Професионални серии за коса - тема 113

• 102 649
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета!  bouquet
Отдавна не съм писала, защото няма с какво да се похваля. Година след огромното зареждане на шампоани, маски и балсами, все още изразходвам наличности. Единственото, което си купих през това време е новата серия  на Наши филър терапи. Може би защото косата не ми беше изтощена (до днес) толкова много, но въобще не се разбрахме с нея - става груба, суха, хвърчаща и бързо се омазнява.

Имам малко въпроси и ще ви помоля за помощ! Praynig

Косата ми е тънка, средно гъста, тъмно руса, почти една педя под раменете. От дълго време я боядисвам на бели кичури, два пъти в годината. Сега обаче се наложи да сменя фризьорката си и вместо бели кичури, съм с жълта коса от корена - до върховете. Кичури въобще няма:2gunfire: Нямах огледало пред мен, защото в това време ми правиха и маникюр и не знам точно какво е правила. В началото мислех, че не е улучила цвета на матирането, но не, това не е мат, просто всичко е обезцветено. Отиде ми косицата, която пазех толкова време. Сега съм като с перука. Най зле е бретонът, той жълтее най-много. Пробвах два пъти да измия с лилав шампоан, може би има лека промяна, но пак е много жълто.
Моля ви за мнение как да си оправя цвета. Друга фризьорка ми предложи отново да я матира, но вкъщи с шампоан не стана.

И още един въпрос - сега, след боядисване какви серии да използвам - протеинови, или хидратиращи. Напоследък косата ми не понасяше никакъв протеин и се чувстваше най-добре от хидратиращата маска на Макадамия.

Предварително благодаря за препоръките ви! Hug

# 616
Скрит текст:
Здравейте момичета!  bouquet
Отдавна не съм писала, защото няма с какво да се похваля. Година след огромното зареждане на шампоани, маски и балсами, все още изразходвам наличности. Единственото, което си купих през това време е новата серия  на Наши филър терапи. Може би защото косата не ми беше изтощена (до днес) толкова много, но въобще не се разбрахме с нея - става груба, суха, хвърчаща и бързо се омазнява.

Имам малко въпроси и ще ви помоля за помощ! Praynig

Косата ми е тънка, средно гъста, тъмно руса, почти една педя под раменете. От дълго време я боядисвам на бели кичури, два пъти в годината. Сега обаче се наложи да сменя фризьорката си и вместо бели кичури, съм с жълта коса от корена - до върховете. Кичури въобще няма:2gunfire: Нямах огледало пред мен, защото в това време ми правиха и маникюр и не знам точно какво е правила. В началото мислех, че не е улучила цвета на матирането, но не, това не е мат, просто всичко е обезцветено. Отиде ми косицата, която пазех толкова време. Сега съм като с перука. Най зле е бретонът, той жълтее най-много. Пробвах два пъти да измия с лилав шампоан, може би има лека промяна, но пак е много жълто.
Моля ви за мнение как да си оправя цвета. Друга фризьорка ми предложи отново да я матира, но вкъщи с шампоан не стана.

И още един въпрос - сега, след боядисване какви серии да използвам - протеинови, или хидратиращи. Напоследък косата ми не понасяше никакъв протеин и се чувстваше най-добре от хидратиращата маска на Макадамия.

Предварително благодаря за препоръките ви! Hug
Аз наскоро си правих балеаж и общо взето изпаднах в подобна ситуация, особено като все да се отмива цвета. С шампоаните горе долу балансирах положението, но до един момент, в който си стана направо патешки жълта.
Аз си я матирах само и бих казала, че се получи прилично като се надявам да се задържа поне 2-3 седмици.
Взех на Алфапарф 7,21 (с виолетов и пепеляв отенък е това за неутрализиране на жълто/оранжевото), смесих малко от боята може би 1/4 с почти толкова оксидант 20-ка и доста балсам за коса. Това го нанесох на суха коса като общо взето мацах до мокро, без да се старая особено. Ако се нанесе на мокра коса увреждането за косата ще е по-малко, тъй като все пак има оксидант. За около 5-10 минути беше готова.

Аз не искам да я боядисвам цялата и общо взето това ми е оптималния вариант, поне при мене там където си ми беше естветвения цвят не се отрази особено боята, поне не си личи.

В твоя случай може би е по-добре на мокра коса, а пък да поседиш повече, тъй като като са кичури трябва да мажеш и корени и да не ти се отрази много и на другата част от косата, макар че все пак зависи от цвета, който ще ползваш и от твоя си.

Дано съм била полезна  bouquet

# 617
  • Пловдив
Вчера пробвах ампулите на Алфапарф за косопад и много ми хареса как ухаят. Все едно си бях сложила парфюм Heart Eyes И другите им продукти ли миришат по този начин? И да кажете какво си заслужава от марката.

# 618
Вчера пробвах ампулите на Алфапарф за косопад и много ми хареса как ухаят. Все едно си бях сложила парфюм Heart Eyes И другите им продукти ли миришат по този начин? И да кажете какво си заслужава от марката.
Само ампулите съм пробвала.И на мен ще ми е интересно да прочета и за други техни порукти.Хвърлила съм око на това спрейче ,но поради липса на отзиви не си го https://www.zlatnaribka.com/alfaparf/midollo-di-bamboo-za-iztosh … ily-repair-125-ml взимам  Mr. Green

# 619
aDaMaNt^ благодаря ти! И аз не искам да я боядисвам цялата, просто белеаж два пъти в годината. Ставаше много естествено. Сега обаче втората фризьорка не успя да види естествения ми цвят, защото както писах всичко е боядисано от корена, никъде няма естествен цвят. А пък отдолу на тила, където ми е по-тъмна косата направо е рижо.
Понеже не мога да се боядисвам сама, освен отново при фризьор за матиране.
А някой знае ли защо се получава този жълт цвят при обезцветяване? Четох на едно място, че е заради по-силен от необходимото оксидант.

# 620
  • Чукарландия
При мен ампулите против косопад на Алфапарф, освен да ухаят добре, нищо друго не свършиха. Само дето името им е "против косопад". Алфапарф, като цяло за мен са слаби продукти. Поне на моята изрусена коса не са нищо, което си заслужава да се купи. Peace

# 621
  • Бургас
Само една изглаждаща маска съм имала на Алфапарф и наистина ми харесваше,само дето не ухаеше много добре,но го преглътнах. Mr. Green Друго на марката май не съм ползвала. Thinking

# 622
В твоя случай може би е по-добре на мокра коса, а пък да поседиш повече, тъй като като са кичури трябва да мажеш и корени и да не ти се отрази много и на другата част от косата, макар че все пак зависи от цвета, който ще ползваш и от твоя си.
Adamant а първо корен или първо дължини се мажеха за уеднаквяване ?
Скрит текст:
нещо ще си правя експерименти и аз тези дни,май искам друг цвят русо

Линде  Hug
Idccya ако искаш се консултирай в темата за коса и прически-там май повече експериментират с цветовете момичетата.И аз ще погледна-стана ми интересно.

Само една изглаждаща маска съм имала на Алфапарф и наистина ми харесваше,само дето не ухаеше много добре,но го преглътнах. Mr. Green Друго на марката май не съм ползвала. Thinking
значи повредата не е само при мен с Алфапалф.  Laughing

Bella балсама без изплакване на Алфапарф всъщност въобще не е лош при мен-и овлажнява,и обема запазва и сресването е супер.нали знаеш че сме с подобни коси.
Снощи го мацнах на малката и я чакам след училище да видя как е на естествена коса и ще пиша.
Но ми харесва от 3 ползвания  Peace

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 18:02 от michelle_ma_bell

# 623
Дали може да споделите освен Макареш за цъфтящи краища (и поддържащите процедури) някой друг такъв финиш, от който сте доволни?  Rolling Eyes bouquet

# 624
michell, по принцип ако изсветляваш цяла коса, естествена например, се мажат първо дължини, после корен, понеже той по бързо изсветлява, заради топлината от скалпа.
Но ако си ти е изсветлена надолу - първо корена, за да изсветлее и после дължини. Но естествено според мен си зависи от основните цветове и от това, което искаш да постигнеш Simple Smile)
Какво искаш да правиш?  Mr. Green Hug

# 625
Момичета, тъй като лятото няма да ползвам сешоара препоръчайте ми някакъв продукт който да ми оформи косата докато е мокра, ще я оставям сама да си съхне, косата е чуплива и не знам нещо за къдрици ли да търся.
Чуда се за текстуриращ спрей, но той по скоро май придава фиксация и не е за мокра коса. Помагайте. Hug

# 626
  • Варна
Дали може да споделите освен Макареш за цъфтящи краища (и поддържащите процедури) някой друг такъв финиш, от който сте доволни?  Rolling Eyes bouquet

Ресторе крема на ливинг. Когато косата ми е добре хидратирана ми действа супер.  Ползвам го след протеинов шампоан и маска и след него нектар термик да затвори и финализира косъма.
 Взех го по неволя защото рибите дълго време нямаше маракеш...Той не е толкова капризен и след хидратация и след протеин винаги ми прави косата страхотна.

# 627
Какво искаш да правиш?  Mr. Green Hug
bouquet още умувам.Два пъти в салон са ми съсипвали цвета, едвам го оправих , обаче вече години едно и също и май искам нещо ново.Гледам Кюн и може би тях ще пробвам вместо да си играя с коректори.

една мама пробвала ли си на Керастаз Архитекта-при всички случай след такива "пребоядисвания" е хубаво ако можеш да направиш една ампула цимент или измиване с Архитекта, дори и да не ти е понасял протеин преди.

# 628
Prinzesata, благодаря  bouquet

# 629
Момичета, трябва ми комплект шампоан/балсам за пътуване. В арлен има сет на milk shake sensorial mint, който би ми свършил идеална работа. Имате ли впечатления от тази серия? Косата ми е тънка, небоядисвана, мазни корени и сухи дължини  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт