ВИЕНА Тема 9

• 92 259
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Най-удобно до кулата е с метрото. Слиза се на сп. Kaisermuhlen VIC, минава се покрай бизнес център с всоки сгради и после се влиза в много хубав парк и се стига до кулата. Не е повече от 15 минути пеша. 

# 106
  • София, България
До кулата точно отива и автобус, само че върви нарядко и не съм сигурна до къде точно отиваше. При всички случаи прави връзка с метрото, така че ако не ви се върви - удобен вариант е. Ние на отиване бягахме с децата през въпросните бизнес сгради и парка, но беше вечер, беше ни студено и хич не ни беше приятно. На рецепцията на кулата ни казаха в колко точно часа е следващия автобус и на връщане го хванахме. Когато стигнахме до някакво метро се прехвърлихме и се прибрахме доста бързичко  Peace

# 107
  • Варна
Благодаря - ще проверя за този автобус, че ми се вижда доста пътя от метрото до самата кула.
А ми възникнаха и още два въпроса, във връзка с моята организация:
1. Музеят на каляските в Шонбрун, отделно ли се плаща като такса или е включен към билета на двореца?
2. Запазила съм този апартамент Duschel Apartments Wien-Hauptbahnhof на Planetengasse 2, 10.Фаворитен:

https://www.booking.com/hotel/at/duschel-apartments-wien-hauptba … 54e6155f4db854b4c

мислех, да ходим пеша из квартала някои от дните, нещо за самия квартал да ми кажете? Да не е пълен с цветнокожи и разни други и да не излезем от стаята заради това...

# 108
Квартал Фаворитен е хубав. Аз бях на Фаворитенщрассе, но в горната част- води се квартал Виден, в близост до Белведере. Имате в близост метро.

# 109
  • София, България
Няма проблем из кварталите според мен, разхождали сме се в поне 3-4 и няма никакъв проблем.

Музея на каляските е включен в някакъв разширен пас за двореца. Ние ходихме с някакви общи билети, които включваха 6 атракции - двореца, зоо-то, къщата на палмите, на пустинята, музея на каляските и демонстрация с дегустация в сладкарницата с щруделите. Може би може и самостоятелен билет да се купи, не знам.

# 110
  • Варна
а относно корабчето за разходка по Дунав, ако трябва да избирам между отсечка А и отсечка Б, освен критерии времетраене - кое е по-интересно като гледка и сгради, които се виждат от реката?
Ето тази карта дават в сайта на корабчетата Wink

https://www.pinterest.com/pin/532621093419737735/

# 111
  • Бургас
Здравейте,
Направих плана за Виена. Споделям го с вас, ако имате някакви препоръки или съвети с радост ще ги приема.

Първи ден - 01.05
 11:20 пристигаме - Маргартен - Куинс Апартементс (хотела, в който ще спим) - Белведере - Карлсплатц - Щатпарк
Втори ден - 02.05
 Шонбрун - дворец, парк - Зоогическата градина (ще си вземем билети) - Пратера ( ролер костер и виенското колело)
Трети ден - 03.05
 Австрийски национален театър - Кмество- Австрйски парламент - Национален Исторически музей - Хофбург- Операта - Св Петър църква - Св.Стефан катедарала
Четвърти ден рано сутринта тръгваме.

Ако имате препоръки за заведения, в които да се храним, по възможност да не са много скъпи Grinning
И в кои забележителности си струва да платим вход и да ги разгледаме отвътре (Ние сме планирали  зоогическата градина+ виенското колело комбиниран билет)

# 112
Богата програма за три дни ..
Първият ден може да приключите разходката до къщата на Хундертвасер. По ринга се движи трамвай 1 който ще ви закара там -  от Щадпaрк се върнете на Операта или / в обратната посока към реката - Шведенплац (може да го направите с трамвай 2-ка спира на парка - буквално на 1 -2 спирки разстояния са и двете) а от Операта / или Шведен плац да вземете  трамвай 1 (двата номера се засичат на тези места).

За Хундертвасер слизате на спирка Hetzgasse - а последната спирка на 1-та е задния вход на Пратера - в парка някъде - това е и посоката която трябва да гледате когато се качвате на 1-та (Prater Hauptalee).

Предлагам ви го защото като ви гледам програмата ще се оправите до следобеда, а Щатпарк е горе долу статуята на Моцарт - това е интересното и красивия мост в единия край.

Втория ден обаче ви е доста натоварен - повечето ще ви отиде за Шонбрун и Зоологическата - а Пратера от там малко е далече а и той е голям, та преценете си дали до го съчетавате в един ден .

Последния ден ви е само Инерщад и е ОК според мен - там всичко и навсякъде е приятно за разходка.

Да си изкарате хубаво и хубаво време - стискам палци ..  bouquet bouquet

# 113
По пътя между Кметството и Парламента, точно срещу централния вход на парламента се намира Volksgarten. Препоръчвам горещо. В нея има стотици рози и розови храсти, нещо уникално е през май.
Като идете на Шонбрун, по-добре вземете влакчето. По 7 евро на човек е , но поне няма да се скапете от ходене и ще имате възможност да се насладите на разходката, предвид че после и зоопарка ще посещавате.

# 114
  • Viena
Втория ден само с влакчето,иначе наистина както каза Хеликаза,ще се скапете от ходене Peace

# 115
  • Бургас
Втория ден само с влакчето,иначе наистина както каза Хеликаза,ще се скапете от ходене Peace
А какво е това влакче може ли да ми разясните

# 116
  • Viena
Заповядай,панорамна обиколка с влакче  http://www.zoovienna.at/besuch-und-tickets/panoramabahn/

# 117
  • Варна
а относно корабчето за разходка по Дунав, ако трябва да избирам между отсечка А и отсечка Б, освен критерии времетраене - кое е по-интересно като гледка и сгради, които се виждат от реката?
Ето тази карта дават в сайта на корабчетата Wink

https://www.pinterest.com/pin/532621093419737735/

а нещо за корабчетата по Дунав да ме посъветвате?

# 118
За мен не си струват.

# 119
  • Варна
Дунав минава покрай Виена - нищо кой знае колко интересно.
Никой квартал на Виена не е чак толкова наводнен с араби и опасен , не е като в Брюксел и Париж

Общи условия

Активация на акаунт