Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци - 60

• 95 860
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 915
За печелившите от кауфланд се чудя вече какво става, в условията пишеше, че тегленето е на 13.03, а уведомяването на печелившите в рамките на 5 дни от тегленето... Ама то пък 900 човека как се прозвъняват Simple Smile

# 916
Имам СМС от Рапидо, чакам торбичката от Лейс, сигурно е тя.
Да наградите от Лейс носят, аз получих току що торбичката.
Хубава ли е? Дали е здрава и с големи дръжки?
И искаха ли ти опаковката?

# 917
  • Телиш/Плевен
Vesi L., честит рожден ден! Желая ти здраве и много късмет! newsm59

Намерих промоционални сокове Теди, имам цели три кода дотук. Laughing Ще се пробвам и в играта на Куинс, аз съвсем изключих, че е с тези малките бутилки, понеже обикновено игрите им са със соковете от един литър.

# 918
Няма ме в Милка за днес. Laughing

Стекчето от Ариана идва, слизам да го взема. Joy

# 919
Бях спечелила 20лв от една игра  и вчера ми пратили служебна бележка за плащане на данък..
Нали уж бяха над 30 лв..откъде са го измислили..
Чудя се какво да правя..за тая глупост ще си изгубя часове да попълвам декларации и да вися из данъчното.

# 920
  • при късмета
Бях спечелила 20лв от една игра  и вчера ми пратили служебна бележка за плащане на данък..
Нали уж бяха над 30 лв..откъде са го измислили..
Чудя се какво да правя..за тая глупост ще си изгубя часове да попълвам декларации и да вися из данъчното.
Ако играта има възможност да печелиш още, затова ти я пращат. Може да натрупаш обща за годината сума, по-висока от 30лв. За всяко плащане кеш по принцип трябва да има документи (в случая бележката), а ако се натрупа по-високо от необлагаемото, тогава подаваш декларацията.

# 921
Не наградата е еднократна.
Трябва ли да подавам декларация?

# 922
  • при късмета
Не. Освен при излизането на декларациите догодина, т.е. когато ще се декларират приходите от 2017г. няма друга промяна в закона.

П.П. Пак погледнах точния текст в закона с промяната и има разлика в това дали печелиш пари кеш или предметна награда. Ако е за пари кеш платеца, (т.е. този който изплаща наградата) внася данъка, а получателя със служебната бележка само го декларира. Ако е предметна награда получателя декларира и плаща данъка.
Т.е. ако е парична наградата може да получите сумата след вече удържан внесен данък, а бележката да е за общата сума и за вас остава само деклариране, без плащане догодина. Т.е не може, а би трябвало

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 11:43 от ма ко

# 923
  • Пловдив
Здравейте сладурки!
Имам пропуснато от 02 466 8898 ,опитвам се да го набера,но не ми позволява.

# 924
Получих торбичката от Лейс.Става-с дълги дръжки и здрава ми изглежда.

# 925
Bandida,благодаря  Hug, точно такива ползвам. Дано до час да ми я донесат, че имам излизане после и да не се разминем.

# 926
  • при късмета
Не наградата е еднократна.
Трябва ли да подавам декларация?
Има ли ви блежката ред за вече внесен данък и внесената сума? Би трябвало да има.
Май паричните награди и под 30лв. се декларират

Това значи, че и малките награди от Зева трябва да се декларират. Като ви се обадиха, казаха ли ви, че трябва да ви издават бележки и да ви вземат данните?

# 927
  • София
Не знам дали е публикувана тази игра:

https://cleanandtravel.com

Изисква обаче да имаш facebook акаунт.

# 928
Това значи, че и малките награди от Зева трябва да се декларират. Като ви се обадиха, казаха ли ви, че трябва да ви издават бележки и да ви вземат данните?
Аз си получих картата от Зева още миналата седмица.
Никакви данни не са взимали и бележка не са изпращали.

# 929
  • при късмета
Като има промяна в закона, винаги има неразбории първата година. Съответно и не се следи изпълнението му чак толкова и има толеранс при нарушителите.
Иначе както тълкувам текста паричните награди и под 30лв. се облагат, а предметните над

Цитат
    От 2017г. промените в обхвата на необлагаемите доходи по отношение на паричните и предметни печалби от игри и реда за внасяне и деклариране на дължимите данъци са:

Необлагаем доход са предметните печалби с незначителна стойност от игри на случайността. Предметните печалби с незначителна стойност са тези с пазарна цена до 30лв.;
    Облагаеми доходи са всички парични награди от игри, извън тези по Закона за хазарта, както и предметните награди с пазарна стойност над 30лв. от участие в игри, при които печалбата се определя на случаен принцип(игри на случайността);
    За доходи от парични награди от игри, платецът на дохода е задължен да удържа и внася данъка. Получателят на паричната награда е задължен да декларира данъка, с годишна данъчна декларация;
    Получателят на предметни награди с пазарна стойност над 30лв. е задължен да подава годишна данъчна декларация, като сам декларира дохода и внася данъка;

Подчертаното се отнася за всички парични награди. Предметните са упоменати отделно.

От София мел, между другото ми казаха, че бележките до края на годината щяли да ги издават  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт