Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 38

• 59 738
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте дами! , Бих искала да попитам следното... по принцип съм с много ниско кръвно налягане 80/40 , 90/50.... но когато ми се покачи до 120/80 и е придружено със силно главоболие и гадене , понякога и повръщам. Въпроса ми е, знам че за организма ми това кръвно е високо, но дали то може да навреди на бебето. Вече съм в девети месец.

Това е нормално кръвно налягане . Високо кръвно и опасно е над 140 Simple Smile

# 181
Билки, хапчета,  мазила  и други, прилагам само ако са назначени от лекар запознат със състоянието ми  Peace
Candygirl 90, консултирай се с лекар  Peace
Разбира се, имам час за кардиолог но той е за след 5дни

# 182
Здравейте дами! , Бих искала да попитам следното... по принцип съм с много ниско кръвно налягане 80/40 , 90/50.... но когато ми се покачи до 120/80 и е придружено със силно главоболие и гадене , понякога и повръщам. Въпроса ми е, знам че за организма ми това кръвно е високо, но дали то може да навреди на бебето. Вече съм в девети месец.

Именно.
Нямам белтък в урината, но ми отичт краката. Проблема е, че за мен това е високо кръвно, а за други нормално.имам час за кардиолог след няколко дни

# 183
Благодаря, момичета. Надявам се до края да няма вече, хихи. А някоя има ли с дефицит на Б12? Аз си го изследвах и е под нормата, но АГ каза нищо да не пия и го слушам. Напоследък пък още повече нашумя пустото му Б12..
За кръвното задължително се консултирай с АГ  Peace

# 184
  • София
Благодаря, момичета. Надявам се до края да няма вече, хихи. А някоя има ли с дефицит на Б12? Аз си го изследвах и е под нормата, но АГ каза нищо да не пия и го слушам. Напоследък пък още повече нашумя пустото му Б12..

Моето е в норма, но ми поставят инжекции В12 и вече е 480. В понеделник съм на доктор да видим какво ще каже Simple Smile

# 185

Именно.
Нямам белтък в урината, но ми отичт краката. Проблема е, че за мен това е високо кръвно, а за други нормално.имам час за кардиолог след няколко дни
Аз също съм с ниско кръвно-90/60 . Цялата бременност я изкарах с кръвно 120-130/70-80 . Това е нормално кръвно,без значение че си с ниско по принцип. На много жени кръвното се нормализира по време на бременност Simple Smile Консултирай се с кардиолог за успокоение,но според мен не е опасно Simple Smile

# 186
И аз съм с кръвно 80/50 и като го вдигна до 120 и превъртане. Така че щом си с ниско кръвно, задължително консултация, въпреки, че стойностите не изглеждат чак толкова високи, за хора с ниско кръвно са си.

# 187

Моето е в норма, но ми поставят инжекции В12 и вече е 480. В понеделник съм на доктор да видим какво ще каже Simple Smile
Уха, моето е 128, ама като ми казва нищо.. ще попитам и още едно мнение освен..

# 188
  • София
За кръвното задължително се консултирай с АГ  Peace

Уха, моето е 128, ама като ми казва нищо.. ще попитам и още едно мнение освен..

За съжаление, единици са лекарите, които обръщат внимание на Б12 през бременността. Това Б12 е много ниско. На мен при Б12 от 260 ми бият всяка седмица по 1 инжекция от 1000. Препоръчвам ти и ти да ходиш и на теб да слагат.

# 189
  • Варна
beauty, за съжаление повечето лекари неглижират дефицита на Б12, точно по този повод бях на лекция миналата седмица, изнесена от Сали Пачолок, авторка на книгата "А дали не е Б12?". Потърси второ, дори и трето мнение,защото е особено важно да приемаш достатъчно Б12 и то особено по време на бременност.Витаминът не е токсичен, така че няма опасност.

# 190
А какъв лекар ви ги слага? АГ-то ли? Аз имам едно детенце с аутизъм и сега като говорят само за тази връзка ме втриса  Rolling Eyes

# 191
Beauty,как го изследва? На гладно,  на жадно?  Чета в нета,  че трябвало да са минали 2 седмици от прием на витамини, а аз взимам Огестан сега  newsm78

# 192
Да, на гладно и жадно. Иначе пия желязо, магнезий, аспирин протект, не знам дали чак толкова е оказало влияние на резултата. Ходих на ендокринолог за друго, той ми пусна изследване за витамин Д3, аз го питах за този б12 и на него покрай ушите му мина Sad

# 193
Благодаря,  Бюти  bouquet. В Огестан има витамин D3.Аз бях на кардиолог и ми назначи магнерот,  но не ми написа рецепта и аз не знам дали има различни разновидности и ще чакам жк,за да попитам Simple Smile

# 194
  • София
А какъв лекар ви ги слага? АГ-то ли? Аз имам едно детенце с аутизъм и сега като говорят само за тази връзка ме втриса  Rolling Eyes

На мен ми ги слага медицинска сестра. Може и сестрата на личния лекар. Да, щом имате детенце с аутизъм, слагайте Б12 по 1000 поне месец и пак изследвайте витамина, като след последната инжекция да има минало 1 седмица, за да е резултатът реален.

Общи условия

Активация на акаунт