Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 809
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви , точно толкова платих , а мислех , че е преференциално  Joy защото ангажирах само една брокерка и една агенция за огледите. Сега няма да допусна такава грешка.

# 346
tays  брокерите на недвижими имоти  в 99,9% вземат 50% от бъдещия наем. Но при обаждане ясно и категорично заяви своето условие от теб тази комисионна да не очакват. Ти не ги търсиш за услугата , а те теб.  И повечето от тях негласно приемат условието. Но зависи и за кой град става въпрос т.е с какво търсене е.  А и на теб дали е много, много спешно отдаването. А тоз "красотник" с заплахите направо ме втрещи. Дали си вярва на себе си  Joy А мен повече ме впечатли това с проблемите и ядовете с настоящите наематели.  Чети темата, че бая сме минали през мелницата на нагли и безпардонни хора, приети с отворени обятия да обитават домовете ни, а след това завлечени с пари и натоварени с безброй последващи проблеми. И да не забравиш да пишеш как са се развили нещата при теб.

# 347
kriakla,
Само да излязат  и ще си "съдера ризата" в темата. И от тях , и от този отдолу .
Обещавам .
Само ще споделя , че от десетина дни не бях спала нормално заради тези хора. То , вярно , че всеки си плаща цената-нито е да имаш , нито е да нямаш , ноооо...толкова в повече ми дойде всичко , че само се моля да сменя бравата след тях и после ще разказвам.  smile3511

# 348
  • София
Дано лесно да се отървеш от наемателите и не давай комисионнна на брокерите.

# 349
Дано лесно да се отървеш от наемателите и не давай комисионнна на брокерите.
Благодаря !
Аз от наемателите дано се отърва , но комшията отдолу е вечен.
Дали да не му спретна един купон по повод изгонването на наемателите Joy

# 350
  • София
Ако ще правиш купон да идваме и ние от форума Joy

# 351
Уф, много неприятно Тays. Винаги съм ненавиждала брокери, ужасно непрофесионални, че и нагли са. Дори апартамента си купих без брокер.
Не ги слушай какво разправят. Наематели ЩЕ си намериш!

# 352
  • През девет планини в десета...
Уф, много неприятно Тays. Винаги съм ненавиждала брокери, ужасно непрофесионални, че и нагли са. Дори апартамента си купих без брокер.
Не ги слушай какво разправят. Наематели ЩЕ си намериш!
Как ще си намери наематели без брокер след като ние които търсим квартири нямаме достъп до частни обяви никъде. Защо всичко е толкова сложно. В специализираните сайтове и вестници всичко е през брокери. Crossing Arms Ето и тук ми изтриха поста модераторите. За какво е тази тема изобщо.

# 353
За съжаление и на мен ще ми се наложи септември да търся нови наематели. Имаше малка възможност да останат за още 1 година, но жената работи в чужбина, платеното й майчинство изтича и тя не иска да си взима неплатена отпуска /мястото й по принцип щяло да се пази/, и май ще си тръгват.

За сега те не са ме информирали лично, но то и по договор си е 1-месечно предизвестие, разбрах го от чистачката ми, която чисти и при тях. Поне информацията от нея е, че апартамента е запазен, чист и нямало нужда от боядисване, което все пак звучи обнадеждаващо.

Но, като си представя отново подбор на наематели, всичките въпросителни около тях, притесненията за бъдещ период.... Настоящите, може би защото са живели в чужбина са перфектни по отношение на сметки, наем, явно и като отношение към собствеността.

Аз никога не бих отдавала имот без брокер - ако си пусна сама обявата, ще почнат да ми досаждат знайни и незнайни агенции, агенцийки, самостоятелни брокери /истински или фалшиви/. На всички ли трябва да обяснявам горе-долу изискванията си към бъдещите наематели? Предпочитам един, който да прави предварителната "пресявка".

Aisha, знам, че ти си имаш изградена система от критерии при подбор, би ли споделила нещо Sunglasses

# 354
Може да пробваш група във ФБ, пускат от време на време, ама повечето търсят.
Ние ще сменяваме квартирата, ама цените там ми се струват малко завишени, а и доста брокери ги ползват.

# 355
О, не, с ФБ няма да се занимавам. Аз имам брокерка, която ми намери последните наематели, разбра какви са ми критериите, и не ми водеше всеки на оглед. Но, за сега чакам официално да ми бъде потвърдено напускането от тях, защото всичко става - може да решат и нещо друго, може да е от по-късен месец. Май по-скоро се надявам на това, отколкото да го вярвам че ще стане, но ще го мисля, когато дойде.

# 356
  • София
От скромния ми опит - твърдо с брокер, особено пък ако се е проявил като адекватен човек, който не ти води всеки срещнат, а се съобразява с изискванията ти.
Опитах сама да си пусна обявата и да се разправям - първата седмица беше смешно, след това стана изнервящо. Един-двама адекватни брокери, всичко друго - като пуснато от лудницата. Повече не бих си го причинила.

# 357
Бях писала преди няколко страници, че искам да освобождавам квартирата и се притеснявах как да кажа на хазяйката (колко нелепо звучи сега погледнато от дистанцията на времето  ooooh!). Та, трябваше да остана в квартирата до 6 юни (един месец презивестие), но вчера я освободих и предадох ключовете на новата наемателка. Приятелка е на моя колежка и всички сме доволни - наемодателя, че няма загуби между два периода на наемане, по-висок наем, аз спестих пари за половин месец наем, а момичето - че бързо и лесно си намери квартира Simple Smile

# 358
Бях писала преди няколко страници, че искам да освобождавам квартирата и се притеснявах как да кажа на хазяйката (колко нелепо звучи сега погледнато от дистанцията на времето  ooooh!). Та, трябваше да остана в квартирата до 6 юни (един месец презивестие), но вчера я освободих и предадох ключовете на новата наемателка. Приятелка е на моя колежка и всички сме доволни - наемодателя, че няма загуби между два периода на наемане, по-висок наем, аз спестих пари за половин месец наем, а момичето - че бързо и лесно си намери квартира Simple Smile
Поздравления! Чудесен развой на събитията!  bouquet

# 359
Един-двама адекватни брокери, всичко друго - като пуснато от лудницата. Повече не бих си го причинила.

Абсолютно на същото мнение съм, чудя се как има такива хора, поне от обща култура, възпитание не са ли научили как да общуват, как да се държат с другите?
И аз имам 2-3 брокера, на които вдигам телефона, с други изобщо не се занимавам.
Във Варна има едни "Адмирал" - чудя се от къде ги събират, понякога си казвам, айде, ще говоря с тях, да не съм гадна, но винаги съжалявам след това!

Общи условия

Активация на акаунт