Какво повече НЯМА да купя - тема 10

  • 153 884
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 7 064
И на нас не ни харесва това кашкавалено роле.  Sick

   Пълен боклук е това кашкавалено роле. Няма никакъв вкус на кашкавал и на бекон. Два пъти съм купувала и се отказах да го купувам. Отгоре на това и е доста скъпо.

# 391
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 473
Последно вземахме от това и беше вкусно: https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0 … spf=1496398083778

# 392
  • Мнения: 9 050
Абсолютно всички кашкавалени ролета на пазара първо, не се с кашкавал и второ, не са с шунка. Има цехове, които произвеждат т.нар. колбаси и сирена в нисък ценови сегмент. Те се използват по закусвални и ресторанти за направа на пици и закуски. Та, ролетата се приготвят от остатъците в тези цехове. Това е отпадък от отпадъка, защото качественото месо отива за продажба в суров вид. По-ниско качественото става на колбаси, остатъците от колбасите стават продукти от нисък ценови сегмент и накрая идват подобни на ролетата неща.

Просто си направете роле. Изобщо не е сложно. Ако настържете кашкавала, става супер лесно.

# 393
  • Мнения: 7 064
Абсолютно всички кашкавалени ролета на пазара първо, не се с кашкавал и второ, не са с шунка. Има цехове, които произвеждат т.нар. колбаси и сирена в нисък ценови сегмент. Те се използват по закусвални и ресторанти за направа на пици и закуски. Та, ролетата се приготвят от остатъците в тези цехове. Това е отпадък от отпадъка, защото качественото месо отива за продажба в суров вид. По-ниско качественото става на колбаси, остатъците от колбасите стават продукти от нисък ценови сегмент и накрая идват подобни на ролетата неща.

Просто си направете роле. Изобщо не е сложно. Ако настържете кашкавала, става супер лесно.

   Това е ужасно, което описахте.

# 394
  • Мнения: 615
Става лесно, но понякога искаме нещо готово !

И по темата пиле на грил от Кауфланд... Пилето е от ония в бидоните със солена саламурена вода... Гадост !

# 395
  • Мнения: 2 288

Хаха, като споменавате Жоси да кажа как се прави пушеното им сирене....

Изтеглените от пазара развалени сирена и кашкавали се смесват с химикали убиващите плесените и след това се опушват за да не се усеща какво ядете  Sick

# 396
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 473
В този ред на мисли, хайде някой, който е по-навътре в нещата, да каже какво да ядем, ама което е направено както си трябва.  newsm78

# 397
  • Мнения: X

Хаха, като споменавате Жоси да кажа как се прави пушеното им сирене....

Изтеглените от пазара развалени сирена и кашкавали се смесват с химикали убиващите плесените и след това се опушват за да не се усеща какво ядете  Sick
Защо мислиш, че само при Жоси е така. Това е стандартна практика топеното сирене да се прави от отпадни млечни продукти - кашкавали, сирена и др., които са загубили търговска си вид, изтекъл им е срокът на годност или пък са мухлясали лекичко.

# 398
  • Мнения: 9 050
В този ред на мисли, хайде някой, който е по-навътре в нещата, да каже какво да ядем, ама което е направено както си трябва.  newsm78
В категория кашкавалени ролета ли? Няма такова. Иначе има качествени кашкавали. Има и качествени шунки. Но ролето само по себе си е продукт от остатъци.

# 399
  • София
  • Мнения: 31 402
В този ред на мисли, хайде някой, който е по-навътре в нещата, да каже какво да ядем, ама което е направено както си трябва.  newsm78
В категория кашкавалени ролета ли? Няма такова. Иначе има качествени кашкавали. Има и качествени шунки. Но ролето само по себе си е продукт от остатъци.
Назови марки на качествени кашкавали и шунки, моля те, за да се ориентирам, дали съм на прав път.

Онзи ден даваха в "Господари на ефира" как във верига хипермаркети само преопаковат кашкавал, който е с изтекъл срок на годност.

# 400
  • Мнения: 4 304
Скрит текст:

Хаха, като споменавате Жоси да кажа как се прави пушеното им сирене....
Изтеглените от пазара развалени сирена и кашкавали се смесват с химикали убиващите плесените и след това се опушват за да не се усеща какво ядете  Sick
Имахме една зоотехничка, която казваше, че малко плесен не вреди,защото това било пеницилин или от нея се прави. т.е било здравословно newsm78
Грижат се хората за здравето ни, какво да се прави!
И аз като дидка да попитам, какво да ядем тогава? То май не останаха качествени продукти. Аз съм взимала и скъп кашкавал и на сандвич стана една мазна пихтиеста маса, която се чудих от какво е.

# 401
  • Варна
  • Мнения: 25 824
Честно казано предпочитам да не задълбавам чак толкова... Това от какви отпадни продукти се правело, онова от какви... Ами то ако се замисля дълбоко нито на ресторант ще ида някога повече, щото и там не се знае какви развалени и овкусени неща ни поднасят, нито ще си купя каквото и да било от магазина. Айде няма нужда...

# 402
  • Мнения: 190
Честно казано предпочитам да не задълбавам чак толкова... Това от какви отпадни продукти се правело, онова от какви... Ами то ако се замисля дълбоко нито на ресторант ще ида някога повече, щото и там не се знае какви развалени и овкусени неща ни поднасят, нито ще си купя каквото и да било от магазина. Айде няма нужда...
За ресторант както и да е, ама на All inclusive на българското море - дори не си го и помисляйте Simple Smile

# 403
  • Мнения: 7 416
Честно казано предпочитам да не задълбавам чак толкова... Това от какви отпадни продукти се правело, онова от какви... Ами то ако се замисля дълбоко нито на ресторант ще ида някога повече, щото и там не се знае какви развалени и овкусени неща ни поднасят, нито ще си купя каквото и да било от магазина. Айде няма нужда...
За ресторант както и да е, ама на All inclusive на българското море - дори не си го и помисляйте Simple Smile
Моля, да не обобщавате така! Има ОИ и ОИ. Посетила съм доста хотели от висок клас 4 и 5 * по нашето Черноморие, както и хотели висок клас в доста европейски градове. Ами мога да кажа, че нашете по нищо не отстъпват, дори в някои отношения са по добри. Говоря от гледна точка на храната. Прясна храна, деликатесна, вкусно приготвени готвени и на скари ястия, супи и десерти. И да, тук-там съм попадала в други хотели най-често 3* с не до там свястна храна. Но не може да се казва, че всички са еднакви. Познавим се лично с главния готвач на хотел  4* в Обзор - един от много добрите хотели по нашето Ч. с невероятно прясна, разнообразна и вкусна храна.Той ми е споделял, че единствено останали зеленчуци, заготовки за салата и за скара си позволяват да ги използват повторно за супи и сосове. Другото което правят е ако изобщо остане месо от барбекюто от обяд, вечерта да го сготвят на кебап или на кавърма. Сервират се риби и на обяд и на вечеря, като всеки път е различна риба. Поднасят се по поне 4 вида плод. И нали виждате, че даже вносните  хранителни продукти са по зле и от нашите. Ако речем да разберем там пък с каква  химия борават косите ще ни настръхнат. Винаги в хранитерната промишленост са се оползотворявали  по един или друг начин остатъци или не до там добри на външен вид продукти. Като ученимка още по Тошово време съм била на безброй бригади в консервни заводи в Шумен, в Месокомбинат пак в Шумен - в цеха за Смядовска луканка, сладкарски - бившата Малчика /сега Нестле/ в цеха за вафли и в цеха за кремове за сухи пасти и съм видяла какво ли не. Мои съученици в завод за сладолед и месозавод в цех за кайма. В Костинброд в завод за олио Нива - сега мисля, че това е Олинеза. Така, че както казахя и по-нагоре не се задълбавайте толкова, че иначе трябва да спрете да ядете или всичко да си садите, отгреждате и приготвяте сами!

# 404
  • here and now
  • Мнения: 5 551
Съгласна съм с fatalina. Не е коректно да се обобщава така. Ако някой е попаднал на кофти оферта и е очаквал за 50 лева да получи качество за  250 лв, то това не означава, че навсякъде е така.

Общи условия

Активация на акаунт