С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 907
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
  • при късмета
    Обаче не, "горкия подведен той и оная мръсница снахата".
Това плюене говори много зле за плюещия.
Според мен на BeautifulM семейството от този пример ѝ е близко, по-точно свекърите според мен са ѝ близки и тя си мисли, че е наясно със ситуацията отвътре, но е поредната заблудена. Чак да говори зле за нея не е, но или е наивна или и тя е от кръга който слуша с години едно и също, а другата страна е решила, че тя не е фактор на когото да дават обяснения за действията си. Затова и мнението ѝ е тенденциозно, защото е взела страна. Пък в същото време не е толкова навътре в ситуацията колкото си мисли

# 496
Защо да е заблудена - на принципа, че снахата никога не е виновна?

# 497
И естествено злобата се излива към онова зло-снахата. А реално този със синовния дълг е жив ожален...Представям си как нормален и свестен мъж ще се остави да му внушат да зареже родителите си.

Съгласна съм с ма ко за скритите детайли в историите. Ако не си супер близък е трудно реално да се прецени кой прав, кой крив. Но пък тогава обикновено се заема някоя от страните.

Познавам човек, който просто си обича да мрънка по адрес на децата, които всичко са им поели като помощ, разходи тн. Но той си е все недоволен, а боготвори на сестра си децата, които само той търси и вижда веднъж на десетилетие сигурно. Ама като се ожали пред някой познат и ще си рече човек колко е измъчен и незачитан.

Трещерица, не мисля, че има такъв принцип. Просто краставите магарета се подушват и реално господинът от историята си е ОК със ситуацията.

# 498
  • при късмета
Не е за това. А защото е пристрастна и  е по-близка със свекърите, от там заблудата ѝ, защото предварително е взела страната им. Поне според мен, може и да не съм права, казах, че изказвам предположение

# 499
  • София
Не, на принципа, че само снахата е виновна, а горкият мъж е заблуден.

Но ако съфорумката е заблудена, то това означава, че свекърите са тези, които плюят снаха си по този начин. С нищо не са по-добри от онези снахи, за които свекървата е винаги виновна.

# 500
Никой не твърди, че снахата никога не е виновна. Но за отношенията с нечии родители са виновни обичайно самите родители и тяхното дете.
КАГ общува със свекърви, които според нея са ощетени, и ги определя като нормални хора. Аз съм на 40 и поради преходната си възраст имам немалко познати и снахи, и свекърви. И всички са си съвсем нормални хора, които се дразнят на съвсем нормални неща и които от своята камбанария са си прави.

# 501
  • Наблизо
Мъжът ми е братовчед.Не знам иначе,може и да си я е избрал такава,за да се отърве и да има предтекст - отдавна не съм го виждала,а и отношенията на целия род с него са много формални вече.Знам само,че разрива се е получил и отношенията са си такива още преди родителите да се запознаят със снахата и тя така си е дошла.
Не плюят свекърите,даже малко говорят за това.

# 502
  • София
Мъжът ми е братовчед.Не знам иначе,може и да си я е избрал такава,за да се отърве и да има предтекст - отдавна не съм го виждала,а и отношенията на целия род с него са много формални вече.Знам само,че разрива се е получил и отношенията са си такива още преди родителите да се запознаят със снахата и тя така си е дошла.
Ако е така, основният проблем е от мъжа, а не от жената. Но първо и основно нея оплю, нали?

# 503
  • при късмета
Сега вече не знаеш, а първоначално твърдо обвиняваше снахата, че е вионвна за отношенията син-родители. Сега даже твърдиш, че тези отношения са си били такива още преди да се запознаят, а преди-снахата била виновна за тях  ooooh! Това са противоположни твърдения.
Сигурна бях, че историята е пресилена

# 504
  • Наблизо
Φакт е,че неходенето при родителите се разви с годините,но си беше бързо.Преди се опитваше да ходи и да води детето по-нататък,но жена му се противопоставяше.Не е възможно да се стигне до тази ситуация,без и той да го е искал в един момент,разбира се.
Моето лично мнение е,че с какъвто се събереш,такъв ставаш и явно е имал амбиции да надскочи селския си произход,взимайки ''градска аристократка'',която пък ненавижда родителите му и той бързо се е предал да ги вижда и тях,намирайки си предтекст.
Сега вече не знаеш, а първоначално твърдо обвиняваше снахата, че е вионвна за отношенията син-родители. Сега даже твърдиш, че тези отношения са си били такива още преди да се запознаят, а преди-снахата била виновна за тях  ooooh! Това са противоположни твърдения.
Имам предвид,че тя си дойде предубедена.Той преди да се събере официално с нея ходеше да ги вижда доста по-често.Вече не знам каква е историята точно преди запознаването.

# 505
  • Пловдив
Много е кофти да се разкъсваш между синовния дълг и личните ти желания. Ако случайно личните ти желания са съвпаднали с желанията на жена ти, което е напълно естествено, си набеден за безхарактерен муньо под чехъл. Класика Peace
Ако личните ти желания са да отсвириш родителите си, без значение дали съвпадат с тези на жена ти или не, не си Муньо. Кръгъл идиот си.
Ама за това снахата ли е виновна?

# 506
Ако всеки път трябва да търпиш скандали.

# 507
  • София
Φакт е,че неходенето при родителите се разви с годините,но си беше бързо.Преди се опитваше да ходи и да води детето по-нататък,но жена му се противопоставяше.Не е възможно да се стигне до тази ситуация,без и той да го е искал в един момент,разбира се.
Моето лично мнение е,че с какъвто се събереш,такъв ставаш и явно е имал амбиции да надскочи селския си произход,взимайки ''градска аристократка'',която пък ненавижда родителите му и той бързо се е предал да ги вижда и тях,намирайки си предтекст.
Скрит текст:
Имам предвид,че тя си дойде предубедена.Той преди да се събере официално с нея ходеше да ги вижда доста по-често.Вече не знам каква е историята точно преди запознаването.
Подчертаното е факт, на който си била свидетел ли, или е предположение?

# 508
  • при късмета
Е последно тя ли е ненавиждала родителите и го е отделила от тях или е била предубедена? Ако е била предубедена, както твърдиш, значи заради кой се е случило? Освен сина, друг не виждам.
От там значи, че не снахата е виновна за отношенията на мъжа си с роднините му, а обтаното, той е виновен. Т.е. първоначалното нападение на снахата от твоя страна е абсолютно неоснователно. Виж в колко постове обвиняваш, само и единнствено нея. И то със съвсем други мотиви, това, че не пускала децата само защото били от село. Това беше основната ти теза страници наред. А сега не искаш да признаеш, че тенденциозно си обвинила снахата, нещо, което се опитвахме да ти обясним отначало

# 509
  • Пловдив
Ако всеки път трябва да търпиш скандали.
Ако е мъж на място няма да търпи, както аз съм жена на място и не търпя. Не знам как да го кажа по-ясно - избираме си сами партньорите, каквато си я избрал. Да е гледал. Ако не му изнася - ще си върви.

Общи условия

Активация на акаунт