Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 399
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Един брокер току що ми изнесе лекция,колко е важно наемателите да бъдат проверени и проучени хора...дали имат задължения. Това как може да гарантира, че примерно няма да избягат и не платят точно сега.

А колко месечен наем е обичайно за депозит? Един достатъчен ли е? Много ли изглеждат два?
1 наем, е обикновено.

# 556
  • София
Един брокер току що ми изнесе лекция,колко е важно наемателите да бъдат проверени и проучени хора...дали имат задължения. Това как може да гарантира, че примерно няма да избягат и не платят точно сега.

А те как ги проучват?

# 557
Защо 2 депозита? Един е достатъчен за да покрие евентуално сметките.
Мишелин, в кой квартал ще даваш под наем?

# 558
  • София
Ами ако го даваш обзаведен - един за сметките и един за щетите по обзавеждането  newsm78 newsm78

# 559
Ами ако го даваш обзаведен - един за сметките и един за щетите по обзавеждането  newsm78 newsm78

+1  Peace

# 560

А те как ги проучват?
Идея си нямам, но този беше супер нагъл. Каза ми госпожо, не знаете какви хора има, могат да ви изнесат цялата бяла техника и всичко... Shocked ние проучваме нашите кандидат наематели, с времето наематели влизат и излизат, ние искаме да създадем трайни контакти с нашите наемодатели. Shocked И от там запозна да ми обяснява, че не е въпросът в 100, 200 лева, качеството на услугата било много важно, а те предлагали качествена услуга. Блокирах го.

# 561
2 наема депозит е чудесно, но може би е постижимо за по-висок клас жилища/ наеми. Иначе за такива от 250-350 е почти химерно. Те за 1 започват да се пазарят - ама може ли после да го дадем, ама може ли разсрочено... писнало ми е. Сигурно и на тях не им е лесно.

# 562
Искайте си 2 наема депозит, малко поне да отсее мрънкащите и пазарящите се.

# 563
Този брокер с гаранцията трябвало да му кажеш, че искаш банкова гаранция на стойност обзавеждането или самия апартамент. След изнасяне на наемателите, които са ти довели, ако няма щети, се освобождава. То иначе, гаранция - Франция. Да видиш как ще клекнат.... Mr. Green Twisted Evil

# 564
Защо 2 депозита? Един е достатъчен за да покрие евентуално сметките.
Мишелин, в кой квартал ще даваш под наем?

В Кръстова Вада

Това за двата наема депозит и аз съм си го мислила. На мен не ми би ми било проблем да ги дам, съответно бих предпочела наематели, на които също не им е проблем. Ако не могат да заделят два наема, то това би могло да значи, че може да има проблем при бъдещо плащане....

Никога не бих наела нещо, където трябва да пълзя до леглото. А нещо като рафтче на стената да замести нощно шкафче? При малка стая, с много, или големи мебели става много клаустрофобично.

Ние също спим на спалня 140 см. и нямаме никакви проблеми. Ако изберете този размер, според мен, ще се получи усещането за повече "въздух" в спалнята.

П.П. Вариантът за гардероб с плъзгащи се врати също е добър.

При обзавеждане на маломерни стаи, аз или ползвам една програмка на компютъра, или на един лист /милиметрова хартия е най-добре/ съм правила размера на стаята в мащаб 1:50, от цветна хартия съответно гардероб, легло, шкафче или каквото съм предвидила и е възможно, пак в същия мащаб, и така се вижда по-ясно как би изглеждала стаята.

Аз ползвам една програмка 5dscanner - върши работа да си визуализира човек нещата, но все пак реших да попитам за реален опит с легло 144 см

Права си, че стаята ще остане "без въздух", ако не напълни с мебели и то обемни такива, още повече, че леглото, което мисля да поръчам ще е по-високо от стандартните, за да има по-голямо багажно отделение долу. Легло на Видено примерно "гардеробчето" отдолу е 20 см. В Икеа единственото им легло с повдигащ механизъм беше 25 см май. А аз искам да поръчам такова, което е да е 35 см.

Иначе за мен не е никакъв проблем да прескачам приятеля ми или да пропълзя до долната част на леглото. Та, хора всякакви  Laughing

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 11:32 от Мишелин

# 565
 Само да вметна, че темата е за наеми, а не за гардеробчета и легълца.

# 566
Не е за легълца, но обзавеждането също е част от процеса на отдаването. Разменят се мнения, дават се съвети, които ще са от полза и за двете страни.

За какво да си говорим - колко лоши са наемателите, които ни съсипват имота и остават неплатени сметки, или пък наемодателите "дето ни дишат във врата".

Аз все повече възприемам идеята за 2 депозита, защото ако има голяма изравнителна сметка за парното /ако се изнесат преди този момент/, другите сметки за последния месец, някоя и друга "скрита повреда".
Ако наема е голям, може и един и половина депозит newsm78

# 567
Ако наемателите са коректни, нямат неплатени сметки, единият наем от депозита може да покрие последния месец, а другия да остане за покриване на последните сметки.  Peace

# 568
Ама депозитът не е само за неплатени сметки, а и за нанесени щети. Поне това е моето виждане от гледна точка на наемател 10+ години  Peace

# 569
Ама депозитът не е само за неплатени сметки, а и за нанесени щети. Поне това е моето виждане от гледна точка на наемател 10+ години  Peace

И моето е такова. Peace

Общи условия

Активация на акаунт