Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 814
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Или при внезапно напускане.

# 391
  • Варна
Аз имах предвид задържане на депозита до излизане и погасяване на последните сметки за ток и вода, а същевременно, ако се налага да търсят нова квартира, ще трябва да направят нов депозит.

Договорът за наем не може да бъде сключен за повече от десет години. Ако договорът бъде сключен за по-дълъг срок, той има сила за десет, съответно за три години (за лица, които могат да вършат само действия по обикновено управление).

Договор за наем на недвижим имот за срок повече от една година трябва да бъде нотариално заверен и да бъде вписан в имотния регистър.

# 392
То и срочен, и безсрочен да е, все тая, един месец предизвестие от едната страна и договорът се прекратява.
При срочните може да има клауза за задържане на депозита при предсрочно освобождаване.
+ това с анекс към договора, могат да се променят условията по договора.

# 393
Варна.
И тук няма много необзаведени.
В кои райони търсите?

Всички, освен Апарухово, Владиславово и районите с доста ромско население. Да мога като се прибирам вечер, да не ме е страх. Wink Приятелят ми драпа към Чайка, но реалистично, с бюджета ни няма как да стане.  Laughing
Мога да спомогна, понеже след около 10 дни се освобождава много приличен апартамент.
Наемателите завършват (студенти).
Локация - кв. "Левски", площ - 60кв.м, наем - 350 лв.

# 394
  • Пловдив
...
Мога да спомогна, понеже след около 10 дни се освобождава много приличен апартамент.
Такива ли са цените на наемите във Варна?  #Crazy
Вижда ми се много. Поне за Пловдив е много.

# 395
...
Такива ли са цените на наемите във Варна?  #Crazy
На студентите не им пука, мама и тате нали плащат и дори купуват апартаменти. Освен това Левски е почти централен, в него са медицинският, техническият и вторият корпус на икономическия университет, а самият икономически също е на минути, както и центърът. Мисля, че само Чайка е по-добър квартал.

# 396
...
Такива ли са цените на наемите във Варна?  #Crazy
Еее, лятото има море...даже за Левски 350 лева, ако хубав 60м2, даже е изгодно. Peace

# 397
На мен не ми се струва много, особено пък за Варна.
Бенджи, в Пловдив колко ще е?

# 398
  • Варна
Изобщо не е аисок наем като за Левси

# 399
  • Пловдив
Не знам.
Ние плащаме за необзаведен, панел, 68кв.,1ет, обаче на хуаво място до Панаира -200лв

Този във Варна нали също е необзаведен? Кво лято и море? За туристи не става...

# 400
PAV1, обзаведен или необзаведен е?
Предполагам необзаведен или полуобзаведен?

ПП:Като наемател потвърждавам, че цената е съвсем адекватна. За обзаведен даже би била ниска, освен ако не говорим за много старо обзавеждане.

# 401
Не знам.
Ние плащаме за необзаведен, панел, 68кв.,1ет, обаче на хуаво място до Панаира -200лв

Този във Варна нали също е необзаведен? Кво лято и море? За туристи не става...
Във Варна необзаведен да намериш и то в Левски е чудо.  Peace
Морето е фактор, да ме извиняват майничките, но лятото е най добре на чернот море... hahaha

# 402
Бенджи, единият ми апартамент е гарсониера-лукс, 40 м2, също необзаведен, за 200 лв. В Тракия.
Вашият хазяин явно не е в час с наемите. Simple Smile

# 403
PAV1, обзаведен или необзаведен е?
Обзаведен е.
Скрит текст:
Голям хладилник Веко, свободностояща печка с керамичен плот, пералня, 43 инча ТВ LCD.
Мебели: кухня, 2 бр, двукрили гардероби, 2 бр дивани, спалня ...
Тухла 1990 г., 4-ти етаж, асансьор.
PVC дограма. Южен. Усвоена тераса.
Настилка: гранитогрес и паркет

# 404
  • Пловдив
Аз останах с впечатление, че е необзаведен.
Така цената е нормална, предполагам.

Ние сме от доста години в това жилище, цената е леко надолу наистина, но наоколо може да се намери подобен апартамент за 220-250лв, като за 250 вече е полуобзаведен. Гледала съм обяви, че по едно време беше решил да продава...Simple Smile Явно предпочита свестни наематели, вместо за 20-30лв отгоре, да попадне на кой знае какви. Освен това, предишните наематели са му оставили неплатени големи сметки за ТЕЦ и са избягали, та човекът се притеснява разбираемо е, и предпочита навреме платени сметки и наем, добри отношения със съседите, че и той живее наблизо, и поддържане на жилището, отколкото други наематели.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт