Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 415
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Aз си пуснах обява снощи, и вече 4 обаждания от брокери, въпреки че съм писала "без посредник". Единия дори имаше наглостта да ме пита "ама вие от комисионната ли се притеснявате". друг ми каза че имал точно такова търсене за негови клиенти, да съм му кажела повече за имота. Tired
Първо трябва да изчистя банята преди да започна с огледите, и много се надявам да се намерят читави наематели.
Тези от групите във ФБ, според мен са основно хейтъри, които търсят квартири без пари. Crossing Arms

# 541
Aз си пуснах обява снощи, и вече 4 обаждания от брокери, въпреки че съм писала "без посредник". Единия дори имаше наглостта да ме пита "ама вие от комисионната ли се притеснявате". друг ми каза че имал точно такова търсене за негови клиенти, да съм му кажела повече за имота. Tired
Първо трябва да изчистя банята преди да започна с огледите, и много се надявам да се намерят читави наематели.
Тези от групите във ФБ, според мен са основно хейтъри, които търсят квартири без пари. Crossing Arms

Ох, тези с  "ама вие от комисионната ли се притеснявате" са от Адмирал сигурно, четат от някакви книжки и така говорят по телефона. Блокирала съм им всички телефони, които зная техни. Просто са много нагли, а други са откровено тъпи.
Успех, момичета.

# 542

Със същото впечатление останах и аз. Даже се чудя дали изобщо няма да секнат публикациите на наемодатели. Много негативни и грозни коментари има. Tired

Единия дори имаше наглостта да ме пита "ама вие от комисионната ли се притеснявате". друг ми каза че имал точно такова търсене за негови клиенти, да съм му кажела повече за имота. Tired

Може да им кажеш - Не, не се притеснявам, може да ми изплатите една комисионна...!  Mr. Green

# 543
krasimilo, а ти защо не махна килима? То е ясно, че по огледите ще се влиза с обувки.

Лъки, успех! Hug

# 544

Може да им кажеш - Не, не се притеснявам, може да ми изплатите една комисионна...!  Mr. Green
Извиват ръцете на наемателите, да им вземат един наем, защото ако наемодателя не желае да плаща, брокера все някак трябва да си изкара парите.
Още един ми звънна, "ама добре, може ли и ние да го предлагаме това жилище" Tired

Лошото е за наемателя, той трябва да има пари за един наем, един депозит, и една комисионна на брокера си. Доста пари стават, а като сложим и разходи по преместване...

# 545
И това е вярно. За съжаление извиват ръцете на хората.  Tired

# 546
Момичета, ще поръчвам легло по поръчка, но понеже стаята е много малка, се чудя дали да не поръчам легло широко 144 см. Дали е ОК според вас? Ние спим на легло 160 см и остава доста място, но пък 144 май си е тесничко?  Tired

# 547
У нас сме с такова легло. Спим и с отделни завивки, но не ни е тясно.
Не сме от слабите и двамата.

# 548
Момичета, ще поръчвам легло по поръчка, но понеже стаята е много малка, се чудя дали да не поръчам легло широко 144 см. Дали е ОК според вас? Ние спим на легло 160 см и остава доста място, но пък 144 май си е тесничко?  Tired
Каквото позволява мястото. Peace

# 549
Това е добре Simple Smile

При мен стената е широка 3.06 м - 60 см за гардероба, 165 см за леглото, 50 см е крилото на гардероба и 20 см да застане човек пред него -

Лъкинце, има два варианта, които позволява мястото: първият с легло 165 см широчина да е до прозореца и ако са двама души, единия да пропълзява до неговата си половина. А вторият вариант е легло 144 см и разположено така, че и от двете страни да има пътечки  newsm78

# 550
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мишелин, ако още не сте купили гардероб помислете за такъв с плъзгащи се врати - спестявате 50 см. задължителни за отваряне Simple Smile Тогава см. може да за 30 пред гардероба и да има по-широчко легло и пътечки и от двете страни.

# 551
При мен стаите също са малки и съм сложила легла 144. Мъжа ми се смее, че ще търсим слаби наематели Simple Smile В интерес на истината не изглеждат малки никак. В букинга дори нормално двойно легло се води от 130 до 160, над 160 вече е extended.

# 552
Никога не бих наела нещо, където трябва да пълзя до леглото. А нещо като рафтче на стената да замести нощно шкафче? При малка стая, с много, или големи мебели става много клаустрофобично.

Ние също спим на спалня 140 см. и нямаме никакви проблеми. Ако изберете този размер, според мен, ще се получи усещането за повече "въздух" в спалнята.

П.П. Вариантът за гардероб с плъзгащи се врати също е добър.

В Англия има чаршафи с размер 135 см. /ширината на матрака/, което означава, че размер на леглото 140 см. също са разпространени.

При обзавеждане на маломерни стаи, аз или ползвам една програмка на компютъра, или на един лист /милиметрова хартия е най-добре/ съм правила размера на стаята в мащаб 1:50, от цветна хартия съответно гардероб, легло, шкафче или каквото съм предвидила и е възможно, пак в същия мащаб, и така се вижда по-ясно как би изглеждала стаята.

Сега просто калкулатора пресметнах, че с легло 144, гардероб 60, крило на врата 50, остават само 50 см. за пътечки от двете страни, които също са много тесни, но все пак е нещо. Може би вариант е предложения гардероб.

# 553
Почти безобидн@, точно върху това разсъждавам в момента. Понеже не успях да намеря гардероб, който да ми харесва, се спрях на PAX гардероб на Икеа. Излезе ми 750 лева с транспорта, при това с най-евтините врати. Ако бях избрала плъзгащи се, щеше да се оскъпи още повече. Чудя се дали не сбърках, но не ми се даваха още 500-600 лева за врати  Whistling

колорадски бръмбър  Hug Наистина не изглеждат много малки, ако не са в цяла зала с огромни легла  Laughing А и не знам дали ще дойде двойка наемател или сам човек

# 554
  • София
А колко месечен наем е обичайно за депозит? Един достатъчен ли е? Много ли изглеждат два?

Общи условия

Активация на акаунт