Тънката линия между дундуркането и помощ на децата/ малки и големи/

• 29 670
  • 530
  •   2
Отговори
# 420
  • София

Аз имам детска градина, но уча за Монтесори учител, защото искам да отворя втори предучилищен център 'Монтесори'.
Не е безцелно учене и губене на време, пари и свободно време.
Все пак не учим в СУ където явно по писанията изпитите се вземат дори и без присъствие  Flutter

Е, вярно- къде по- сложно е ученето за Монтесори учител, отколкото която и да е специалност в СУ, където можеш и да не се вяснеш дори! Mr. Green
Много си забавна на моменти.

# 421
  • София
по4ивка винаги трябва да има, Анди, то не може семестър-работа-семестър-работа-работа-работа-...всякаква работа- ...
Е, все някакъв пример трябваше да дам и сесетих за почивките, има хора, които ходят по няколко пъти на година и т.н., очевидно това им е важно и е безпредметно човек да ги пита дали наистина искат да учат или само им се иска, но се оправдават с парите. Наскоро имах такъв прример. Но може да е всякакво друго нещо, което е в графа "насъщни луксове".

Реално и двамата работим за себе си и няма кой знае каква нужда от още учене, но любознателните хора винаги четат, учат и се усъвършенстват през целия си живот.

И аз така. Много  ми се иска да започна да уча   нещо си.  Ама още не знам какво. Няма значение - важното е да учиш.

А на теб кой ти пречи да си направиш списък ии да го подкараш? Стига да искаш. ИЗпълнила си си родителсия дълг, свободен човек си, а внуците си имат родители да си ги гледат. Възможно е да си от малцината щастливци, които са искали само едно нещо, изучили са го, изработили са го и вече нямат нужда.

# 422
Контеса, вие във всяка държава, в която отидете и си купувате къща, изкарвате по още едно висше и си имате собствен бизнес. Браво!

# 423
  • София
Хората са в Канада от доста време, там стандартът си е такъв най-малкото, добре образовани са, това си е социална държава.

# 424
Нина, не във всяка. В Б-я не сме Simple Smile
Занимаваме се със същото поприще и тук.

Рано научих, че най-важното при всяка една имиграция е да знаеш езика и да се преквалифираш с техен си местен кетап.
Анди, от 3 години и половина сме тук.
За стандарта мога много да говоря, но не е темата за Канада. Просто писах защо понякога и на 40 можем и сме студенти и как няма нищо осъдително в това.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 15:06 от Анонимен

# 425
  • София
ако повече бяха учещите след 40, поне щяха да си обновят мисловния софтуер, а не да затъват в клюкарско-сапункави мистерии. Ученето развива мисленето и общата култура, освен всичко друго. И е профилактика от остаряването.

# 426
Знаех си аз ! Работим за да стареем по-бързо  smile3511

# 427
  • София
Ходенето на работа е за работене в полза на работодателя, а не за обогатяване на личността и обучение. И се забиваш в офиса и правиш едно и също всеки ден, и гониш срокове, и теб те гонят, дори питането не е много препоръчително, макар на думи да декларинат обратното... Ролите са различни, очакванията и резултатите са различни.

# 428
Ходенето на работа е за работене в полза на работодателя, а не за обогатяване на личността и обучение. И се забиваш в офиса и правиш едно и също всеки ден, и гониш срокове, и теб те гонят, дори питането не е много препоръчително, макар на думи да декларинат обратното...
С което потвържадваш моето подозрение, че бачкането яко за водене на домочадоето по ваканции е в полза на домочадието (и работодателя ), докато отпускането на стреса, спокойното ежедневие без толкова ваканции и пари, но с обръщане на внимание на собствените интереси е в полза само и единствено на теб. Т.е. да,човек може да грижи за себе си и да не остарява от много работа.

# 429
  • София
Очевидно ние с теб не можем да се разберем. Аз пиша едно - ти разбираш съвсем невероятни неща. Не зная какво си учила, но ако човек гледа сериозно, ученето не е забавление като да се плацикаш в басейна, нито е решаване на кръстословици, а си е труд.Не разбирам защо толкова лековато гледаш на ученето. Не че очаквам да се разберем, ама, ме изненадваш с интерпретациите, които правиш на написаното от мен. Така, както ги интерпретираш нещата ми напомняш на една реклама на кредит, в която банката ни обясняваше как ни трябва кредит, за да даваме любов на близките си, само дето не ни казват, че да покриеш кредита за тази любов няма да си вкъщи доста повече часове, защото трябва да изкараш парите за погасяване на кредита. Ако на теб ти се бачка яко за почивка - ок. Но то е защото ти искаш да работиш яко и защото ти обичаш да ходиш на почивка, а не ми разправяй за ползите за домочадието и работодателя. Нека си ги казваме нещата направо! Особено пък за работодателя ще взема да ти повярвам.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 07:31 от Andariel

# 430
Ами както ти каза аз просто разсъждавам над твоите думи ... а ти след това противоречиш на написаното от самата себе си преди това ... Доколкото разбирам нещата са като написаните от теб до там и само до там докъдето потвърждават позицията ти в спора. След това могат да имат всякакво, дори обратно значение.

# 431
  • София
Не разбирам какво се опитваш да кажеш. Написала съм това, което съм написала. Ти как ще си го интерпретираш и разсъждаваш зависи само от теб, защото ти си отделен човек и като такъв имаш своите принципи, мотиви, страхове, желания и т.н. Дори само предположението, че си с негативно отношение към мен, казано простичко - не ме харесваш - вече е фактор да търсиш всякакви $улики$ срещу мен и да докажеш някакви неща пред себе си. Аз от теб нищо не искам, не си ми ти в живота и къщата, нито ти си ми гледала децата, нищо не си ми дала и не можеш да имаш никакви претенции към мен. Разсъждавай си колкото искаш, щом ти харесва. Няма да се връзвам да доказвам на теб или друго трето лице, че не съм камила.

# 432
Няма нужда да доказваш. А и защо реши, 4е не те харесвам след като аз просто си приказвам ? В смисъл за мен форума е място за комуниказия и си комуникирам. Не виждам нищо ли4но  Peace Ти се връзваш на общи приказки и на общи спорове ... А те са толкова интересни да се водят от разли4ни гледни то4ки и да се обсъждат разли4ни виждания  Peace

А за кой каков работи, прави, разпуска и как  същтност всеки постъпва както е решил и не виждам нищо лошо

# 433
  • София
В момента, в който започне да се обсъжда нечий личен живот, вече е лично, а не по принцип. Да, написала съм неща за личния си живот, имаш право да коментираш, но само не ми казвай, че е общо и по принцип. Общо и по принцип можем да си говорим така, когато не засягаме личните решения на други хора в темата. Примерно, аз съм казала, че според мен работата по време на учине не си заслужава, а не съм казала на потребителката (не помня коя е, това не е важно, че точно тя го е написала), чието дете е работило или тя самата е рабитила, че е сгрешила или че младежът е сгрешил. Затова написах, че има ограничения във времето и пространството, също и във възможностите на човека чисто физически и психически, които поставят под въпрос наличието на човек на поне две места по едно и също време или качеството на крайния резултат.

# 434
  • Пловдив
Герои - всъщност, да - но велики - не, техният живот с нищо не е допринесъл за обществото, по-право - успехите им са успехи само измервани по твърде малка скала. Да, героизъм е, но все пак олимпийските рекорди са тези, които достигат до новините - независимо дали са постигнати с много зор или с много талант.
А с какво точно допринася за мен като член на обществото олимпийския рекорд?  newsm78 Точно НИЩО. Давали го по телевизията, аз обаче не гледам, та все тая.

Общи условия

Активация на акаунт