Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 792
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
450-500,00лв, според мен Peace

# 451

Благодаря за отговора!

# 452
500 лв., опитвайки се да си представя интериора - паркета, новите шкафове, леглата. Винаги може да свалите от цената при интерес и ваша преценка на евентуалните наематели.

# 453
Благодаря за отговорите!

# 454
Паркетът на колко години е? Нов ли е или е стар? Старите паркети, макар и изциклени и лакирани, са си стари и стоят ужасно грозно. Ако не е паркет, поставен последните години, не бих дала повече от 400 лева. Даже мисля, че не бих наела такъв апартамент. Аз съм фен на подредения и красив ламинат, където всяка ламела е с еднаква височина. Като избирах ламината за моя апартамент, видях че паркетите много са дръпнали последните години и най-вероятно един такъв няма да има нищо общо с паркета отпреди 10-20 години, който направо ме потриса  ooooh!

# 455
Мишелинче ,в голяма заблуда  си !
Не знам какво си виждала и кое точно така те е подвело но....това с естествения паркет и ламината е като приказката за лисицата и гроздето.
До къде стигна с ремонта?

# 456
 Мишелин, давайки мнение за стария и наново изциклен паркет колко такива си видяла?! Защото аз само преди седмица бях на гости и техния паркет изциклен и лакиран на ново с бял лак беше направо фантастичен. А това, че харесваш пресования картон/ламината демек/ - въпрос на избор и възможности.

# 457
Аз пък харесвам естествен паркет много повече от ламинат, ама поставянето му е доста по-скъпо.  Thinking

Ламинатът се изхабява много по-бързо.

# 458
Вкусове различни. Нали трябва за всеки вид имот да има клиенти.

# 459
Вкусове различни. Нали трябва за всеки вид имот да има клиенти.

Точно така! Само ми е чудно вие лично бихте ли дали 500лв за наем на гарсониера Whistling

# 460
Аз не.
Но нека се пробват. Може да има и някой богат кандидат.
От 500 лв. ще могат и да посвалят при пазарлък.

# 461
Цената на наема зависи от много фактори - състояние, местоположение, пазарни цени на наемите и на имотите за продажба.

Жилищата са различни, има за всеки вкус и възможности. Има една група във Фейсбук, за имоти без брокери. Когато някой пусне обява, отдолу се изпреварват да коментират колко е скъпо и колко е алчен наемодателя. Забелязвам, че все по-малко обяви се пускат от частни лица. Хората си спестяват неприятните емоции. Така наемателите хем ще си платят цената, хем комисионна на брокера.

В крайна сметка никой не кара друг насила да вземе дадено жилище. Може да се живее в Лозенец, но може и в Обеля. Разликата в наемите в тези квартали е поне 20-30% Peace

# 462
Само ми е чудно вие лично бихте ли дали 500лв за наем на гарсониера Whistling
Ако питате дали има сделки за гарсониери на цена 500 ,ДА това го определя пазара не аз.
Ако питате мен дали ако ми се налага да живея под наем бих наела апартамент, НИКОГА освен ако това е крайно наложително. Предпочитам самостоятелна къща с двор далеч от града. На този етап предпочитам да пътувам ,пред това да имам съседи ,които еволюцията е подминала.
Ако един ден институциите успеят да научат ''волните души'' че не може да не спазват правилата , може да размисля.

# 463
Мишелин, давайки мнение за стария и наново изциклен паркет колко такива си видяла?! Защото аз само преди седмица бях на гости и техния паркет изциклен и лакиран на ново с бял лак беше направо фантастичен. А това, че харесваш пресования картон/ламината демек/ - въпрос на избор и възможности.
Абсолютно!Възрастна роднина на моя приятелка отдавна живееща в Белгия,изпадна в луд възторг,когато стъпи в хола им и видя сравнително наскоро изцикленият им паркет.Каза,че при тях такъв под е типичен за баровските къщи.И аз имам щастието паркет в хола и много си го харесвам.

# 464
  Peace
Циклене с професионални машини и лакиране (или омасляване) с качествени консумативи е 17-20 лв/кв
Ето снимков материал:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Паркетът преди обработката изглеждаше така:
Скрит текст:
За тази сума се закупува и поставя ламинат.
ПП Приличен нов паркет е над 45 лв/кв + монтаж и обработка около 35 лв/кв.
Започва се от 80лв/кв

Общи условия

Активация на акаунт