Какво повече НЯМА да купя - тема 10

• 155 581
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
прясно мляко Саяна!  Sick Майка ми упорито го купува от време на време....3 от 4 бутилки са вкиснати...а в срок. Няма такава гнусотия.

Дали цялата партида не е била прокисната?  Thinking
Защото и ние попаднахме вкъщи на същото - снощи бях меко казано ядосана. От Кауфланд беше купена нашата бутилка, с трайност до 29.03.17г. Писна ми вече...

Не мисля, че е до конкретна партида, защото като цяло консумираме друго мляко, майка от време на време решава да смени.....и така, за първи път мисля, че лятото се случи  Sick
Последната прокисната бутилка беше до 24.03 ако не се лъжа, купена от Кауфланд Тракия Пловдив

# 136
  • София
Много зависи и дали млякото е съхранявано правилно. Преди време бях споделила за "Пършевица" в стъклена бутилка. Доста хора са доволни от това мляко, аз взех от него и се пресече, а беше в срок на годност.

# 137
  • Варна
прясно мляко Саяна!  Sick Майка ми упорито го купува от време на време....3 от 4 бутилки са вкиснати...а в срок. Няма такава гнусотия.

Дали цялата партида не е била прокисната?  Thinking
Защото и ние попаднахме вкъщи на същото - снощи бях меко казано ядосана. От Кауфланд беше купена нашата бутилка, с трайност до 29.03.17г. Писна ми вече...

Не мисля, че е до конкретна партида, защото като цяло консумираме друго мляко, майка от време на време решава да смени.....и така, за първи път мисля, че лятото се случи  Sick
Последната прокисната бутилка беше до 24.03 ако не се лъжа, купена от Кауфланд Тракия Пловдив
Да ви кажа и аз на няколко пъти през различен период от време съм купувала от КАУФЛАНД прясно мляко Саяна и абсолютно всеки път е отивало на боклука вкисва, пресича се, мирише странно на вкус е ужасно и Приключих със тяхното мляко.. Незнам дали е от кауфланд или е от Саяна но е голям боклук...

# 138
По същата причина аз купувам UHT мляко. Винаги имам в шкафа и чак след като го отворя, влиза в хладилника. Отдавна съм спряла да купувам пастьоризирано мляко.

# 139
Повече няма да купя кафе Давидоф за машини. За втори път си вземам-толкова е ситно, че запушва цедката и трябва да я почиствам с игла.А не е никак евтино.

Аз от години само Давидоф пия. Просто трябва след всяка направа на кафе да се мие цедката. Един път в месеца правя профилактика.

# 140
  • София
Всички в семейството пием Давидоф! Аз Харесвам в бежавата опаковка, но съпруга и децата пият в черната и винената опаковка. Обожавам аромата на това кафе!

# 141
За втори и последен път купувам сладкиш от витрината на Фантастико - изрично попитах да ми предложат нещо, което не е много сладко и е прясно. Бисквитено-шоколадова паста, когато я отворих у дома, отгоре вече беше засъхнала, вътре някаква пенеста сметана от най-евтината, сухи бисквитени блатове и никакъв вкус, все едно даже нямаше захар, а някакви подсладители.

# 142
  • София
прясно мляко Саяна!  Sick Майка ми упорито го купува от време на време....3 от 4 бутилки са вкиснати...а в срок. Няма такава гнусотия.

Дали цялата партида не е била прокисната?  Thinking

Да ви кажа, че като ми се прокисне прясното мляко, го слагам в една тенджерка и ... върху котлона. На много ниска температура за около час излиза такава хубава извара - ммммм. И доста голямо количество става. Не хвърляйте вкиснало прясно мляко - истинско е и става на извара. А понякога го оставям на вратата на хладилника за поне седмица и след това замесвам с него /вместо с вода/, тесто с мая. Става страхотно и пухкаво тесто.

# 143
  • до най-прекрасния мъж
Откакто опитах перилни препарати /Ариел за бяло и Персил за цветно/, донесени от Турция, не ща и да чуя за купени от български вериги. Нямат нищо общо и перат в пъти по-добре от нашите, нищо че се слага по-голяма дозировка, защото не са така концентрирани.
Омекотители Ленор - преди ми бяха любими, сега ароматите са им отвратителни и все едно вода слагам - ни аромат, ни мекота върху дрехите. Минах на Юмуш /турско Коколино/, Семана и Коколино, купувано в БГ. Вадя есенни дрехи, прани с тях, и ароматът още седи - лек и нежен, но достатъчно силен, за да се усеща.
Веро Пур и аз не взимам вече - с 1 литър карам 1 месец. Сега минах на Fairy, отново от Турция. С 1 бутилка 1.330 л. изкарах от началото на юни до средата на декември, т.е. 6,5 месеца. Гъсто е, пени се и го взимам за няма и 3 лв. бутилката.
Замразени риби не купувам, откакто преди доста години бях купила замразен Пангасиус /точно беше нашумял в БГ/ от Кауфланд и тавичката ми остана празна след изпичане. 1 кило риба не стигна и 1 човек да се нахрани.

# 144
Откакто опитах перилни препарати /Ариел за бяло и Персил за цветно/, донесени от Турция, не ща и да чуя за купени от български вериги. Нямат нищо общо и перат в пъти по-добре от нашите, нищо че се слага по-голяма дозировка, защото не са така концентрирани.
Омекотители Ленор - преди ми бяха любими, сега ароматите са им отвратителни и все едно вода слагам - ни аромат, ни мекота върху дрехите. Минах на Юмуш /турско Коколино/, Семана и Коколино, купувано в БГ. Вадя есенни дрехи, прани с тях, и ароматът още седи - лек и нежен, но достатъчно силен, за да се усеща.
Веро Пур и аз не взимам вече - с 1 литър карам 1 месец. Сега минах на Fairy, отново от Турция. С 1 бутилка 1.330 л. изкарах от началото на юни до средата на декември, т.е. 6,5 месеца. Гъсто е, пени се и го взимам за няма и 3 лв. бутилката.
Замразени риби не купувам, откакто преди доста години бях купила замразен Пангасиус /точно беше нашумял в БГ/ от Кауфланд и тавичката ми остана празна след изпичане. 1 кило риба не стигна и 1 човек да се нахрани.

Една моя приятелка живее в Англия. Тя ми разказа, че перилният препарат Ариел няма нищо общо с българския вариант. Изпира толкова добре и е толкова концентриран. Дори няма нужда и от омекотител. Толкова ухае прахът. Не знам защо всичко тука в България развалят качеството на абсолютно всичко.

Винаги съм била против купуването на замразена риба. Не знам изобщо колко време е стояла замразена и как е съхранявана замразена.

# 145
  • до най-прекрасния мъж
Така е, да. Наистина перилните, а и не само те, имат огромна разлика. Храните също - взимали сме кашкавал, сирене, зехтин, хлябът дори е по-вкусен. А цените са много надолу. Ама нали сме в ЕС, ще си траем и ще употребяваме второ качество продукти, то така или иначе ни третират като второ качество хора.....

# 146
  • оттам, откъдето започва България
 ooooh! За съжаление всичко, което сте написали, е вярно.

# 147
  • София
Не е само до ЕС. Имам роднини в Австрия и ми носят често "Ариел" и "Персил". Нямат нищо общо с купените тук. Рядко ползвам омекотител, но имам "Kuschelweich"(нашето Коколино) и е различно.

Не мога да си обясня нито ниското качество, нито високата цена на фона на заплатите тук.

# 148
Последният път взех прах от dm и много съм доволна. Марка "Denk mit"
Имам познати, които им докарват прах от чужбина и то даже не известни марки и са много доволни.

# 149
  • оттам, откъдето започва България
Прах за бяло Денк мит - перфектен.  newsm10
Ама нали сме в темата за това, което няма да купим.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт