С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 935
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Щом сте на едно мнение с мъжа ти, не го мисли толкова. Сега времето се оправя, излизайте повече, а свеки като иска да вижда детето канете я понякога с вас на разходките. Така няма да ти се налага да ти гостува по-често от нужното, особено като казваш, че това не ти е кой знае колко приятно. Според мен веднъж седмично е нормално да се виждат с внучето, тя какво иска всъщност, срещи всеки ден ли?

# 406
  • София
Аз пак се изложих. Предложих да купят на детето колело. Ама то вече не било модерно, трябвало първо да се научи на онова без педали. Та не ни придиряйте много на старите.
Е, така де, вместо само едно колело с помощни педали - първо без педали, после с педали, нали трябва да се продават всякакви джаджи. И да е марково, да не се изложиш втори път  Laughing
Аз си признавам за една безсмислена покупка, повлияна от форума - играчка за прохождане, добре, че я продадох.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 12:57 от Cuckoo

# 407
Щом сте на едно мнение с мъжа ти, не го мисли толкова. Сега времето се оправя, излизайте повече, а свеки като иска да вижда детето канете я понякога с вас на разходките. Така няма да ти се налага да ти гостува по-често от нужното, особено като казваш, че това не ти е кой знае колко приятно. Според мен веднъж седмично е нормално да се виждат с внучето, тя какво иска всъщност, срещи всеки ден ли?
Всъщност да, това иска, но няма как да стане. Тя е човек без работа, а ние си имаме достатъчно ангажименти, че да се чудя къде да вместя и нея по-често.
Благодаря за мнението, исках да сверя часовника дали не я ощетявам прекалено.

# 408
  • София
Досега не съм се включвала с оплакване.
И сега не се оплаквам, а само регистрирам ситуацията.
 Бременна съм. Бебето е желано от всички в семейтвото ми. Свекървата и свекъра не могат да преглътнат голямата разлика между децата ми. Имам дете на 13 г. и лятото трябва да се появи второто. Живеем доста далеч едни от други, затова мъжът ми беше натоварен да мине и да почерпи родата си за хубавия повод. От тогава е пълна тишина  #Crazy. Все си мислех, че едно "Честито!" или "Как се чувстваш?" не са кой знае какъв ангажимент.

Затова хората са казали да не бързаш да съобщаваш- не се знае кой с какви очи ще погледне и каква енергия ще насочи към теб.
Разликата между моите деца е 14.5 години, а майка ми с убийствен сарказъм ми обясняваше, че само циганките раждали така.
Да не ти пука, че мълчат- млъкни и ти и си гледай бременността.  Hug

# 409
  • София

Снахата може да иска да вижда колкото се може по - малко родителите на мъжа си/което си е нейно право/, но няма как тя да изисква същото от него, а ако той го направи/да разреди контактите/, то вината си е негова, че не може да си отстоява позициите
Наистина ли ги мислиш така нещата или просто се забавляваш? newsm78

Ако мъжът отстоява позициите си да бъде близък с родителите си, че и ти да си близка с тях, защото обичайки и теб, и тях, намира за съвсем нормално близостта ви, ти ще скочиш до небесата от възмущение.
Ще обясниш, както вече си го правила, че не искаш, както не искаш и той да е близък с вашите.

От друга страна, най- лесно е да намериш семейни или само за него, занимания, които да разредят силно контактите му с родителите и ако той се запъне, въпреки всичко, да му обясниш кой е с приоритет в живота му.

А, когато го постигнеш, какво се оказва- мъжът не умеел да си отстоява позициите. Mr. Green

ПП. Пак ще напомня, че преди някоя да стане тъща или свекърва, е била снаха и номерата не сте ги измислили нито вие, нито ние.
Въпросът е да се влага доза интелигентност в действията, за да са по- малко оплакващите се както от свекървите, така и от мъжете си. Peace

# 410
  • Пловдив
Мъжът може да си е близък с родителите без да натрапва и на жена си. Моят някак успява. Изненада.

# 411
Absurt, близки могат да са хора, които вътрешно така чувстват нещата. Няма как да изисквам от един човек да е близък с друг. Мога само да изисквам да се държи възпитано и човечно.

Колко да се разредят контактите на мъжа с родата му? И най - злата и гадна жена да има, ако иска да поддържа контакти с родителите си, могат през час да си звънят.
Никога не съм писала, че не искам мъжът ми да е близък с моите родители. Писала съм, че не държа на всяка цена да е близък с тях. Бих се радвала, ако е, но не бих се сърдила, ако не е. Стига да се държи възпитано и човешки.

И моят успява да е близък с родителите си, без да натрапва и на жена си.

# 412
  • София
Аз свекърва може да не доживея да стана, но имам примери около себе си, на каквито не бих искала синът ми да попадне.
1. дъщеря на хора от голямото доброутро, свикнала на лукс дори и в моменти на финансово неблагополучие
2. жена, решила че домът и семейството са бойно поле и тя трябва да е абсолютният победител какво да се купува, дали и какво да се готви и как да се отглежда дете.
3. жена, постоянно намираща си причини да не работи, нито да се квалифицира

# 413
  • Бургас
Мъжът може да си е близък с родителите без да натрапва и на жена си. Моят някак успява. Изненада.

Мхм и моят. Със свекървата сме близки и нямам проблеми, общуваме си с жената с удоволствие. Със свекърът не си говорим и вече 2 години нито съм го чувала, нито съм го виждала. Мъжът ми и детето си се виждат с него, не съм забранила и не смятам, че е редно. Може би, на мъжът ми му е кофти, че на празници не можем да бъдем заедно, нито дори на една вечеря, но за това може да се сърди единствено и само на баща си. Аз дадох всичко от себе си, 9 години преглъщах и бях над нещата, за да не разваляме мира в семейството. Е и аз имам граници.
Та недейте все така да обвинявате злите снахи, пък свекърите все целите в бяло, горките старци, айде няма нужда.

# 414
Като цяло, много редки са житейските ситуации, в които единият е ангел белоснежен, а другият по-черен и от Дявола.

# 415
  • София

Мхм и моят. Със свекървата сме близки и нямам проблеми, общуваме си с жената с удоволствие. Със свекърът не си говорим и вече 2 години нито съм го чувала, нито съм го виждала. Мъжът ми и детето си се виждат с него, не съм забранила и не смятам, че е редно
Скрит текст:
. Може би, на мъжът ми му е кофти, че на празници не можем да бъдем заедно, нито дори на една вечеря, но за това може да се сърди единствено и само на баща си. Аз дадох всичко от себе си, 9 години преглъщах и бях над нещата, за да не разваляме мира в семейството. Е и аз имам граници.
Та недейте все така да обвинявате злите снахи, пък свекърите все целите в бяло, горките старци, айде няма нужда.
Потвърждавам. Почти същото е и в семейството ми – свекърва ми почина, но докато беше жива двете не сме имали никакви проблеми; със свекъра нямам контакт 10-11-12 години някъде, но мъжът ми и синът ми се виждат с него, когато им е кеф, въобще не им се бъркам.

# 416
Колелото все се върти. Аз не смея да не харесвам девойки или жени с презумпцията какви съпруги  да не си изберат синовете ми. Като се замисли човек, оттам идват и много проблеми после. Неоправдани, напразни очаквания и разбити мечти на свекървите... Много се надявам те да си ги харесват, а аз де не съм изкукала твърде, че да си въобразявам, че моите илюзии и нужди ще запълват и  оправдават със своя избор. Все вярвам, че "търкулнало се гърнето, намерило си похлупака" не е празна приказка. Т.е. Аз на чуждите кусур винаги мога да вържа, но и моите собствени си имат такива.
Аз свекърва може да не доживея да стана, но имам примери около себе си, на каквито не бих искала синът ми да попадне.
1. дъщеря на хора от голямото доброутро, свикнала на лукс дори и в моменти на финансово неблагополучие
2. жена, решила че домът и семейството са бойно поле и тя трябва да е абсолютният победител какво да се купува, дали и какво да се готви и как да се отглежда дете.
3. жена, постоянно намираща си причини да не работи, нито да се квалифицира

П.П. По-здравословна ми се вижда такава изначална точка. И за мен, и за моите деца, и за чуждите такива, та поне с усмивка да се срещаме.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 13:28 от luna

# 417
  • Най-красивата страна
Офелия,твоята свекърва явно е от онези,които нямат никакъв социален живот.Нямат приятелки,нямат с кого да излязат или на кого да отидат на гости.И затова се вкопчват в семейството на сина си.

Ние имаме дъщеря.Още е твърде рано да говорим за зет Grinning
Обаче като порасне достатъчно ще я научим да стои далече от мъже побойници,алкохолици,наркомани и комарджии .Както и такива,които нямат нито образование,нито професия.

# 418
  • Наблизо

Мъжът е бил избран,защото е бил перспективен и е направил хубава кариера,за да заслужи принцесата,но тя го ще без ''семейството му простаци''.
Доста често се среща. Но един по-различен пример с ММ - ако има образование, то не е тяхна заслуга, освен че е живял у тях до 25-тата си година. Нито са се вълнували какво и как е завършил, нито от кариерата му. Това е моята гледна точка, от тяхна - щом не са го пратили да работи след казармата, е напълно достатъчно.
Ако снахата наистина е такава, за какво им е на свекърите? По-добре да се виждат само със сина си.

Това се пренася и върху внуците, ограничават се контактите със свекърите.
Това точно се случва,снахата прави всичко по силите си да изтрие от къде идва мъжът и детето й,барабар със свекърите.Те не желаят толкова да я виждат нея,но тя и детето не дава при тия 'простаци'.Родителите живеят на 2 часа път и са възрастни.
Хубаво е ,че не си прехвърляте ненавистта и спрямо детето или децата ви към свекърите,но много не са така..
Всички са били и снахи,преди да станат свекърви и моето впечатление е,че новото поколение много от тях се смятат ти те за голямото добрютро..

# 419
  • при късмета
Свекървите така и не разбраха, че снахите искат едно единствено нещо. Да не се месят родители в младото семейство. Абсолютно нищо друго. Щом е взела мъжа си, няма значение нито от къде, нито кои и какви са родителите му. Ако имаше значение, няма да го вземе.
За да се стигне и до подобни мотиви за прекъсване на контакти, значи нещо генерално се е обръкало, много преди това

Общи условия

Активация на акаунт