С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 975
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
Според вас веднъж седмично ок ли е баба да вижда внучето си - бебе на 11 месеца, винаги в присъствието на родител?
Свеки иска колкото се може повече, което предполага по-честото й гостуване, а на мен не ми е особено приятна компания.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 02:49 от Oфeлия

# 376
Колкото повече, толкова по-добре.

# 377
  • Canada

Joy
---
Що се връзвате на измислици от фейсбук не мога да разбера? Каква 'притча' би могла да е тази глупост? Харесвам/не харесвам КАГ... Като в детската градина. 

# 378
Какво общо има "връзване" в случая. Коментираме, нещо което е написано и си вадим изводи за публикувалия го. И да, намирам, че в последно време КАГ пише различно.

За мен е смешно разпределянето по маси, защото смятам, че родителите са най-близките хора, които се радват ужасно много на събитието. А тъпият текст внушава именно съревнование между жената и майката, което в едни нормални и съвременни отношения е нелепо.

Според мен и уважение се дължи и от двете страни, но то идва естествено, когато хората са що-годе интелигентни. В голяма част от оплакванията се вижда липса на интелигентност и от двете страни, а най-смешното е, когато се описват родителите на партньора като пълни неандерталци, а той видиш ли, понеже е отгледан от баба си, която не е успяла да възпита собственото си дете, но него е.

Разбирам до някъде "треперенето" над децата, защото е инстинкт, но много рядко някоя баба или дядо навреждат на внуците си. Не познавам дете, умряло от изядена мекица, а и поколения деца са преживяли без амарант в менюто си.

Аз съм снаха, която не си е оставяла детето при свекървата, защото не се е налагало, а и жената работеше. Майка ми и баща ми са го гледали рядко, но никога не съм спирала родителите и бабата и дядото на мъжът ми да виждат детето, когато и за колкото пожелаят. И "боклуци" са му купували, че и до сега свекърва ми му праща разни, а той им се радва като дете, защото са от баба.

Не отричам, че има отровни хора, но те са единици и в тази тема само едно две оплаквания са свидетелствали за такива. Повечето са чисти битовизми и еснавщина.

# 379
  • София
Според вас веднъж седмично ок ли е баба да вижда внучето си - бебе на 11 месеца, винаги в присъствието на родител?
Свеки иска колкото се може повече, което предполага по-честото й гостуване, а на мен не ми е особено приятна компания.
Да. Може да ѝ го оставяте, ако иска по-често.

# 380
  • Варна
Офелия, защо винаги присъства родител? По нейно настояване или по ваше? И като не ти харесва тя да ти гостува, пробвай да прехвърлиш виждането при тях.

# 381
Досега не съм се включвала с оплакване.
И сега не се оплаквам, а само регистрирам ситуацията.
 Бременна съм. Бебето е желано от всички в семейтвото ми. Свекървата и свекъра не могат да преглътнат голямата разлика между децата ми. Имам дете на 13 г. и лятото трябва да се появи второто. Живеем доста далеч едни от други, затова мъжът ми беше натоварен да мине и да почерпи родата си за хубавия повод. От тогава е пълна тишина  #Crazy. Все си мислех, че едно "Честито!" или "Как се чувстваш?" не са кой знае какъв ангажимент.

# 382
  • Варна
Е, щом не ти е драма някаква, значи само гледай отстрани и се забавлявай на реакции после Simple Smile

# 383
Здравейте,
Моето дете се вижда от свекърва ми в мое присъствие заради факта, че свекърва ми въобще не слуша какво следва да яде детето. Опита се го захрани на пет месеца с нейните соленки със сирене и кашкавал.
Забранени са вкъщи шоколад и какао, което бабата отлично знае, защото е виждала детето с гадни обриви. Бабата миналия месец направи за рождения си ден торта с какаови блатове и отгоре щедро наръсен настърган шоколад. Шоколадът го махнахме, но тортата не беше съобразена за деца, при все че има три внучета. За капак, искаше да му даде и плочка шоколад Линдт, била само 2 грама да опита....бясна съм!!!
Другите й внучета плющят само сладки неща и шоколади, защото "добрата баба" им ги дава дори ако не ядат от супичките и манджичките й. Как да ги ядат, като не стават за ядене. Примерно свеки знае да прави картофеното пюре с пасатор и го докарва на консистенция като лепило. А по-гадна зеленчукова супа и в училищните столове нямаше. Единствено сладкишите й се получават прилично.
Не че се хваля, но по семейни празници вкъщи, моите скромни гозби обират овациите и племенниците си ги изяждат без да мрънкат за десерта.

Друга непонятна за мен случка - свеки бе на гости вчера, имаше сушилник с дрехи на сина й в едната стая. Тя го сканира и ме пита защо има само един бежов чорап на сушилника. Аз не мога да стопля веднага, нашата отива до сушилника и ми го носи демонстративно с изпъната ръка. Беше донесла чорапът за разширените вени на нейния любим син, който чорап си е единствена бройка. Аааа, това ли било.
Гледам да съм над нейните неща, но понякога нещата й вземат връх.

# 384

Joy
---
Що се връзвате на измислици от фейсбук не мога да разбера? Каква 'притча' би могла да е тази глупост? Харесвам/не харесвам КАГ... Като в детската градина. 

Измислица, тъпа, ама 3 страници я обсъждат. Явно ги е впечатлила.

# 385
Досега не съм се включвала с оплакване.
И сега не се оплаквам, а само регистрирам ситуацията.
 Бременна съм. Бебето е желано от всички в семейтвото ми. Свекървата и свекъра не могат да преглътнат голямата разлика между децата ми. Имам дете на 13 г. и лятото трябва да се появи второто. Живеем доста далеч едни от други, затова мъжът ми беше натоварен да мине и да почерпи родата си за хубавия повод. От тогава е пълна тишина  #Crazy. Все си мислех, че едно "Честито!" или "Как се чувстваш?" не са кой знае какъв ангажимент.
Да не ти пука. Моите деца имат същата разлика и майка ми беше потресена от факта, че ще раждам на преклонната възраст от 35 години. Лека бременност и пускай от едното ухо през другото.

# 386
Няколко пъти, последните страници са изписани твърдения, че "изводите" от онова фейсбук-текстче не изнасят на снахите в темата. Grinning
Мисля, че нереализираните и незадоволени от съпруга "кралски" амбиции на жената, с течение на времето, порастването на сина и задълбочаването им, се прехвърлят върху него. Основен проблем е, че синът не може да ти е мъж и да те направи "кралица".  Peace
Текстчето подкрепя наблюденията ми и в действителността.
Разбира се има и много добри изключения.

# 387

Мисля, че нереализираните и незадоволени от съпруга "кралски" амбиции на жената, с течение на времето, порастването на сина и задълбочаването им, се прехвърлят върху него.

И аз така мисля. Оставете ги тези момчета да си живеят с жените и с децата си, да си взимат техните си решения, да си определят техният си живот и бъдеще. Ако не сте пропуснали първите 10-15 години от живота им, със сигурност няма да останете сами и забравени. Който е получил любов, грижа, внимание и съпричастност, винаги ще дава.

# 388
  • Наблизо

Мисля, че нереализираните и незадоволени от съпруга "кралски" амбиции на жената, с течение на времето, порастването на сина и задълбочаването им, се прехвърлят върху него.

Ако не сте пропуснали първите 10-15 години от живота им, със сигурност няма да останете сами и забравени. Който е получил любов, грижа, внимание и съпричастност, винаги ще дава.
Зависи и от снахата.Има един такъв тип снахи,които определят свекърите си за прости,защото те идвали от 'намкъдеси' пък свекърите отрудени хора,работили цял живот в завод примерно и не са достойни за тяхното внимание и за вниманието на внучето/внуците.
Мъжът е бил избран,защото е бил перспективен и е направил хубава кариера,за да заслужи принцесата,но тя го ще без ''семейството му простаци''.И правят всичко възможно да виждат родителите на мъжа възможно най-малко,ако може хич и да им се пращат там някакви пари да се покаже колко са великодушни.

# 389
Отношенията между снаха - свекърва са двустранен процес. 
Трябва и двете страни да желаят комуникацията.
Нито само снахата е виновна, нито пък свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт