С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 131
  • 775
  •   1
Отговори
# 105

Разликата е, че този път имахме нужда от тази информация. Може би не е съществена. Може да не е проблем дори да пишем, че той няма родители. НО, когато си заложил няколко хиляди лева капаро, силно ти се иска документите, които подаваш за одобрение да са максимално пълни, чисти и прозрачни, за да не даваш поводи за съмнение, за да си сигурен, че ще бъдеш одобрен. Ако не бъдем одобрени, край. Губим тези пари и чакаме да мине време да ги съберем наново. И губим апартамент, който харесахме. Да бе, може да няма проблем. Може пак да ни одобрят. Хубаво. На кого тук би му се рискувало в такава ситуация? На нас не ни се рискуваше. Добре, че има сестра, това ще кажа.
Никой не може да те направи гарант без подпис. Сигурна ли си, че приятелят ти не се е подписал. Много странна ми е тази ситуация. А и тези хора нямат само син, а имат и дъщеря. Не разбирам, какъв е проблемът, ако приятелят ти им каже нямам пари и край.
Не знам, дали си му съпруга или само приятелка, но ако си само приятелка, много ясно, че няма да те вземат много на сериозно. Приятелки много, днес една, утре друга. И има да се чудят, теб какво те бърка финансовите отношения между приятелят ти и родителите му.

# 106
  • София
Уиш, от предната тема:
Цитат
ако си се парила, най-добре е да не им искаш нито меда, нито жилото. Но понеже спомена синът им да им каже, при това положение, ако той поиска от тях да гледат детето, би ли приела?
Честно, не знам... вероятно ще приема. Но си познавам хората - ММ ще направи чудеса от храброст само и само да не ги "притесни" и да не се наложи да откажат в прав ред. Те са хитреци и шикалкавят, което аз не мога да търпя.

Преди време искахме да отидем до Румъния за 3 дни без детето (на 3 години тогава), но баща ми направо отказа с мотива, че се страхува, щом сме далече и не може да си дойдем веднага, ако се случи нещо. ММ си подви опашката и или не е питал мама и тате, или са му отказали и той гледа да не "изгубят лице".

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 12:30 от Cuckoo

# 107
Аз не знам правните и банковите аспекти на казуса  с кредита на Гутъл, но пък мой житейски принцип е, че родителите трябва да помогнат на децата си при  важен за тях  момент, каквото  несъмнено е жилището, както и децата да помогнат на своите родители, когато  имат истинска нужда, а не прищевки. Нали затова са родители и деца?! В тази тема многократно съм защитавала този мой принцип, въпреки че пък и много съм критикувана, че съм прекалено всеотдайна. Синът ми строи вила. Ей сега да дойде и да ми каже, че му трябват пари, ще му дам до стотинка всичко, което имам. Дори сама му предложих, но той каза, че за сега няма нужда.  Но пък знам, че  ако имам аз нужда, той ще го направи за мен. Филанкишията ли ще ни помогне в този нелек живот в днешно време?!  Затова разбирам разочарованието на Гугъл. Егоисти има и при родителите, и при наследниците им.

# 108
Cuckoo, в такъв случай, по добре без меда и жилото.

КАГ, така е, трябва да си помагаме. Но хората имат много различни представи за помощта и нейните граници.

# 109
  • където ми харесва
Цитат
Не знам, дали си му съпруга или само приятелка, но ако си само приятелка, много ясно, че няма да те вземат много на сериозно. Приятелки много, днес една, утре друга. И има да се чудят, теб какво те бърка финансовите отношения между приятелят ти и родителите му.
Брей, ти да видиш.
Те са заедно от години, живеят в едно жилище и са с общ бюджет, теглят ЗАЕДНО ипотечен кредит за общо жилище, ама видиш ли-тя не била нещо сериозно, щото нямали подпис.
Аман от такива глупости!

# 110
Какъв мед, какво жило при Cuckoo, като родителите и от двете страни са отказали да поемат такъв ангажимент.

Но хората имат много различни представи за помощта и нейните граници.
Ето от това идват и повечето неразбирателства между млади и стари.

# 111
  • Някъде на път....
Cuckoo, в такъв случай, по добре без меда и жилото.

КАГ, така е, трябва да си помагаме. Но хората имат много различни представи за помощта и нейните граници.

А също и за вида помощ и времето, в което тя се предлага. Peace

# 112
Цитат
Брей, ти да видиш.
Те са заедно от години, живеят в едно жилище и са с общ бюджет, теглят ЗАЕДНО ипотечен кредит за общо жилище, ама видиш ли-тя не била нещо сериозно, щото нямали подпис.
Аман от такива глупости!
Хайде не омаловажавайте този подпис.
Искат да теглят ипотечен кредит, но май не са изтеглили още нищо.
Нямат собствено жилище все още.
Те двамата не са семейство, а са приятел и приятелка, които живеят заедно на квартира, това им е официалният статут. Приемам хора без подпис за семейство само ако имат дете. Без подпис, без дете, без жилище, това са само приятел с приятелка. Човекът си е имал преди нея и други приятелки. Доколкото си спомням дори Гугъл беше споменала, че неговите родители не са искали да се запознаят с нея докато наистина не се оженят, защото не им се занимава само със запознанства с приятелки.
Бих я посъветвала да изчака този мъж да и предложи брак и тогава да се разпорежда, той до колкото си спомням от една друга тема за възрастта беше с 11-12 години по-възрастен от нея.
Родителите може ли да се съобразяват с всяка приятелка на синът им и нейните желания.
А това, че те са безотговорни и го доят като крава си е негов проблем, той е вече на 35-36 години, би трябвало да е разумен и зрял, за да се оправи с тях, а не 24 годишната му приятелка да му налива акъл. Той ако не се оправи от сега с тях и да покаже граници, много ще пати бъдещето му семейство и децата му.
Ако мъж на 35-36 години не смее да поставя граници, значи хич не е дорасъл за семейство.
А и заплатите им надали са еднакви, предполагам че Гугъл внася една четвърт, а той три четвърти, т.е. ако Гугъл печели 500 лева, той внася 2500.
То всяка приятелка така може да внася 100 лева и да каже хайде имаме общ бюджет. За родителите му нещата стоят така, той си има приятелка, която му харчи парите, давай и ние да харчим, като се появи Съпругата му и ще го оставим на мира. Не казвам, че е правилно, но според мен така си мислят.

# 113
Доста в страни от темата, но се замислих върху писаното от К,А,Г, "мой житейски принцип е, че родителите трябва да помогнат на децата си при  важен за тях  момент, каквото  несъмнено е жилището, както и децата да помогнат на своите родители, когато  имат истинска нужда, а не прищевки." Напълно съвпада с моето виждане.

Но ".... Ей сега да дойде и да ми каже, че му трябват пари, ще му дам до стотинка всичко, което имам". Бих, безусловно, ако е за здраве. За друго, дори и да е много важно /жилище, образование/ бих обмислила много сериозно.  Бих останала без резерви само ако разчитам, че ще бъдат бързо попълнени /от мен или от "детето"/. Т.к. това не е опция в нашето семейство, давам толкова, колкото мога да си позволя без да рискувам да изпадна в нужда. Разглеждам финансовата стабилност на родителите и като вид "спасителна мрежа" за децата. Защото познавам случаи, в които подкрепяйки бизнесплановете на децата си и млади и стари се оказаха без жилища заради просрочени ипотеки.

Също така, когато даваме големи суми, даваме безсрочен заем. Надяваме се никога да не се налага да ни бъде върнат. Но ако се наложи да бъдем подпомагани на стари години, предпочитаме да знаем, че това са наши спестявания.

# 114
Уважаваш  си детето и  заради него този,с когото живее.Никой  не тръгва да обича и да дава на някого  заради самия  него,прави го заради своето.
Същото е уважение към родители и роднини,правиш  го заради  партньора си.
Следващата стъпка е всеки да си заслужи отношението.
Но  към собственото дете  по  презумпция,по закон Божи имаш  обич и  загриженост и  всеки родител знае какво имаш.Е, не всеки...
За  да дадеш всичко трябва да си сигурен,че ще бъде попълнено при нужда.Ще  получиш  нужното,ако се наложи.Това е евентуален заем за връщане,не подарък.

# 115
  • при късмета
Madame_Butterfly, защо твоите представи какво приемаш за семейство и какво не, да са достоверните? Ако беше чела по-внимателно щеше да знаеш, че кредита е вече факт, даже капаро са дали за конкретен имот. Така, че на практика общ дом вече имат, че и ремонта се планира. Също така Гугъл каза, че имат и деца в плановете. Че и разчет на парите им направи и кой колко изкарвал и според изкараното колко имал право на глас  ooooh! Безумни заключения. и то да защитиш явни търтеи и прости хора, които знаят само да използват детето си, вместо да му помогнат. Че са и издържани от него на всичко отгоре

# 116
  • София
Какъв мед, какво жило при Cuckoo, като родителите и от двете страни са отказали да поемат такъв ангажимент.
Баща ми има на главата си трудноподвижна жена, тогава също положението не беше много по-различно. Тогава самият той е бил на 75 години, майка ми на 76.
За първото да не говоря, но и с второто дете доста ми е помогнал.
Свекърва ми тогава е била на 66, свекър ми на 73. Никой от тях не е беше и още не е на легло или трудноподвижен.
Скрит текст:
Снощи отидохме при тях с децата, баща ми се опита по телефона да ме попита ама как така без ММ, щом останалата част от катуна идва. Бях в готовност да се разправям, но той благоразумно не спомена повече въпроса.

# 117
Бътерфлай, изключително евтин опит да уязвиш Гугъл. В крайна сметка, разликата между теб (или по-точно образа, който преставяш) и Гугъл е подписа върху хартийката, който според теб ти дава право да поискаш т мъжа ти да резне дотациите за свекърите, въпреки е и ти внасяш някакъв жалък процент от семейните пари, разчитайки основно на доходите на мъжа си. Айде, нЕма нужда. Stop

# 118
Хайде не си бройте парите, грозно е! То вярно, че в тази тема както и да въртим и сучем, все се стига до това кой, какво и колко дал или искал...
Гугъл много пъти обясни, че проблем за нея не са парите, които мъжът й дава на родителите, а обидното им, грубо и неуважително отношение към него.

# 119
  • София
Уиш, според мен  Madame_Butterfly се опита този път да влезе в ролята на ограничения човек и да представи гледната му точка по темата. Мисля, че се справи повече от добре – в крайна сметка жената има опит във влизането в роли.
Иначе по темата за подписите – мисля, че подписът под документите за кредит или ипотека е много по-обвързващ от подписа под брачното свидетелство. Все пак, второто може да прекратиш много по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт