Септемврийски бебета 2016-Тема 2

• 45 208
  • 265
  •   1
Отговори
# 135
Мелани,бисквитките са с глутен.
Има и безглутенови, аз купих днес. Само че пише, че има обезмаслено мляко, и сега се чудя - краве мляко ли  newsm78 И още не съм ги дала Simple Smile

# 136
[/i][/img]
Мелани,бисквитките са с глутен.
Има и безглутенови, аз купих днес. Само че пише, че има обезмаслено мляко, и сега се чудя - краве мляко ли  newsm78 И още не съм ги дала Simple Smile

На кутията пишеше че са без глутен но да имат сухо мляко.Може да има и други бисквити на пласмон и да са с глутен моите са бишкото биберон за 4мес.

# 137
Ами на инстантните каши от зад какво пише, че има пак някакво мляко на прах.Аз дадох бисквитка  /от тези с глутен понеже сме въвели/ с плод. пюре. Изяде се. Днес беше каша с плодово, Утре пак с бисквити. Да има разнообразие детето.

# 138
  • София
Христос Воскресе!Бъдете живи и здрави вие и вашите семейства мили момичета!

# 139
Христос Воскресе! Здраве, щастие, късмет и благоденствие! Hug

Не прочетох всички постове, само тези за бисквитите.  Mr. Green
Аз лично не смятам да давам скоро бисквити, пък и бебешки да се водят.  При нас мисля, че се препоръчват чак след годинката, така пише и на опаковките.   Rolling Eyes
Миналия ден погледнах някакви, незнам на коя марка бяха, но си имаха захар, палмово масло и т.н. Честно казано, не разбрах защо се водят бебешки въобще... newsm78

# 140
Здравейте септемврийски мами! Включвам се и аз да си сверявам часовника с вас.

# 141
Добре дошла, Ели!

# 142
Ели привет Simple Smile
Времето май се пооправя и малкият възстанови следобедния сън навън, а на мен все повече ми се приисква да си легна и аз така на слънчице под някое дръвче Simple Smile

Прави някакви опити да пълзи, вири дупе но накрая свършва с пръста в уста... с храненето засега няма проблем, всичко си похапва с удоволствие. Вие докога мислите да давате пюрета и откога по-едра храна? Готовите пюрета за над 8 месеца пак ми се виждат доста ситно смляни хм

Тази седмица в лидъл има и много сладурски дрешки за бебета и го уредих с това онова, едва затварям шкафовете вече, много дрехи му купувам но не могс да се удържа

# 143
Здравейте отново! Да карам на право, още сме малки, но все пак да мисля за след 2-3 години, когато лапетийникът ще тръгне на детска. Живеем на село, но ще имаме жилище в град, от сега ли да кандидатствам за детска градина или още е рано? И друг въпрос, тъй като е интернет кандидатстването и трябва да се попълни адресчето, постоянният ми адрес както и на детето е в селото, а имам и настоящ, който е към то апартамента на баба ми, но там където ще живеем е в съседния квартал и детските градини, в които искам да кандид. са до нашия бъдещ дом. Не знам дали ме разбрахте. Въпросче, трябва ли да сменя "настоящия" си адрес с новият БЪДЕЩ или ако кандидатствам сега и запиша постоянния все пак ще ни вземат. Защото до колкото знам, първо набират деца от квартала, в който  е ДГ.

newsm78 Дали не ви обърках?! :Д

# 144
По случайност се озовахме в Лидъл и също се сдобихме с блузки. Чувствам се особено доволна от себе си, че успях да докарам пуешко филе до консистенцията на купешките. За сметка на това пък от няколко дни му давам сурова рендосана ябълка за да свиква. Приема я добре. Сега си въвеждаме меса, но планът е към края на месеца да въведа сирене и глутен. И от там мисля да минем от пасатор към блендер, че е по-едро.

# 145
  • София
Е, как по-едро смляно, нали нямар зъбки? newsm78
Моя син пълзи и се изправя сам. Всичко е безинтересно като играчки за него. Само предмети от бита заглежда. hahaha
А да питам вие кога давате обяда. Значи аз от известно време забелзах, че ако му дам яде към 9-10 сутринта мляко (и то не изяжда всичко, винаги яде по 90мл и разваля обяда  Crossing Arms) ми отказва обяда и евентуално може да хапне към 14 ч, ама за мен е късно. Вие как мислите? Сега пропускаме яденето в 10ч и към 11 часа му давам обяда. Не е рано нали?  baby_neutral
Иначе той си яде в 12 ч през ноща и сутрин към 6-7ч.
Та успях да направя някъв режим... Ама ми се струва, чв обяда отива към закуска, а обратно обядя отива за следобеда.... И ми е странно.

# 146
Имам в предвид една идея по-едро. Пак да е кашаво, но с много мънички парченца, а не гладко. Хапваме банан така и не се дави, опитва да дъвче. Това са моите намерения обаче, малкия ще има последната дума. Обяд му давам към 1 ч до и половина най-късно. И ние имахме такъв период на отказ от това хранене, но сега пак си хапва.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 08:46 от eli_to55

# 147
да и аз имах предвид по-едро смляно т.е не като боза и супа, но да крайната дума има друг. Просто като отиентир. Ели вие колко сте големи и откога започнахте захранването?

Аз да градините не мога да кажа нищо Sad

# 148
the_vаlkyrie_ на колко месеца сте и колко хранения имате?

Педито ни беше казал, че от шести месец трябва да е пет пъти хранене, обаче зайо си ядеше 6 пъти, опитах няколко пъти да го храня през 4 часа, мн трудно с това постоянно изчакване, а и вечерта беше мн изнервен, за това се върнахме на 6 пъти, като в 12 беше изцяло плодово пюре с цел да не качвал мн кг.
Е от 2 седмици сам премина на 4 часа хранене без да го тормозя. Яде в между 6-7ам АМ, 10ам каша+плодово пюре, 2пм -зеленчуково пюре +жълтък/ или +месо/ , 6пм АМ и после в 9пм АМ след баня и заспива до сутринта.

Забелязах, че повечето мами дават сутрин зеленчуково а след обед каша, но за мен моят начин е по-правилният Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 11:28 от Rafleziq

# 149
да и аз имах предвид по-едро смляно т.е не като боза и супа, но да крайната дума има друг. Просто като отиентир. Ели вие колко сте големи и откога започнахте захранването?
Захраних го на 5 месеца, последно като се теглихме почти 9 килограма беше.
За даване на каша сутринта съм съгласна, че е разумно, защото е съобразено с енергийната нужда на организма. Обаче като се кърмехме (до преди 2 седмици) можех да покрия нуждите за първите две млечни хранения, но вечер се дохранвахме и затова кашата остана за следобяд.

Общи условия

Активация на акаунт