С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 149
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Насолих я наскоро, наговорила на всичките си приятелки колко съм зла и как не позволявам на синковеца й да й праща пари.  Mr. Green

Laughing А те приятелките й да не мислиш, че се връзват? Сигурно забелязват 34-те котки и си имат едно наум за нея и достоверността на твърденията й.  Laughing

Нас точно сега ни чака нанасяне, основен ремонт и хич няма да ни е до дарения. Току виж се сетили след няколко отказа, че имат апартамент.
Или мъжа ти ще преустанови, или по-скоро забави темповете на ремонта, т.к. част от заплатата му ще продължи да отива във фонд "мама и тати", съответно остава с по-малко средства месечно за ремонта.

# 76
Няма лошо да се помага.
Но...
Ако дете  иска от родител,провалило се  е някак,не се издържа само  и  работи,пълнолетно е  да работи,да му кажеш ,ние направихме всичко необходимо,издържахме те,изучихме,дадохме,оправяй  се... не е натякване.
Другото  е.Длъжен си е нещо  друго.В такъв момент може и да се откаже,може да се намали,може да се търсят източници за доходи.Че  ги  и има в случая.
Благодаря,че сте ми дали хляба,отгледали сте ме,сега  имам приоритети  и сте на заден план,ако има,ще помогна. То  не  е луд който яде зелника викат...
Помагат ми,не споря,но не искам...Ако дървата и ремонтите са ми трудни,ежедневието  мога да вържа.С лишения,но  то те не са от сега.Помагат основно като са тук,дори  три дни да са разходите скачат.
Доволна съм да не ми искат.

# 77
Скрит текст:
Насолих я наскоро, наговорила на всичките си приятелки колко съм зла и как не позволявам на синковеца й да й праща пари.  Mr. Green

Laughing А те приятелките й да не мислиш, че се връзват? Сигурно забелязват 34-те котки и си имат едно наум за нея и достоверността на твърденията й.  Laughing

Нас точно сега ни чака нанасяне, основен ремонт и хич няма да ни е до дарения. Току виж се сетили след няколко отказа, че имат апартамент.
Или мъжа ти ще преустанови, или по-скоро забави темповете на ремонта, т.к. част от заплатата му ще продължи да отива във фонд "мама и тати", съответно остава с по-малко средства месечно за ремонта.
Не, точно такава опасност няма.  Laughing Той се чувства длъжен да им помага, но не и да се лишава от нормален живот заради тях.

Хора, аз все пак основно визирах емоционалната страна на проблема. Ако финансовата беше по-належаща, щях да се оплача най-вече от това. Когато се е случвало да не можем да им дадем по една или друга причина, просто не сме им давали. Те, естествено, не остават много щастливи от този факт, но това е положението. Щедри сме, но чак толкова луди не сме.  Mr. Green

# 78
Разбрахме те ,показа  съдействието ви в живота им ,помощта,като   фон ,на  който няма причина да откажат едно ЕГН,дето можеш да вземеш  навсякъде май.Всеки ти го има.И телефона си плащам с последните му цифри,другите са лесни.
Ми  така решили ,мина ви , действате си,огорчението  е нещо временно и минава.Ако не минава става нещо друго.Н е огорчение.Никой  не трябва да бъде килимче дето се споменава по -преди в темата.Нито да иска от някого да му  е такова. Всеки има нуждата да се чувства   достойно.Всеки се сърди на себе си основно.

# 79
Разбрахме те ,показа  съдействието ви в живота им ,помощта,като   фон ,на  който няма причина да откажат едно ЕГН,дето можеш да вземеш  навсякъде май.Всеки ти го има.И телефона си плащам с последните му цифри,другите са лесни.

Много точно си разбрала!  Hug

# 80
Според мен, хората просто са се уплашили в един момент да се окажат задължени по ипотечен кредит за няколко десетки хиляди евро. Кредит не съм теглила и нямам претенции за достатъчна информираност, но все пак, сигурно ли е, че "свързани лица" означава само и единствено лица за връзка и дали наистина нещата с тях са толкова простички и безобидни, колкото ви е обяснило хубавото и младо момиче от банката Laughing
А защо са реагирали така, с крясъци и обиди - ами хората ви са си такива и вие си ги знаете. Трябвало е различен подход в случая, разговор очи в очи, подготовка по-отдалече...
И защо всъщност актът му за раждане е още при родителите? Той не е ли от години излязъл от онзи дом?

Иначе, успех в покупката на собствена къщурка и в изплащането на кредита Peace

# 81
Според мен, хората просто са се уплашили в един момент да се окажат задължени по ипотечен кредит за няколко десетки хиляди евро. Кредит не съм теглила и нямам претенции за достатъчна информираност, но все пак, сигурно ли е, че "свързани лица" означава само и единствено лица за връзка и дали наистина нещата с тях са толкова простички и безобидни, колкото ви е обяснило хубавото и младо момиче от банката Laughing
А защо са реагирали така, с крясъци и обиди - ами хората ви са си такива и вие си ги знаете. Трябвало е различен подход в случая, разговор очи в очи, подготовка по-отдалече...
И защо всъщност актът му за раждане е още при родителите? Той не е ли от години излязъл от онзи дом?

Иначе, успех в покупката на собствена къщурка и в изплащането на кредита Peace

Безобидни са. Как точно ще станеш поръчител без да се подпишеш лично? Майка му има кредити и е наясно.

Живеем под наем и някои документи са ни в родните домове все още. При честото местене се губят неща и не ни се рискува.  Peace

# 82
  • Варна
Ееее, айде сега. И като е излязал какво? Един чорап ли не трябва да си е оставил там? Че аз не живея от 96-та година в къщата на майка си, дори не живея в същия град, но още имам вещи там. Акта ми за раждане имам ясен спомен, че тя ми го изпраща по едно време, като ми затрябва, за да си извадя свидетелство за съдимост. Години,жслед като не живеех с нея и беше от ясно по ясно, че никога няма да живея...

# 83
  • при късмета
Преди време даже банките искаха това свързано лице да има домашен телефон. Били сме такива лица аз и мъжа ми на брата на кума ни, че не можеше да намери балами оставили си за ползване домашния телефон.
Това не е равно на поръчител изобщо. До банката да се подписвам не съм ходила.
Сега явно други неща искат за ипотечен кредит откъм формалности, но знам, че поръчители не искат.

# 84
Може Peace Затова и казах, че не настоявам да съм права. Но си мисля, че ако някой ей така ми поиска ЕГН с цел записване като свързано лице за ипотечен кредит, ще откажа.

Ееее, айде сега. И като е излязал какво? Един чорап ли не трябва да си е оставил там?
Щом официален документ и чорапи ти изглежда едно и също Laughing

# 85
Ставала съм няколко пъти поръчител без проблеми. Но двама мои колеги изплащат и до днес кредити на приятели, които се запиляха нейде и спряха вноските. Не е съвсем безопасно.
 НО! Тук става въпрос за собствения син. Според мен е страх да не стане така, че те да връщат.  Аз, ако бях на тяхно място, по никакъв начин не бих  отказала, дори и с риска да връщам пари на банка. 

# 86
Може Peace Затова и казах, че не настоявам да съм права. Но си мисля, че ако някой ей така ми поиска ЕГН с цел записване като свързано лице за ипотечен кредит, ще откажа.

Точно поради тази причина той обясни 100 пъти по телефона за какво става дума, прати и на сестра си документа да го види, да провери, ако иска в интернет за какво иде реч. Майка му има свой кредит и вероятно също е записала него или сестра му (или и двамата) в същия документ.

Не е казал: Ей, я си дайте ЕГНтата, че искам ипотечен кредит.
Каза: Има един документ, който е абсолютно необвързващ, но го изискват с останалите документи към ипотеката. Необходима е информация за родителите на кредитоискателя, за да могат да имат допълнителна връзка с него. Не се изисква присъствие, подпис или друго, а само ЕГН и телефон. Няма никаква финансова обвързаност, а чисто информативно.

КАГ, в нашия случай изобщо няма как някой да им каже копче и да иска какво да е от тях.

Даже няма да ги търсят освен, ако случайно не изчезнем от лицето на земята и двамата и трябва някой да каже живи ли сме или не.

Ние специално попитахме. Кредитната инспекторка каза, че досега не й се е случвало да се наложи да се звъни на свързани лица. Ако пък вярно умрем и двамата, пак няма да плащат свързаните лица. При тези кредити залог е самия имот.

# 87
Това със свързаните лица не е поръчителство. Всъщност това са даже наследниците на имота, ако нещо се случи със собственика, а той още няма деца. Аз и баща ми бяхме свързани лица на сестра ми преди години, когато си купуваше жилище. не сме се подписвали.
С жилищата има безброй измамни схеми, но само с ЕГН няма как да направиш нещо на някого. Та преди няколко дни ЕГН на детето искаха някакви съвсем непознати лица от инициативата Орбит пътуващ зъбомобил и  само аз и още една майка отказахме да се възползваме. Да не говорим колко служители в хотели, колко портиери и всякакви други са имали достъп до тези данни. Ако така можеха да се използват за поръчителство, ехеее.
Поръчителството не е безопасно. Затова вече почти не се практикува.

# 88
  • Mediterraneo
Спомняте ли си, че имаше една снаха тук в темата, която разказваше, че нейната свекърва има цяла армия котки. Чудеха се как да я убедят да ги махне. Нали не е същата свекърва? Доколкото си спомням, на онази мъжът е в чужбина с ново семейство, а тя е тук. Не съм сигурна.

Аз си мисля, че е същата  Peace

# 89
  • Варна
Цитат на: птица link=topic=969293.msg34685791#msg34685791 date=148933031Щом официален документ и чорапи ти изглежда едно и също Laughing
[/quote
.Как пък реши, че ми изглеждат едно и също?
Аз не случайно дадох пример със собствения си акт за раждане, ама то по-лесно да цитираш част от поста, за да може да ехидничиш, нали?

Общи условия

Активация на акаунт