Отговори
# 90
Решението дали жената ще стои в къщи и колко дълго ще стои трябва да е взето и от двамата и съответно мъжът след това да не мрънка.

# 91
  • София
За мен беше проблем да остана вкъщи, заради естеството на работата ми, затова се върнах на половин ден след третия месец. А пък таткото, от своя страна пое грижите по малката. Държа да отбележа, че се справяше отлично, дори не ми позволяваше да сменям памперси, защото не съм го правела както трябва Simple Smile
И понеже много написаха, че майчинството през първата година е почти колкото заплатата, при мен беше в пъти по-ниско, въпреки пълните осигуровки, което беше и втория решаващ фактор да се върна.

# 92
Принципно съм съгласна - не ти се работи...
Само с това от поста ти не съм съгласна. Не винаги решението за дълго майчинство означава, че не ти се работи. Преди и аз така мислех. Просто си подреждаш приоритетите и си правиш сметка. И с годините се променят приоритетите, с натрупването на стаж-трудов и житейски, също.
А да не работиш, щото имаш първокласник, а да нямате пари за здрави обувки и нормален живот, е патология, според мен. Познавам такива жени, техни са и думите „За к'во да им работя, за петстин лева”...там децата са си извинение. Или детето да ходи на ясла от едногодишно, щото да се социализира, а майката за петстин лева няма да им работи...та бих разбрала мрънкащи мъже в подобни случаи.

# 93
Сийке, в Бг дружки. Гърците са сдруг манталитет. Те са длъжни да издържат семейството, жената, ако желае работи. Още повече, че тук няма ясли, детски кухни и пюрета ( има много малко и не са практика), децата ги взимат от 3 г. на градина и то тя не е задължителна, така че може и да не се класира.
 Имах си си хубава работа, имах и кариерно развитие, но просто си подредих приоритетите, както се каза по-горе. Сега работя от вкъщи, защото ми се отвори възможност и ми харесва.

# 94
  • Наблизо
Принципно съм съгласна - не ти се работи...
Само с това от поста ти не съм съгласна. Не винаги решението за дълго майчинство означава, че не ти се работи. Преди и аз така мислех. Просто си подреждаш приоритетите и си правиш сметка. И с годините се променят приоритетите, с натрупването на стаж-трудов и житейски, също.
А да не работиш, щото имаш първокласник, а да нямате пари за здрави обувки и нормален живот, е патология, според мен. Познавам такива жени, техни са и думите „За к'во да им работя, за петстин лева”...там децата са си извинение. Или детето да ходи на ясла от едногодишно, щото да се социализира, а майката за петстин лева няма да им работи...та бих разбрала мрънкащи мъже в подобни случаи.
Предполагам,повечето които познавам аз,не са успели да се реализират или не харесват,това което могат да работят и се превхвърлят работа-домакиня,защото не им се работи работа като работа.С уточнението стандарта на семейството да не страда,които се броят на пръстите на едната ми ръка.
Втория ти пример повече познавам..и виждам и все мъжа е виновен и тука повечето подкрепят - комплексиран бил.

# 95
  • Countryside
И понеже много написаха, че майчинството през първата година е почти колкото заплатата, при мен беше в пъти по-ниско, въпреки пълните осигуровки, което беше и втория решаващ фактор да се върна.
Да, така е ако бруто заплатата е над определена сума, не помня май 2200лв беше. И при мен беше по-ниско майчинството,  но не чак в пъти.

# 96
  • Страната на чудесата
И двете деца съм гледала до 3 години в къщи и при двете по настояване на баща им. Въпреки това и въпреки, че заплатата му е достатъчна, за да живеем спокойно, и при двете майчинства мрънкаше и ме караше да се чувствам безполезна. Според него по цял ден си клатех краката. Разликата във възрастта на децата ми е 8 години и докато едното беше бебе, другото имаше уроци, извънкласни активности, отделно готвенето и всички дейности у дома-всичко беше на мой гръб. Баща им пътува доста, така че реално участието му в дома се свеждаше до доста малкък дял.
От година живеем разделени точно, защото според него издържането на семейството изчерпваше изцяло неговата роля в това семейство.

Общи условия

Активация на акаунт