Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-15

• 75 503
  • 739
  •   1
Отговори
# 75

То, ако не искахме да го изпуснем, щяхме да се съгласим с цената. Както писах, имаме си някакви задръжки.
Мъжът ми е на мнение да не се обаждам. Въпросът е, че не мога повече да чакам, защото първия ден бях спокойна и си казвах, че каквото ще става, ще става. Вчера взех да губя търпение, а днес съм направо предистерична. Искам да се приключи въпросът. Ние повече пари няма да дадем така или иначе. Но като знам, че последният оглед ни е бил в края на ноември, кой знае още колко ще чакаме за нещо подходящо....

Според мен премисли дали наистина това е вашият апартамент, защото ако наистина го искаше нямаше да се замислиш изобщо дали да се обадиш, камо ли да чакаш 3 дни. Всъщност въпросът е не дали да се обадиш, а дали вътрешно не те спира нещо или ако получиш желания отговор какво ще правите. Заложи на инстинкта и преценката на мъжа ти и не действай импулсивно.

# 76
Каквото и да правиш, просто бъди спокойна. Съмнява ме да е супер яката офертаа и да се вземе за 3 дни, но щом те човърка, звънни с обяснението, че си чакала отговор, както сте се разбрали. Аз не знам защо те притеснява да не изглеждаш твърде заинтересувана, така или иначе сте предложили цена, при която не може да се преговаря.
Но не знам де, аз като купувах моя, изчаках 3 седмици, докато продавачът се съгласи на (почти) моята цена.

# 77
  • Sofia

То, ако не искахме да го изпуснем, щяхме да се съгласим с цената. Както писах, имаме си някакви задръжки.
Мъжът ми е на мнение да не се обаждам. Въпросът е, че не мога повече да чакам, защото първия ден бях спокойна и си казвах, че каквото ще става, ще става. Вчера взех да губя търпение, а днес съм направо предистерична. Искам да се приключи въпросът. Ние повече пари няма да дадем така или иначе. Но като знам, че последният оглед ни е бил в края на ноември, кой знае още колко ще чакаме за нещо подходящо....

Според мен премисли дали наистина това е вашият апартамент, защото ако наистина го искаше нямаше да се замислиш изобщо дали да се обадиш, камо ли да чакаш 3 дни. Всъщност въпросът е не дали да се обадиш, а дали вътрешно не те спира нещо или ако получиш желания отговор какво ще правите. Заложи на инстинкта и преценката на мъжа ти и не действай импулсивно.

Ами аз написах по-нагоре, че имаме резерви относто етажа и затова не сме пердложили първоначалната цена.
Обадих се в крайна сметка, брокерката каза, че още няма отговор от хората и затова не ми се обажда. Разбрахме се да се обади по-късно тази вечер, ако се чуе с тях, но в крайна сметка не се обади. Както писах, продавачите живеят в чужбина. Брокерката каза още, че днес клиенти са предложили исканата от продавача цена, но са с кредит и би предпочела с нас да направи сделката. Не знам кое е вярно и кое не. Утре до обяд се надявам да стане ясно кой какво предлага.  newsm78

# 78
Направи си устата за още по-ниска цена, нищо не губиш.

# 79
  • София
Моето мнение е,че повече няма да ти се обади. Намерили са купувач и ти го е обяснила по най-деликатния начин. В момента пазарът е на продавачите. Ако искате нещо, няма смисъл да се пазарите за 2%.
А втори етаж е един от най-добрите варианти за повечето хора, за първи път някой го описва като недостатък  Wink

# 80
  • Sofia
Ммм, защо трябва да ми обяснява нещо деликатно newsm78 Очаквам отговор - да или не и така сме се разбрали.

# 81
Моето мнение е,че повече няма да ти се обади. Намерили са купувач и ти го е обяснила по най-деликатния начин. В момента пазарът е на продавачите. Ако искате нещо, няма смисъл да се пазарите за 2%.
А втори етаж е един от най-добрите варианти за повечето хора, за първи път някой го описва като недостатък  Wink
Втори реален, ако е първи жилищен си е минус.
И аз мисля, че ще го дадат на онези с по високата цена (по голяма комисионна), щом хората са в чужбина ще изчакат да мине кредита и ще си вземат 1000евро отгоре.
Ако много го искате този имот не се пазарете за 1000евро. Peace

# 82
  • София
Да, втори реален етеж си е най желан. Кота +4.20 при старото строителство  или +5.30 при новото строителство. Плюс-минус двайсетина сантиметра в зависимост от релефа  Laughing

# 83
Да, втори реален етеж си е най желан. Кота +4.20 при старото строителство  или +5.30 при новото строителство. Плюс-минус двайсетина сантиметра в зависимост от релефа  Laughing
Да бе, с гаражи от долу и затъмнение от близките сгради. Те са казали хората, първи и последен етаж не ми го хвали. Wink

# 84
  • Sofia
Не ни влече втори етаж. Панелка е и си е истински втори. Аз като влязох имах чувството, че направо си е първи. Апартаментът е за родителите ми. Според баща ми е ниско и не си заслужава цената. Иска гледка, простор. Според мъжа ми - трябва да му хареса веднага и като влезе да каже- това е апартаментът. Парите ги даваме четирима души. Аз и майка ми сме тези дето даваме зор, защото нямаме нерви още няколко месеца да чакаме и да рискуваме баща ми да си промени за пореден път мнението и да каже, че и там, където са сега им е добре. Изобщо съобразявам се с още две страни и всеки с изисквания.  Whistling

Надявам се утре да стане ясно окончателно.

# 85
  • София
Да бе, с гаражи от долу и затъмнение от близките сгради. Те са казали хората, първи и последен етаж не ми го хвали. Wink
Не, следващият етаж  Wink

# 86
Щом етажа е трети реален, тогава нямате драма, отдолу е апартамент. Сега, че баща ти не го е "почувствал" е друго нещо. Peace

# 87
Не знам за кой квартал става дума (предполагам че е в София), но в общия случай 42 000 евро за едностаен в панел със състояние "тотална щета" и етаж, който не ви харесва - не ми се струва хич добра оферта. При панелите втори си е втори, а не трети и ако е от по-старите си е даже по-ниско от нормален втори етаж, което понякога налага и дори слагане на решетки на прозорците.

# 88
Според мен, ако става въпрос за възрастни хора, вторият етаж е сериозно предимство.

# 89
Според мен, ако става въпрос за възрастни хора, вторият етаж е сериозно предимство.
И аз това щях да напиша, предвид че ще им е лесно качването, но въпросните хора искат висок етаж и простор.

Общи условия

Активация на акаунт