Тънката линия между дундуркането и помощ на децата/ малки и големи/

• 29 585
  • 530
  •   1
Отговори
# 525
Контеса, и в моите представи пълният набор от обслужване не е добра идея. Затова на няколко пъти подчертах думата "взаимна". Тя придава съвсем друг смисъл на помощта. И да, мярката е важна.
Именно.

Не че ако мога няма да го направя за детето си. Но не го очаквам от родителите ни.
Това, че съм решила да замина и да не съм на тяхна издръжка, а те не биха могли д ме издържат навън е било мой избор. Както е мой избор да не ги занимавам с горните очаквания.

Ако повече хора спрат да очакват и да са сигурни, че ще получат, защото трябва то нещата ще са в пъти по-добри за всички.

# 526
Ако повече хора спрат да очакват и да са сигурни, че ще получат, защото трябва то нещата ще са в пъти по-добри за всички.
С това съм напълно съгласна, макар че човек трудно би могъл да ампутира всички очаквания. Тъпо е да очакваш, че например ще ти осигурят жилище, но е нормално да очакваш, че в нужда ще ти подадаат ръка, ако имат възможност. Но обикновено границите в тези неща са доста разтегателни и всеки има свое виждане докъде се простират те. И като се сблъскат различните виждания и очаквания, настава драма.

# 527
  • София
Ще напомня репликата на Бай Ганю $имАл си бол пари - дал си$.

# 528
Предполагам че става въпрос за помощ на детето след 18 г.
Аз, ако имам възможност, бих помагала на детето си докато е в университет, но ще настоявам да взима добро участие в домакинските задължения, ако живее вкъщи, а поне през лятото (и през годината ако има време) да работи нещо свързано с това, което учи - най-добре стажове, които най-често са ниско платени, но по специалността. Ако имам възможност, пак да уточня.
Имах една такава позната - студентка, живееше с майка си и баща си (още си живее с тях и мъжът й, от една година е женена), имаха със сигурност финансови възможности, но я караха да работи, докато следва, нискоквалифицирана работа - като сервитьорка или продавачка в магазин, само, за да работи, години наред. Ей това не го приемам за нормално. Парите, които получаваше бяха много малко. 

# 529
  • Seattle-USA
То затова самостоятелните американски студенти са затънали в такива непосилни кредити, а банките само това и чакат.
Затънали са в кредити, защото цените са прекрасно високи даже за смотано колежче. Ако най- обикновен университет в друг щат излиза 55 000 на година с мизерно съществуване за какво става въпрос? Несравними са нещата с Европа.

# 530
Мен никога не са ме "дундуркали". Още от малка майка ми ме учеше как се готви, чисти и т.н. Помощ за ученето също не съм имала, за щастие не съм имала и нужда. Родителите ми са разведени и живеех при майка ми, която имаше ново семейство, роди още две деца. Аз останах малко на заден план, което може би ми помогна да се оправям сама в живота без да имам очаквания. Всъщност аз помагах на майка ми. Прбирах по-малките от градина, гледах ги, докато тя се прибере от работа, готвех, чистех.
Месец след като завърших си намерих работа, два месеца по-късно се изнесох при приятеля си. Студентка съм редовна форма, но в града ни има филиал на Великотърновския и сме почти като задочно учещите. Това ми позволява да мога да работя докато уча и да ходя само за изпитите.
Вече имам и дете и е малко по-сложно, но се справям.
"Дундурка" ме може би баба ми, тъй като тя ми плаща семестрите.

Общи условия

Активация на акаунт