Бебето ми изостава

• 5 664
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Към авторката - ако много се тревожиш, направи си кръвен тест два пъти през 48 часа и виж дали се удвояват стойностите.

А дали в тези седмици ЧХГ още трябва да се удвоява през 48 часа?

# 16
Хм, бях мернала, че е в 7-ма - 8-ма седмица, но като загледах по-внимателно, може да се окаже в 11-та.
Може би удвояването вече се е забавило, но нямам идея на какъв интервал. АГ-то трябва да каже.

# 17
  • Варна
Здравейте, аз съм нова тук и искам да попитам нещо. Но не знам дали е правилната тема. Последния ми цикъл беше на 09.04. след това разбрах щастливата новина. Но на 23.05 ехографа показваше 5 седмица и 4 дена. Днес показа 6 седмица. и 0 дена. Доктора каза че няма от какво да се притеснявам и че може да навакса растежа по - нататък.... Но може да се окаже и кухо яйце. Вика ме на 13.06. и ми каза няколко пъти ако прокървиш отивай в спешното. И така. А вие какво ще кажете?

# 18
  • Телиш/Плевен
Здравейте, аз съм нова тук и искам да попитам нещо. Но не знам дали е правилната тема. Последния ми цикъл беше на 09.04. след това разбрах щастливата новина. Но на 23.05 ехографа показваше 5 седмица и 4 дена. Днес показа 6 седмица. и 0 дена. Доктора каза че няма от какво да се притеснявам и че може да навакса растежа по - нататък.... Но може да се окаже и кухо яйце. Вика ме на 13.06. и ми каза няколко пъти ако прокървиш отивай в спешното. И така. А вие какво ще кажете?
Изчакай си датата на прегледа и ако новините са лоши, задължително се консултираш поне с още един гинеколог. В момента наистина няма за какво да се тревожиш, още е рано за каквито и да било прогнози.  Успех! bouquet

# 19
  • Варна
Много ти благодаря! Знам,че няма за какво да се притеснявам, но все пак.....

# 20
Ако вече си прочела темата, няма какво да се повтарям. И на мен ми казваха, че е прекалено малко за съответната седмица и едва ли ще се развие, най-вероятно е кухо яйце и т.н., а то вече е 11-килограмово човече  Heart Eyes

Нищо не е сигурнно, просто трябва да чакаш.

# 21
  • Варна
Знам... И съм убедена че всичко ще се развие добре. Просто като седнеш да говориш с роднини...само вайкане, тюхкане.... С непознати е по - лесно!

# 22
Не се тревожи излишно. Мен ме гледаха всяка седмица и изоставаше с две, а като отворих темата разликата между гестационната възраст и ехографа беше 3 седмици. Имах и един мисед и очаквах да се случи отново, но за моя радост след една седмица разликата беше само седмица и така вече съм 22 г.с. а отговаря на 21. Аз съм сигурна, че имах късна овулация и забременях 10 дни преди очакваната менструация. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност 😊

# 23
jujence87, и на мен в началото ми казаха, че изоставаме с развитието, след 12-та седмица вървим даже по-големи, отколкото трябва и така до сега. Аз лично след преглед спестявам някой неща на близките, че паниката е голяма Simple Smile

# 24
  • Варна
Здравейте, момичета . Вчера и днес имам кафеникаво зацапване по бельото, като в последния ден на цикъла. Трябва ли да значи нещо това?!?!?!

# 25
Здравейте, момичета . Вчера и днес имам кафеникаво зацапване по бельото, като в последния ден на цикъла. Трябва ли да значи нещо това?!?!?!
Може да значи много неща и е задължително да те прегледа лекар. Аз бих отишла веднага до спешен АГ. Peace

# 26
Отиди на доктор, но не бързай да се паникьосваш. И аз имах такова, поне 5 дни продължи, но нямаше никакъв проблем. С първата бременност също го имах. И там всичко мина идеално.
Не е задължително да значи проблем, но не е лошо да идеш на преглед, за да си спокойна.

# 27
Здравейте.Бременна съм с инвитро процедура.Овулацията ми беше точно на 25.04.17.Миналата седмица във Вторник бях на преглед и с добра апаратура и вагинален ехограф се установи че съм в 7 г.с. и един ден.Точно толкова го пресметнах и аз.Вчера бях в 8г.с и 2 дни по моята таблица и се записах при доктор с много кофти апаратура ,за да си пускам болнични.От малък град съм.Докторът уж видя пулсации с коремен ехограф,но аз колкото и да се взирах видях едно черно петно(сакче) без ембрионче вътре и се изумявам как изобщо видя нещо.След това ме видя с втори апарат отново коремен и заключи че съм в 7г.с. и 1 ден без дори да ме е питал кога е била последната ми менструация.Когато му казах че този размер е бил същият както и миналата седмица той ме успокои и нещо спомена за лъчите на апарата.Доста объркана и притеснена останах.Възможно ли е с коремния ехограф да има разлика и дали е успял да види туптене.На преглед съм след 4 дни

# 28
  • Варна
здравей uleto. На мен доктора също ми каза през 2 седмици преглед, че съм само с една седмица напред. Но ми обясни, че с времето може да си навакса развитието. Така, че не се паникьосвай излишно. Изчакай си прегледа или отиди при друг лекар..... Успех мила!!!!!

# 29
Докторът не разчита да види пулсациите с очи, апаратът ги отчита по друг начин. Щом е видял, значи е имало.
Нормално е различни ехографи и още повече различни доктори, да показват различен размер на плода. В коя седмица си се изчислява по размера, който докторът премери. Той цъква на началната и на крайната точка и така определя размера, а по него и седмицата. В толкова ранна седмица и един пиксел по-разместено да цъкне, може да покаже различен размер.
Спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт