Тънката линия между дундуркането и помощ на децата/ малки и големи/

• 29 690
  • 530
  •   1
Отговори
# 330
Някой го финансира този чудесен живот.

# 331
  • София

Блягодаря, дишам, че и мърдам даже!
 Та, какъв е твоят верен отговор? Не заради друго, а за да знаем какво да ти отговаряме при следващия въпрос.

Този с комикса не зная какво цели, но се е получил един грозен, едностранчив комикс, дето е трагикс за автора си.

Някой го финансира този чудесен живот.

Чий живот?

# 332
Анди, ако спреш да се налагаш може пък и да отговориш.

# 333
  • София
не разбирам какво имаш предвид.

# 334
Моля да ме извини, че отговарям вместо нея, но вероятно тя и Трещи имат предвид, че за да постигнеш това, което си успяла, зад гърба си имала сериозната финансова и морална подкрепа на мъжа ти. Което, всъщност би следвало да е точно така- двамата да имат ясна визия за съвместния си живот и да се подкрепят взаимно. Междувпрочем, аз много харесвам твоя модел, особено по отншение на гледането на децата. Но този модел не е универсален, задължителен и единствено правилен. Да не говорим, че много хора не могат да си го позволят по чисто финансови причини.

# 335

Май много конкретно разбираш "лабове". Но ето, написала ли, работят.
И какво ти е смешно? И какво не разбирам?  И за какво говорим? И като ти е станало ясно за какво става дума за какво си работила по доста проекти? Като си видяла колко е зле ....

Даваш подвеждаща информация просто.
Имало лабове с големи платени проекти и който бил от най-добрите отивал там... Не е така. В почти всяка институция (включително БАН) има проекти, много от тях са с добро финансиране и много потенциал - обясних вече какво означава финансирането - не пари в задния джоб, а пари за работа. Всеки, който прояви интерес към работата в някоя институция, може да отиде като кръжочник/стажант/лаборант там и в повечето случаи го включват в проектите си (защото пред фондовете е хубаво да има повече млади хора и студенти - това може да бъде плюс при одобрението на проекта). Изобщо няма значение дали е добър, отличник, скрит талант и тн. Стига да прояви интерес може да участва.

За мен не се тревожи. Аз се занимавам с наука, защото се интересувам от това и ми носи удоволствие, но не разчитам, че с това ще се изхранвам.

tomeva
, никой не видях да пише, че е срамно да си сервитьорка или секретарка. Нали въпросът не е кое е престижно, а дали е ОК човек, записал Право да работи като сервитьор по време на следването. ОК е, ако има нужда от пари или действително е с график, който го позволява. Специалности много.

# 336
Този с комикса не зная какво цели, но се е получил един грозен, едностранчив комикс, дето е трагикс за автора си.

И да ти обяснявам , няма да разбереш.

# 337
  • София
Моля да ме извини, че отговарям вместо нея, но вероятно тя и Трещи имат предвид, че за да постигнеш това, което си успяла, зад гърба си имала сериозната финансова и морална подкрепа на мъжа ти. Което, всъщност би следвало да е точно така- двамата да имат ясна визия за съвместния си живот и да се подкрепят взаимно. Междувпрочем, аз много харесвам твоя модел, особено по отншение на гледането на децата. Но този модел не е универсален, задължителен и единствено правилен. Да не говорим, че много хора не могат да си го позволят по чисто финансови причини.

Няма безплатен обяд, нали знаеш. Нито децата са се изгледали сами, нито прословутата мусака се е сготвила, а трябваше да отложа много неща от живота си, за да дам подкрепа. Дадох я, защото така съм сметнала за правилно. Така да го кажа, каквото съм направила, то е било повече въпреки, а не благодарение на външна подкрепа. Та, цената, която платих е висока, за мен си заслужава. Но така е, когато се върви срещу течението, аз си бях наясно още от самото начало, включително образа, който и тук най-клиширано получих за тъпата домакиня с мусаката, макар сега да излезе, че бил красив живот. Ирония на съдбата. Преди време чух фразата sacrifice but never surrender. Въпреки всички житейски удали, но какво, да седна да се оплаквам тук как със здравето съм зле и всеки момент мога да се окажа на операционната маса с неизвестен изход ли? Ми, няма, но за успокоение на Трещерица го пиша, че има вселенска справедливост и нека ми, пада ми се. Всъщност сега като стана въпрос в темата, осъзнах с пълна сила, че наистина съм постигнала повечето неща, които съм искала. И аз като децата ще кажа - няма пък, да се давам! Моралния си дълг съм го изпълнила към всички.

# 338
...За мен не се тревожи. Аз се занимавам с наука, защото се интересувам от това и ми носи удоволствие, но не разчитам, че с това ще се изхранвам.
...
Не се тревожа, къде го видя? И допускаш ли , че си единствената? Защото интереса на всички други наричаш "подвеждаща информация". По повод лабовете в различните факл. - Не съм толкова незапозната. Подвеждащата информация я даваш ти. Не разбирам какъв интерес защитаваш.

# 339
И аз не се тревожа. Явно имаш кой да те издържа, докато се занимаваш с наука. Не всички са така.

От младо момиче го разбирам, но от възрастни жени - не.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 12:00 от Трещерица

# 340

Няма безплатен обяд, нали знаеш. Нито децата са се изгледали сами, нито прословутата мусака се е сготвила, а трябваше да отложа много неща от живота си, за да дам подкрепа.

Много зор си видяла да отгледаш децата, без да работиш.

# 341
  • София
Ще ти пусна линкче към онази приказка за циганина и селянина. Циганинът какво казал на селянина - $твоята е лесна - ори, мели, яж. А моята е трудна - проси го, носи го, печи го, та чак тогаз яж$.  Не че се изненадвам на това, което пишеш - по подразбиране никой друг, освен теб, не е видял зор. Жалка работа.
Като е без зор, защо не си го направила? Кой бяга от лесното?

# 342
  • София

Когато не работиш само ти гледаш децата и съответно вършиш работата на целия персонал на една ясла и детска градина – от лелките до готвачките. Та е едно и също, и за работещите, и за домакините. Просто едните работят и нещо друго, а домакините работят само за децата и дома 24/7. Особено с две-три деца или породени работа си има много или поне може да има много. Да не говорим, че има деца болнави или с други проблеми, та може да е страшен зора.
Не взимам страна, не съм в нито един от двата варианта, но само да отбележа. Сега някой ще каже, че майката домакиня може да си клати краката и да не е много отдадена на задълженията си, но същото важи и за работещите, не навсякъде човек се убива от работа. Не виждам ползата от тези войни. Това е като споровете дали е по-яко да мъж или жена. Ми, всеки си има живот и само той си знае кое му е трудно и кое не. Има и по-повърхностни хора, които живеят по-леко, а има и по-тревожни, по-задълбочени, които могат и под палма на плажа да се мъчат.  Laughing

# 343
  • София
Андариел Hug bouquet
Ти си знаеш. Heart Eyes

# 344

Когато не работиш само ти гледаш децата и съответно вършиш работата на целия персонал на една ясла и детска градина – от лелките до готвачките. Та е едно и също, и за работещите, и за домакините. Просто едните работят и нещо друго, а домакините работят само за децата и дома 24/7.   Laughing

Да, бе, а защо някои не могат да си го позволят.

Общи условия

Активация на акаунт