ВИЕНА Тема 9

• 91 743
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Ако планирате нощувка в Братислава градчето е чудесно. Центъра е малък и се обикаля за половин ден, но има какво да ви хване окото Simple Smile

# 391
Общо взето и моите разсъждения бяха такива , но имаме 3 нощувки общо и ако останем в Братислава едната , губим доста от времето си там , малко ни е стегната програмата Simple Smile Ако беше по-дълъг престоя щяхме да останем вечерта там . Утешава ме факта че почти цения самолет ще е за Виена 😂 и ще се оправим някак . После обещавам да пиша как точно 😁

# 392
И ние имаме планирано пътуване до Виена, през Братислава. Ние сме си резервирали трансфер с кола да ни закарат от летището до хотела във Виена.

Аз имам въпрос отностно седмичните карти за градския транспорт във Виена. Нали могат да се купят онлайн
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/7/show/0/0/0/0/buy
И ще е валидна в понеделник сутринта?
Трябва да я разпечатам. И как става с нея чекирането с нея в метрото и трамвайте?

# 393
  • Viena

Valid from midnight on Monday until 9.00 am on the following Monday
    Valid on all public transport services in Vienna
    Ticket purchase possible a maximum of 60 days before validity date
    This ticket is not transferable
    Please note: Per part process max. 20 tickets available (download quantity)
    Special terms and conditions for use

# 394
Всичко си е написано. Ние точно тези карти ползваме. Не се чекира, тъй като важи от понеделник до понеделник и при закупуване се маркира датата. Т.е ако искате да си я закупите онлайн трябва да посочите датата на понеделника от който да важи. Картата е валидна за зона 100 и изтича в 9ч.  следващия понеделник. Може да се катерите до Каленберг с нея, тъ като в картите за зониране хълма изглежда извън, но реално транспорта до горе е вкл в зоната на повечето билети.

# 395
И ние имаме планирано пътуване до Виена, през Братислава. Ние сме си резервирали трансфер с кола да ни закарат от летището до хотела във Виена.

Аз имам въпрос отностно седмичните карти за градския транспорт във Виена. Нали могат да се купят онлайн
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/7/show/0/0/0/0/buy
И ще е валидна в понеделник сутринта?
Трябва да я разпечатам. И как става с нея чекирането с нея в метрото и трамвайте?

Бихте ли споделили чрез коя фирма резервирайте трасфера Simple Smile ? И на каква цена , ако е удобно Simple Smile

# 396
https://www.bratislava-airport-taxi.com 
Цената е 75 евро до адрес във Виена.

# 397
  • Русе
Shhhh, пишеш че ще пътувате догодина до Виена през Братислава, кой месец? Аз също обмислям да спретнем края на май една екскурзийка до Виена през Братислава, нямам обаче почти никакъв опит с планиране на подобни екскурзии и пътуване със самолет. За капак и немски не знаем. Исках да попитам до летището на Братислава има ли някакви хотелчета и изобщо места за нощувка и ако някой може да ми препоръча. Мисля да спим в Братислава и на следващия ден рано да хванем автобус за Виена. И друг въпрос имам - по гарите, автогарите има ли място, където човек да си остави багажа да обиколи, докато дойде време да се настани в хотела.?

# 398
Ние сме си закупили вече сам. билети за Братислава също за май месец догодина. Мислехме варианта с нощувка в Братислава, но в последствие се отказахме. Може самолета да има закъснение, а и за да не бързаме, че ще сме с деца, решихме че дори Flixbus ни устройва към 23.20. Да късно е, но в петък вечер има транспорт във Виена. По-големите хотели са с 24 рецепция, ако е апартамент тогава не става да си получиш ключа през нощта.

# 399
  • софия
И ние сме май.
Не знам, има време да реша за нощувката. Ще чакам отзиви и от тук.
То биваше да се преспи в Братислава с цел спестяване на лутането по нощите, ама и там са обявили едни цени на хотелите... Виенски Stuck Out Tongue Winking Eye

Кога излизат летните цени за забележителностите? Голямо смятане ще падне с тези сто вида билети и комбинации Grinning

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 02:47 от shhhh...

# 400
Здравейте отново Дами,

Мисля и премислям...според вас реалистично ли е да в деня в който е планиран Белведере, Карлсплац и тази зона да вмъкна преди тях сутринта Хофбург, тъй като последния ден трябва към 5 и нещо да се отправим към летището и не знам дали ще смогнем.

Благодаря отново за помощта Simple Smile

Здравейте,

Наистина много полезна тема, след прочита нахвърлях и нашата програма за предколедната ни екскурзия до Виена! Бих била много благодарна на всички дали своите мнения!

Airplane Пристигаме късно вечерта на 1ви декември. Летим с авсрийците, билетите излязоха към 280лв двупосочен билет на човек.  Запазих квартирата през airbnb: https://www.airbnb.com/rooms/20206150 По това което гледах, локацията ми изглежда добра  непосредствена близост до  спирка на U3. Ще си вземем карти за транспорта (72 часа).
Flowers Hibiscus На 2ри планирам посещение до Белведере, Карлсплац, Хундервасер и Пратера.
Flowers Hibiscus На 3ти Шонбрюн и Зоологическата градина. За билетите: мисля да вземем комбинирания, който е 27 евро, макар че все още се колебая дали си заслужава. Може би за този ден трябва да измисля и още нещо....
Flowers Hibiscus На 4ти Хофбург, Инерщад, Катедралата Свети Стефан, Грабен като цяло централната част. Може ли да споелите мнения за къщата на Моцарт Simple Smile  И привечер директно към летището!

По груби сметки това е програмата. Мисля 2 от вечерите да се насладим на коледните светлини, базарите и традиционно греяно вино на пазарите. Не знам обаче дали не затварят много рано. Казаха ми и за някакво заведение за шницели, осветявано само от свещи  и пещерен интериор (за съжаление не разполагам с точен адрес:( ) Grin

Благодаря на всички отзовали се Simple Smile

# 401
  • СОФИЯ
По мое мнение денят с Белведере и Пратера ти е достатъчно натоварен и без Хофбург. Дори да прецениш точно придвижването от място до място пак отнема време, а и самите разходки по съответните места ще ви поизморят. Не е добре програмата да е претоварена, за да може да се насладите на избраното.

# 402
Аз бих махнала Пратера и би се поразходила след Хундертвасер около Хофбург и региона - по малките улички

# 403
А на Карлсплац какво ще правите?
На Пратера също? Той зимата все пак не работи, поне така мисля.

# 404
  • на правилното място, в точното време
Пратера работи, но ако не сте с деца атракциите там губят смисъл. За мен лично и колелото беше загуба на време и пари. Оставете си време за Хофбург, има си доста за гледане, ако влизате в Белведере пък съвсем. Май и времето покрай Коледа са супер за екскурзия до Виена. Макар, че за мен всяко време е ммммм.

Общи условия

Активация на акаунт