С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 921
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Че снахата е идиотка, спор няма. Но с Мунчо са си един за друг явно.

# 481
  • при късмета
От страни погледнати, доста истории са с неясни мотиви. Обаче мотив за едно или друго винаги има. Когато обаче познаваш само "потърпевшата" страна, тя разбира се само ще се оплаква и никога няма да каже истинската причина за създалото се положение.
Аз съм казвала много пъти, че имам около себе си случаи дори на зарязани и без пари родители. Никакъв контакт, да ги видят децата им умряли на улицата ще ги подминат. Даже няколко. След години съжаление на "горките родители" най-накрая се разбра, че сами са си виновни. Едните ми бяха много близки приятели и от самото начало знаех причината за това положение. Обаче това, което се говореше в квартала нямаше нищо общо с истината.
Оставам си на мнението, че за да се стигне до някакво крайно ненормално положение, обикновенно оплакващия се, зарязания и плачещия на пейката пред блока колко са неблагодарни младите, освен, че сам си е направил това положение е и изцяло виновен за него.

# 482
  • Наблизо
Явно.Взе се той за Христофор Белокровскии и от родата с никой не говори,освен с най-успешните.
Не беше така май като млад,но хората се променят.
ма ко,в този случай жената и родителите не са се виждали почти,че баш да имат за какво да се сдърпат.Проблема й е че са бедни,от село и песнионирани заводски работници и не отговарят на претенциите си за реноме на семейството.Успя да убеди мъжа си в това.

# 483
Контеса, за съжаление, това си е съвсем реална, а не скалъпена история. Правени са многократни опити в началото на сръднята, но без резултат. После братовчедите се примириха. Какво да направят?!

За нормални снахи и свекърви, с нормални отношения съм писала. Едни от тях сме и ние. В началото имаше  резерви от нея към нас, после нещата тръгнаха. Имало е понякога през годините  искри, но са само искри. не се е стигало да кавги, сръдни  и подобни.  Повечето семейни приятели на моите младежи, доколкото съм запозната, също са с нормални отношения. Знам за едни, които са обидени на сина  и снахата  за имена на децата, но се виждат заради внучетата.

# 484
Знам за едни, които са обидени на сина  и снахата  за имена на децата, но се виждат заради внучетата.

Това, казано по този начин, звучи интересно. Явно толкова много им тежи, ама заради внуците направили компромис.

# 485
Мдам, две истории, в които синовете са Муньовци.
В моята съм съгласна.В крайна сметка жената постигна целта си,мъжът и стана като нея.Къде и как са сбъркали родителите,не мога с точност да кажа,но сега си носят кръста.Семейството общо взето си живеят все едно родителите не съществуват,защото срамят с произхода си, и пращат месечно пари.
Родата ги наричат Белокровскии.

Много неприятна история. И все пак, не смятам, че жената има вина- тези хора са неговите родители. А защо се е отрекъл от тях, знае единствено той и също ще си носи кръста. Защото всичко се връща рано или късно.

# 486
КАГ, явно винаги има изключения.

Аз посочих начини как една сръдня за глуповетини може да се потуши или да се продължи нататък без сътресения. Но трябва да има желаещи да работят за запазване на отношенията и да свикнат, че децата им са пораснали индивиди и имат нужда от собствено пространство без намеси и поуки.

Не виждам как някой би спрял мъжа си да не вижда/чува/общува с родителите, ако той желае да го прави?!

# 487
Децата са близнаци и са кръстени на Бог с негови производни. Те са обидени  на сина  и снахата, но си обичат внучетата  и искат да ги виждат. Какво  необичайно  има в това?

Контеса, има, има! И никак не са единични случаи!

# 488
  • при късмета
Явно.Взе се той за Христофор Белокровскии и от родата с никой не говори,освен с най-успешните.
Не беше така май като млад,но хората се променят.
ма ко,в този случай жената и родителите не са се виждали почти,че баш да имат за какво да се сдърпат.Проблема й е че са бедни,от село и песнионирани заводски работници и не отговарят на претенциите си за реноме на семейството.Успя да убеди мъжа си в това.
Теб мъжа ти може ли да те убеди, че родителите ти са някакви и изобщо ти да имаш една представа и отношения с тях и той да ги промени коренно? Надали.
В такива истории (не визирам твоята, взимам я за пример) това е версията на родителите и на всички се разправя, че снахата не пуска внуците и сина при тях, само защото са от село. И тази версия става чистата истина, защото другата страна изобщо не е в този кръг и няма контакт с аудиторията, която чува с години версията на свекърите.
Ей така се раждат градските легенди.
Истината и истинските мотиви, много често, даже почти винаги са дори на другата крайност

# 489
  • София
Че снахата е идиотка, спор няма. Но с Мунчо са си един за друг явно.
Точно. И стигаме до крушата и дървото.
П.П. Обаче е интересно как съфорумката чак сега се сети, че и синът се е държал зле с родителите си. Преди това само снахата беше оплюта. Много тенденциозно и половинчато представена история, с идеята да се критикува само единия виновен.

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 00:03 от milenaka

# 490
ма ко, права си. И то не за 1ви път.

КАГ, дори не мога да си го представя.

Ако някой е решил да се пробва да се налага над другия и другият е съгласен да е потъпкван системно то те са си лика прилика.
Но нормалните хора с партньори обсъждат, изясняват, решават и се слушат взаимно като никой не взема превес над другия.

Нито аз бих могла да накарам мъжа ми да не се вижда с родителите си, нито пък той мен. Това е немислимо.

Виж ако самият човек не желае да поддържа връзка с някой от тях поради специфичен проблем (както мен и баща ми примерно) то другия няма каквато и да е намеса в това. Но хората отстрани каквото си искат да си мислят. Това просто няма да е истината.

И пак стигаме до написаното от ма ко, че причините за късане на контакт винаги са сериозни и всеки си знае кое ги е породило и си понася последствията от поведението и решенията!

# 491
  • Наблизо

Ако някой е решил да се пробва да се налага над другия и другият е съгласен да е потъпкван системно то те са си лика прилика.
Но нормалните хора с партньори обсъждат, изясняват, решават и се слушат взаимно като никой не взема превес над другия.
И аз смятам,че са си лика прилика.Бавно и методично жената го накара или да мисли като нея или просто да си спестява проблемите.Родителите живеят на 2 часа път и не биха му направили всекидневния живот черен.

И пак стигаме до написаното от ма ко, че причините за късане на контакт винаги са сериозни и всеки си знае кое ги е породило и си понася последствията от поведението и решенията!
Така е,за всеки причините са му сериозни.Снахата също има право да решава с кого да общува семейството й - само хора на ниво.

# 492
  • волно калдъръмче
Много е кофти да се разкъсваш между синовния дълг и личните ти желания. Ако случайно личните ти желания са съвпаднали с желанията на жена ти, което е напълно естествено, си набеден за безхарактерен муньо под чехъл. Класика Peace

Да, Бюти, нормално е снахата да не иска да ходи на село - там винаги има нещо за правене, а тя може да има нужда от почивка. В патриархалните семейства, в които нужното уважение и внимание се е отдавало винаги на старите, жените са си поделяли задълженията. Сега снахата сама върти къща, грижи се деца, а ходи и да бачка някак между другото (за около 8 часа). Нормално е да иска да е със своето семейство и да иска да си обособи зона на комфорт. А когато някой се мъчи да разбие рамките, е още по-нормално да стане по-безкомпромисна и отношенията съвсем да се скапят, без да е нужно да се нарушава добрият тон. Номерът е бил да ги оставят на спокойствие да се нарадват на новосформираното семейно гнездо и в един хубав слънчев ден да ги поканят да се видят, а не да сеят картофи и фасул, да сменят керемидите на плевнята или да стягат нова кочина на прасето. Ако на мен се гледа като на допълнителна работна ръка, а не на човек, найш колко ще им стъпя в къщата? Пък после нека си ме оклюкват и да ми измислят прякори.

Ти така самоотвержено ли посещаваш другата рода?

# 493
Много е кофти да се разкъсваш между синовния дълг и личните ти желания. Ако случайно личните ти желания са съвпаднали с желанията на жена ти, което е напълно естествено, си набеден за безхарактерен муньо под чехъл. Класика Peace
Ако личните ти желания са да отсвириш родителите си, без значение дали съвпадат с тези на жена ти или не, не си Муньо. Кръгъл идиот си.

# 494
  • София
Скрит текст:
Много е кофти да се разкъсваш между синовния дълг и личните ти желания.
Ако случайно личните ти желания са съвпаднали с желанията на жена ти,
Скрит текст:
което е напълно естествено, си набеден за безхарактерен муньо под чехъл. Класика Peace

Да, Бюти, нормално е снахата да не иска да ходи на село - там винаги има нещо за правене, а тя може да има нужда от почивка. В патриархалните семейства, в които нужното уважение и внимание се е отдавало винаги на старите, жените са си поделяли задълженията. Сега снахата сама върти къща, грижи се деца, а ходи и да бачка някак между другото (за около 8 часа). Нормално е да иска да е със своето семейство и да иска да си обособи зона на комфорт. А когато някой се мъчи да разбие рамките, е още по-нормално да стане по-безкомпромисна и отношенията съвсем да се скапят, без да е нужно да се нарушава добрият тон. Номерът е бил да ги оставят на спокойствие да се нарадват на новосформираното семейно гнездо и в един хубав слънчев ден да ги поканят да се видят, а не да сеят картофи и фасул, да сменят керемидите на плевнята или да стягат нова кочина на прасето. Ако на мен се гледа като на допълнителна работна ръка, а не на човек, найш колко ще им стъпя в къщата? Пък после нека си ме оклюкват и да ми измислят прякори.

Ти така самоотвержено ли посещаваш другата рода?
Допускам за много възможен точно този вариант, заради ето това:
Скрит текст:
Свекървите така и не разбраха, че снахите искат едно единствено нещо. Да не се месят родители в младото семейство. Абсолютно нищо друго. Щом е взела мъжа си, няма значение нито от къде, нито кои и какви са родителите му. Ако имаше значение, няма да го вземе.
За да се стигне и до подобни мотиви за прекъсване на контакти, значи нещо генерално се е обръкало, много преди това
Е,в примера който давам аз Е проблем от къде идва мъжа.Взела го е защото е направил кариера,изкарва добри пари и като цяло е свестен и добър човек и затова е преглътнала,че той идва от село с родители-трудоваци,стига последните да не се вясват.Тя от голям град и стара уж уважавана фамилия
.Мъжът работи много,а родителите живеят,както казах,на 2 часа път.Те са възрастни и им е трудно да идват до 'младото' семейство,а мъжът е зает и много рядко успява да отиде да ги види.
Скрит текст:
Още повече,че когато успее да се наложи на жена си,за да вземе и детето,то магически се разболява.Вече е на 6 и е виждало баба си и дядо си,колко пръстите на ръцете.
Въобще не говоря за зли вещици,за каквито съм чела в тази тема,хората са си нормални.Няма и как да се е случило нещо,като със снахата са се видели един път преди сватбата,на сватбата и още 2 пъти.
Върнах се и прочетох пак всичките тежки обвинения към снахата. Злобата към нея е...
Мъжът работи много – оная с навирения нос го настройва.
Мъжът е изморен – оная го настройва.
Че и почивката планирала нарочно.
Че и само тя лъжела, че детето е болно. Ясно е, че тази лъжа е със знанието и съгласието и на двамата, даже като чета колко работи мъжът, въобще няма да се изненадам, ако този повод е негова идея. Обаче не, "горкия подведен той и оная мръсница снахата".
Това плюене говори много зле за плюещия.

Общи условия

Активация на акаунт