ВИЕНА Тема 9

• 92 251
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,

Първата седмица на юни планувам пътуване до Виена (3 дена) и Прага (4 дена). Изчетох почти цялата тема и допълнителна информация в интернет, но все пак имам няколко въпроса.

За първи път ще използвам airbnb (ако все пак не се разубедя Grinning ), някой би ли ми казал тези апартаменти в кои квартали се водят, тъй като не мога много да се ориентирам по дадената карта.
https://www.airbnb.com/rooms/23789309?location=Vienna%2C%20Austr … 02&s=PiO2Cn3I

https://www.airbnb.com/rooms/22765055?location=Vienna%2C%20Austr … 02&s=Zqxq6KBR

Между Инерещат, Нойбау и Маргаретен (дано ги изписвам правилно) е по-добрият вариант? Виждам, че по-голямата част от забележителностите са в Инерещат, но от тези другите два квартала лесно ли се стига до центъра?

И още нещо - мислим да пътуваме от Виена до Прага и бих искала да помоля някой, ако може да ми каже как е най-добре да пътуваме до там - влак или автобус? Много ли е сложно с транспорта до Прага?

Извинявам се за многото въпроси, но за първи път ще ходя във Виена и ми е тъмна Индия Grinning

# 646
В AIR BNB винаги ме е дразнело това, че не мога предварително да видя точната улица за локацията на апартаментите - това става след резервация. за мен е важно, защото познавайки доста добре транспорта на Виена,  да знам до подробност къде и на какво разстояние от кои линий съм.

Но горе долу гледайки двете локации мисля, че този който е близо до Дом Хундертвасер ти е по-добър избор - сравнително близо до Метро 3 линия (има директен достъп до Инерщад и Щефансдом) и трамваи 1-ца който ходи до Пратера в едната посока (задния вход) и в другата върти по Ринга и ви е удобен като цяло - трамвая ви е по-близо от метрото.
Самият квартал около Хундервасер е най-населеният жилищен квартал на Виена и е приятен - казва се Вайсгербер.

Другият апартамент е близо до реката но до колкото виждам от точката на локацията ви е само в близост до метро 2 линия, която малко заобикаля центъра - ще в ви свали на гърба на Rathaus, Shottentor и Shottenring са  другите удобни спирки, от които да влезете пеш в Инерщад, или да направите връзка с трамваите по Ринга. Като цяло апартамента е от другата страна на Пратера и е малко като че ли изолиран .. не мога да кажа мнение, но ако аз трябваше да избирам, бих се спряла на този с по-добрата връзка до транспорт - т.е. 2-я линк.

Между Нойбау и Маргаретен - и двата квартала са хубави, а винаги съм ги препоръчвала за престой или пък нещо в близост до Белведере  - там заради новата ЖП гара района е много добре обезпечен от към транспорт.
Двата които ти си посочила не са в нито един от тези региони.

Колкото до Прага, любим град ни е и по тази причина я посещаваме само нея за по-дълго време - никога не комбинираме двете места, защото много ги обичаме и предпочитам да им посветя достатъчно време.
Влаковете на австрийците са комфортни, но много зависи какви билети намериш, защото не са от най-най - бюджетните. Иначе мисля ,че и Фликсбус имат линия Прага - Виена, там цените са по-поносими, особено ако уцелиш някакъв определен час.

# 647
Много благодаря за бързия и подробен отговор!

Със сигурност транспортът играе ключова роля в избора ни на място за спане.

По принцип цялото ни пътуване се върти около Прага, но директните полети до там са доста скъпи или поне аз не намирам такива до 500 лв (в България еър са над 1000лв за двама, което ми се струва безумно) и решихме, че ако ще ходим до Виена, за да пътуваме оттам, то по-добре да останем за няколко дни Grinning не знам доколко е добър вариант.

mamaSunshine, удобно ли ще е да ми препоръчаш някакъв сайт да погледна и влаковете. Влизам в някакъв railcc, но посредата някъде се губя.. Grinning а и не съм сигурна дали съм на правилното място.

# 648
Принципно ние Обикновено гледаме в сайта на австрийските железници
http://www.oebb.at/en/

Иначе има информация и в сайта чешките железници
https://www.cd.cz/en/default.htm

Мисля че все нещо ще намерите

# 649
Много благодаря!
Светли празници!

# 650
  • София по рождение
За градините на Шьонбрун не се плаща нищо, входът е свободен. За зоологическата градина можете спокойно да си отделите цял ден, ако сте с дребни дечица. Ние с моя мъж едва си тръгнахме от там, хем бяхме сами и дърти  Laughing
Комбинирани билети има всякакви, зависи какво искате да видите. Ние взехеме за виенското колело и зоологическата градина, но има много други комбинации.
Приятна Виена на всички!  Peace

а предвалително ли ги купихте или на мяcто?

# 651
За градините на Шьонбрун не се плаща нищо, входът е свободен. За зоологическата градина можете спокойно да си отделите цял ден, ако сте с дребни дечица. Ние с моя мъж едва си тръгнахме от там, хем бяхме сами и дърти  Laughing
Комбинирани билети има всякакви, зависи какво искате да видите. Ние взехеме за виенското колело и зоологическата градина, но има много други комбинации.
Приятна Виена на всички!  Peace

а предвалително ли ги купихте или на мяcто?

На място, от Пратера, но предполагам навсякъде се предлагат комбинирани билети.

# 652
Здравейте, според вас би ли било интересно место Шонбрун за деца на 9г.? Гледах, че има много турове. Дори тук в темата бях чела че има някакво влкаче, което обикаля из Шонбрун. А също така освен Пратера и ЗОО парка какво мислите, че би било добре да се посети пак с деца на тази възраст. Ще имаме 3 дни на разположение. 

# 653
  • Deutschland/HE
На моите деца им беше интересен Шонбрун и всичко около него, много се забавляваха в лабиринта. Зоо-то е задължително, ходили сме вече 3пъти и пак искат, както Природонаучния музей и Къщата на Моретата. Ние отделяме един цял ден за Шонбрун+Зоо. В Зоо-то има панди, коали, жирафи.... гледали сме как хранят тюлените Simple Smile От Пратера не бяха много впечатлени, но това си зависи от децата.

# 654
# 655
Много е хубаво там /Шонбрун/. Когато бяхме в края на март, беше още с голи клони и градините не бяха това, което са лятото, предполагам. Също беше много студено, вятърът беше неприятен и бръснещ и не можахме да разгледаме така, както искахме.

Природонаучния музей и Къщата на Моретата. Ние отделяме един цял ден за Шонбрун+Зоо.

Задължителни за посещение с дете/ца.

Ние бяхме и в Пратера, много му хареса на моя, особено влакчетата на ужасите.  Crazy Mr. Green Mr. Green

# 656
  • Бургас
Здравейте!
Някой ползвал ли е flixbus за трансфер от и до Виена. Като си разпечатах билета видях, че вместо името ми пише фамилията ми на кирилица. Дали проверяват обстойно какво пише на билетите и да сравняват с личните карти? От чата ме препращат към промяна на резервация, но цената сега е по-висока и трябва да се доплати...

# 657
  • на правилното място, в точното време
Нас никой не ни е сравнявал имената от ли и тези на билета. Проверката е със сканиращо устройство на баркода на билета. Не мисля,че ще имате проблем. Лек път и да си изкарате чудно!

# 658
  • Варна
Здравейте! Преди 3-4 год. ползвахме един апартамент на Морицгасе, резервирахме през сайт, на който се рекламираха 3-4 апартамента, а собствениците бяха българи. Сайтът вече не съществува, но ако някой е попадал на новия им, моля да споделите!
В гугъл намирам Апартамент Мориц, той е, но няма посочен сайт.

# 659
  • Deutschland/HE
Здравейте! Преди 3-4 год. ползвахме един апартамент на Морицгасе, резервирахме през сайт, на който се рекламираха 3-4 апартамента, а собствениците бяха българи. Сайтът вече не съществува, но ако някой е попадал на новия им, моля да споделите!
В гугъл намирам Апартамент Мориц, той е, но няма посочен сайт.

на мен ми излиза апартамент Мориц и в booking.com  и в airbnb.com

Moritz

Общи условия

Активация на акаунт