Ваксини

• 34 482
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
Не е въпроса само кой е виновен, защото родителите теглят теглото, дори и някой друг да се окаже виновен... Обаче не могат да го разберат някои, докато не им дойде до главата... Виждала съм как човек си мени мнението и от проваксинатор става върл антиваксър заради странична реакция при собственото си дете...

# 151
  • град-държава
Именно Стелт, именно. Във всеки случай, всички възможни последици са единствено и само за детето, родителите и семейството, но това можеш да го разбереш само по болезнения начин.
Не може да се ваксинираш срещу всичко, това е положението. Моето дете не е % от листовка. Никой не избира да се разболее, но ваксината и всички възможни нейни действия избираш сам. Точно, както избираш дали да дадеш изписан АБ или не, само че доста идеи по-шиб@но.
А за общото благо си само един %. За това и ваксините не може да бъдат със задължителен характер, не и докато си задължен, но във същото време натоварен с пълната отговорнст при всеки един случай и последици. Хората се плашат от различни неща, а аз не се страхувам от правото им на свободен избор и няма да позволя да ми бъде отнето същото това мое право, защото някой се страхува от него.
Хората, за които говориш видях и аз покрай себе си, дори живея с тях.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 23:58 от Vermilion`

# 152
Не се уповавам на божества, такава е приказката. Но вашето си е абсолютен фанатизъм! В някое предаване се спомена, че последната епидемия на морбили в България за две години взима 20-тина жертви. Защото е безобидно навярно. Не бъркайте разума със  страх! Не е нормално в 21-ви век да се умира от овладяни болести. За протокола нямам познати, при които ваксина е дала страничен ефект. Срещу ваксините съм склонна да вярвам само хора,които пишат от личен опит, а не "на един познат детето", извадки от угоден сайт и т.н...Не са ни достатъчно големи умовете да нищят ефекта в мащаб.

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 07:27 от eli_to55

# 153
  • град-държава
Мисля, че в последните ми два поста ясно е подчертано, че говоря единствено от личен опит. Също така, освен че не се страхувам хората да упражняват правото си на личен избор, не си позволявам на първо място да ги обиждам  заради същото. Не съм никаква фанатичка, ям месо, не се лекувам с хомеопатии и пр. по редицата. Нормален човек съм, имам образование, работа, приятели, хобита и т.н.

# 154
Мисля, че в последните ми два поста ясно е подчертано, че говоря единствено от личен опит. Също така, освен че не се страхувам хората да упражняват правото си на личен избор, не си позволявам на първо място да ги обиждам  заради същото. Не съм никаква фанатичка, ям месо, не се лекувам с хомеопатии и пр. по редицата. Нормален човек съм, имам образование, работа, приятели, хобита и т.н.
На вас се извинявам, ако се чувствате засегната! И съм ви благодарна, че не се опитвате да налагате избора над останалите, за разлика от други потребители, към които е насочен поста.

# 155
Може би щях да съм фанатичка, ако налагах на останалите моите решения, а аз не го правя... Аз съм против задължителният характер на ваксините и за информираният избор... Обратно на мен, повечето тук се опитват да наложат ваксините като единственото правилно средство за справяне с болестите, т.е. те не избират само за себе си и собствените си деца, а искат да избират и да принудят и другите да следват същите правила... И защо? Защото ги е страх... Страх ги е от морбили, страх ги е от рубеола, туберкулоза, варицела, коклюш, но не ги е страх от болести, за които още не са измислени ваксини... Кое сега е фанатизъм, моето или другото? Аз не преча на никого да се ваксинира, даже напротив, твърдя че ваксините не бива да се забраняват, колкото и безсмислени и излишни да ми се струват... Зная какво е да ти се отнема правото на избор за собственото ти здраве и това на семейството ти и ако някой иска да се ваксинира, това трябва да е негово право и да има избор да го направи... Нещо повече, покрай ушите на много проваксинатори минава това, че повечето т.нар. тук антиваксъри сме и за правото на избор кои точно ваксини да се правят, т.е. сега избора дори на биологичен продукт е отнет - наредбата казва, че се прави комбинирана и това - никакъв избор... Преди много години писахме една петиция, на която в исканията за промяна включихме и това: "Осигуряване на достъпна информация и запознаване на гражданите с всички възможности за превенция и профилактика на инфекциозните заболявания, както и с предлаганите видове ваксини за всяко заболяване." И знаете ли защо? Защото се оказа, че в други държави от ЕС може да се избере от родителите ваксина, която не е по здравна каса и на родителите е дадено право да заплатят тази ваксина, а след това парите да им бъдат възстановени... Защото няма значение кой с какви средства разполага, той трябва да има избор коя ваксина да сложи и ако не му харесва т.нар. безплатна да може да му се осигури друга, отново безплатна... Друго, което едва ли прави впечатление на проваксинаторите е, че антиваксърите обикновено много държат да се съобщават стриктно страничните реакции от ваксини, но не само за да защитим собственото си право да не ваксинираме, това право ни го дават листовките на ваксините, където са описани всевъзможни реакции не особено безобидни, а защото сме за правото на хората да търсят истината за децата си, да им се помогне след като им се е случило най-лошото и държавата да спре да си измива ръцете с твърдения, че това от ваксина не може да се случи... Мислите ли, че на човек, който не се ваксинира може да му се случи странична реакция от ваксина? Не! Е, защо тогава да се занимавам с проблемите на другите, да са се информирали, да са чели и да се оправят сами... Не е ли така? Ваксинирате, ваксинирайте, но когато викате за помощ очаквате някой да ви чуе... Най-бързо и най-добре ще ви чуят антиваксърите, които плюете... И т.н. мога да пиша до утре, защото последните 9 години се занимавам изключително с ваксини, виждала и чувала съм всичко...

# 156
Правото на образование е заложено в Конституцията, така че няма как да не допуснат детето до училище заради липсващи ваксини, поне на този етап.
А дори липсата само на една ваксина ли е пречка за допускане в градина? Ако сега откажем Пентаксим, при положение че има вече три имунизации с Хексацима, пак ли няма да може да посещава детска градина?

За съжаление се искат всички ваксини, включени в имунизационния календар и липсата на дори една може да е пречка, но... Може да попитате в конкретната детска градина... Има основни имунизации и реимунизации, по принцип основните са с предимство и е възможно да не са толкова стриктни за реимунизациите... Пожелавам успех!

# 157
Съгласна съм само за правото за избор на "марката" ваксина. Интересно ми е просто в сферата на медицината ли работите?

# 158
Съгласна съм само за правото за избор на "марката" ваксина. Интересно ми е просто в сферата на медицината ли работите?

Ами ето, съгласни сте само с това, другото искате да го наложите и на хора, които не го искат... А аз съм съгласна да правите, каквото сама си решите...
Не, не съм в сферата на медицината, но законите са еднакви за всички, така че дори и да бях в тази сфера, дори и да бях специалист по инфекциозни болести, отново нямаше да имам избор... В България няма значение кой с какво образование, и най-неграмотният и най-грамотният спазват едни и същи закони... В повечето държави от ЕС няма нито една зад. ваксина - там е същото, да си най-неграмотен и най-грамотен, правото ти на избор е гарантирано...

# 159
Много мислих дали да пиша пост. Не съм запознат с нищо отсносно болести и превенции. Остро съм срещу всяка една ваксина по причина че съм програмист. Като такъв за кратък период писах контролери на асемблер за нано маркери. Това са неща във ваксините, неописани на нито една листовка. Ако мислите че съм трол - изтрийте поста. Ако мислите че съм поредното психо на тема конспирации - изтрийте поста. Писахте горе че вярвате само на хора с личен опит - ето го моя. Писахте за данъците - плащам няколко стотин лева данъци на месец върху пари изкарани от писане на подобен софтуер за GPS тракинг системи и в тяхна замяна съм се примирявал с всичко което не харесвам в "бъди като стадото овце за да си част от обществото". Не разбирам защо мога да подпиша декларация, че се отказвам от ваксини, но тогава плащам по някакви баснословни 500 лева глоба на всеки месец в който не съм поставил... Та нали отнемат майчинството на жена ми и детската градина и яслата което е достатъчен финансов и социален удар. Хем имам право да откажа с декларация, а се оказва, че тогава ми вземат дори повече пари от колкото средностатистически изкарва гражданин на държавата. Съдейки по мненията в този и друг форум не съм единствен който е против тоталната ваксинация всеки месец на бъдещото ми дете. Защо тогава всички до една държавни детски градини са с прием само с ваксини? Не е ли редно да има и поне една в столицата която да е за 'неваксинирани' (лично на мен деленето на децата по такъв начин ми изглежда много цинично) след като техните родители са част от плащащите данъци,  от които само определена маркирана част от общестовото да се ползва от благата за които са похарчени. Всички родители плащат данъци за да имат детска градина за детето си, а накрая държавата определя "богоизбрани"...

# 160
Като такъв за кратък период писах контролери на асемблер за нано маркери. Това са неща във ваксините, неописани на нито една листовка.
Любопитно ми стана защо този ти опит те е отказал от всякакви ваксини?

# 161
Много мислих дали да пиша пост. Не съм запознат с нищо отсносно болести и превенции. Остро съм срещу всяка една ваксина по причина че съм програмист. Като такъв за кратък период писах контролери на асемблер за нано маркери. Това са неща във ваксините, неописани на нито една листовка.
Наночастици се използват за аджуванти във ваксините, а също и за носители на антигените - не знам какви конспирации ви притесняват. Наночастиците са част от битовата химия на настоящето и от медицината на бъдещето. Та не мисля, че има къде да се избяга.

# 162
# 163
Абе, каква игнорантност, та те са широко скроени хора и най-вече информирани родители.
До ДианаД: четейки те в тази и в други подобни дискусии, все се сещам за дон Кихот...

# 164
Абе, каква игнорантност, та те са широко скроени хора и най-вече информирани родители.
До ДианаД: четейки те в тази и в други подобни дискусии, все се сещам за дон Кихот...
така си е- тежки битки с вятърни мелници водя. Дано поне едно дете се спаси заради това...Засега в анти-ваксърската тема кълнат мен и детето ми да умрем, защото защитавам ваксините - това е единствения ефект.

Общи условия

Активация на акаунт