свалят от метрото при проверка?

# 85
  • Варна
https://www.wien.info/en/vienna-for/families/free-offers-for-children

Children under school-age may ride for free on the Wiener Linien (subway, tram, bus). Children also ride free until the end of the school year in which they turn 6 years old. On Sundays and holidays, on November 2nd and 15th as well as during the Vienna school vacation, all children of an Austrian school (private or public) under 18 years old also ride free. This also applies to all other children under 15 years old.

# 86
  • Viena
И аз знам,че детето трябва тук да учи,не си правете майтап.100 евро е глобата.

# 87
  • Варна
аз го превеждам, че всички деца под 6 г. се возят безплатно. Освен това и на някои празници, всички ученици в Австрия до 18г.

# 88
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile
И ние със семейството сме решили това лято да посетим Виена. Щерката догодина завършва и иска да учи там, та това пътуване ще ни бъде и много полезно.
Възползвахме се от промоцията на wizzair за нови дестинации и си взехме билети до Братислава. До Виена мислим да се придвижим с автобус и ще съм ви много благодарна, ако ми дадете каквато и да е информация по този въпрос. Аз гледам ето този сайт www.flixbus.com - тук намерих билети по 5 евро в едната посока. Някой ползвал ли ги е?
И на мен Виена ми е абсолютно непозната. Тепърва ще редим програмата за престоя и понеже ще имам въпроси, ви благодаря предварително за помощта  Simple Smile smile3525

# 89
  • Бургас
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Виена ( на мен и приятеля ми). Ние сме млада двойка без деца и търсим нови преживявания. Пътуването ще е от 1 до 4 май, като на първи пристигаме около 11,40 ч., а на 4 сутринта си тръгваме. Нова съм и ми е малко трудно изготвянето на маршрут, за това ще ви помоля за малко помощ. Запазили сме си апартамент в Quins apartaments в margarten. Искаме по време на екскурзията да видим възможно най- много неща, готови сме да вървим пеша, но при нужда ще се качваме на градския транспорт. Искаме задължително да посетим зоогическата градина (shonbrunn), belvedere, pratera, катедралата Св. Стефан, разходка с корабче, парламента. Молбата ми е да ми препоръчате други места, които си заслужава да посетим и като цяло как да си направим маршрута.

Общи условия

Активация на акаунт