Септемврийски бебета 2016-Тема 2

• 45 206
  • 265
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ами на 7 месеца, ама си се храни 6 пъти и това е. Не спи през ноща цялата има пауза 6 часа, и то отскоро. Преди това беше ужас имаше накъв ревлив период за около 2 седмици дето се будеше през 2 часа. Давам сутрин в 6-7 часа млякото, както споменах не го храня в 10ч с мляко, а направо 11 ч на обед давам зел.пюре. В 14-15ч каша. И после 17-18ч . След това 10ч и 12 ч. през ноща.

# 151
the_valkyrie

Толкова много надрасках накрая изтрих и ще пиша следното....че когато малкият минаваш на пет пъти дневно хранене в началото беше 2 пъти през три часа и 2 пъти през четири часа. Също така ако сте на АМ, а не на кърма, можеш да опиташ да смениш местата на кашата със зеленчуковото пюре и в началото да са през едно хранене, а не едно след друго. Вярно аз дори захраних по руска книжка и там точно така е написано мляко, каша,мляко, зеленчуково пюре, мляко, мляко. По добре сутринта ти да почне в 6, но да знаеш че денят ти завършва 9-10. Все пак и ние искаме почивка.
При нас например като хапне в 6 и след това може леко да му се доспи, но до 9 плътно е буден и си чака банята с много гореща вода Simple Smile и локви по пода хахах И за да не е нервен към 8 баба му му дава прясно пюре от ябълка / не купешко/ примерно 1/3 ябълка. Това е единственото междинно похапване. Не му давай да спи много много, ако все пак заспива след 6 вечер го буди макс след 30-40мин така след това ще му се спи.

#Crazy Още едно дете и ще съм спец в "развъждането" на малки маймунки Simple Smile

Сега се сетих нещо да допълня , може през нощта да не спи много защото през деня си го оставила повечко да си поспи. Мойто хлапе на всеки 4 часа спи по 2часа, понякога и по-малко.

# 152
  • София
Ами той спи не повече от 4 часа на ден, и то навън спи повече, вкъщи спи около 2-3часа за целия ден. Снощи пък заспа към 21 ч и се събуди само в 2ч да яде. Общо взето няма никъв режим. Буди се когато му скимне и нищо не мога да направя. А не е като да не се изморява. Пълзи, навдига се, вкъщи е на "крак". Но явно има много енергия.
И спането му е по 15-20 минути някой път, друг път спи по час и половина в най-добрия случай.
Общото му състояние е неспокоен. Заспиването му е свързано с изправяне в леглоро, пълзене, обръщане, нервничене. Някой път ми се е случвало да му се доспи към 20ч и да заспи чак към 21:30ч от въртене в леглото, последвано с рев на моменти, скимтене, гукане и т.н .
Ич не ми е лесно......

# 153
  • София
Ето пресен пример - в моме та му се спи, очите му се затварят, но вече 30 минути се върти, играе си, мрънка, яде биберона, подхвърля го....  #Crazy
Даже в този момент повтаря бу бу, баа баа..   Joy #2gunfire

# 154
Юнакът не искаше да заспива сам или като го приспя и сложа в леглото се разбуждаше затова от 10-тина дни вечер му оставям моята възглавница в леглото. Спря да се върти и търкаля, приспива се сам. През деня започне ли да мрънка го слагам на спалнята и гушкам до заспиване, после се изнизвам. Пробвай ако искаш.

# 155
  • София
О, да, така го приспивам в краен случай. Но пак си ги има тея моменти. Факт е, че заспива по-бързо при нас на спалнята. Приспивам го често там, когато нещата станат неудържими.

# 156
the_valkyrie, еми значи слагаш го на спалнята и се набутваш в кошарката му Simple Smile Избрал си е място.
Явно моето дете е адски спокойно, като беше по-малък понякога го взимах при себе си в леглото, обаче един ден ми писна и му казах всеки си има легълце. Първата вечер доста ми натегна да го прикъткам да заспи, но от следващата вечер вече си заспиваше сам самичък, нали е мъж, Simple Smile

Ето виждаш ли сама каза, че тази вечер чак в 2 те е събудил. Постепенно ще спи все повече през нощта. Ние сме по-спокойни и заспиваме лесно, но не пълзим Simple Smile Вие пък си пълзите и сте заредени с много енергия.

# 157
  • София
Така е Simple Smile само да са здрави... Ще търпим. Ама знаеш лк кое е най-интересното, че независимо че повтарям едни и същи техники, той не винаги успокоява. Тази нощ е така, другата е различен. Просто няма режим, ред и дисциплина  Joy
А, да се похваля... Има нещо прекрасно днес.... Лъжицата ми заяде нещо в устата му Simple Smile Имаме си два долни зъба-като малки гребенчета хаха Hug Crazy Grinning
Може и това да е причината за неспокойството.   Но съм много щастлива Simple Smile

# 158
Ехаааа имате си зъбки Simple Smile Както една мама беше казала нали са дечица, всичко е възможно. Куп неща им се струпват на главичките, а ние си мислим защо се случва еди какво си и защо друго. А те горките, питаш ли ги, не е лесно да си бебе!

Честито за зъбките Simple Smile bouquet

Днес ме осени голямо откритие, не знам защо питам за месеци, като всички сме родили през септ. :Д #Crazy 2016. От слънцето ще да е.

# 159
  • София
Rafleziq, слънчевите лъчи не са това, което бяха нали  Joy Е, ама не всички сме на една дата ... Може да те извиним за слънцето hahaha Моят син се роди на 19.09  bouquet
Дам, така е. Като знам как боли зъб се стряскам за болките, които понасят бебчетата. И така се успокоявам и аз, че рева е полезен, като не е съпроводен със сееиозни проблеми. Ще търпим, родили сме ги..... hahaha

# 160
Моят е на 20.09 мислих си да питам кой кога е родил, ето че задавам въпроса си?!

За мен, детето осмисли бъдещето ми и дните в момента. Направо станах друг човек.

Убедена съм, че съм една луда майка - с едната ръка тикам количката, с другата ръка водя кучето на разходка. Simple Smile

bouquet Д са ни живи и здрави и да ни радвам, и да ни угорчават, защото ...такъв е животът! Laughing

# 161
Ние сме 21.09  Grinning и прави ме много пакости обръща ме саксии крие ме се под масата взима ме пантофките  на мама Joy

# 162
И нашият юнак се роди на 19-ти. Не пълзи.  но се търкаля доста и се върти като пумпалче. А мама с нетърпение чака първия зъб!

# 163
  • София
А моя дребос все търси къде да се хване и да се изправя Simple Smile Всички ръбове са негови, пълзи до някой ръб и... Grinning
 ..... Вече и цицини имаше, и рани...войниче е голямо.

# 164
Здравейте!
Нашата втора дъщеричка се роди на 02.09 ,ще се радвам да споделям с вас всичко,Да са живи и здрави всички дечица.
Нашата е много енергична вече даже се опитва да ходи,сложихме в проходилка към края на 5 месец.Основно сме на АМ , вувела съм пюренца всякакви вече и местни,правя й вкъщи супички без застройки, тъй като преди 2 месеца и излязоха едни като екземички които док каза че са Атопичен дерматит ,което всъщност е някаква алергия към кравето малко и да не даваме неща които са от краве мляко,аз бяха дала един път домашно квасено мляко/разредено/,тъй като имаше период в който не ядеше хич хубаво АМ/  някъде към 6-тия месец /  и исках да пробвам.Каза че ще се израсте  към годинката.На този етап екземите почти се заличиха вече мажехме с Юсерин за атопична кожа.Сега не мога да давам попара заради сиренето.
Храненията са ни 5,не става през ноща още от 2-рия месец,сутрин става между 06:30-07:00 яде АМ,после към 09:00 спи полвин час,10:30-11 давам пюре плодово,после пак спи към 12:30-13,следва обяд 13:30-14 местно пюре или супичка,съм към 15 часа ,после хранене 16:30-17 и тогава вече до 20 часа може и да не спи зависи,ако сме на вън не спи и направо яде в 20:00 часа  къпеме и ляга. 
Ваксини сме били само на 2-рия месец двете и това е.На три месеца прекара Варицела заразена от кака си и от тогава все си има я сополки я кашлица или някой болен в къщи,после пък Атопияния дерматит казаха Пентаксим и Хексацима да не слагаме и така стана на 8м. Simple Smile.Така и ли иначе много се притеснявам с ваксините и не знам кога и дали ще се осмеля да ги бия след годинката.

Стана малко дълго, за сега е това като да се запознаем  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт