Ваксини

• 34 476
  • 311
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Много мислих дали да пиша пост. Не съм запознат с нищо отсносно болести и превенции. Остро съм срещу всяка една ваксина по причина че съм програмист. Като такъв за кратък период писах контролери на асемблер за нано маркери. Това са неща във ваксините, неописани на нито една листовка. Ако мислите че съм трол - изтрийте поста. Ако мислите че съм поредното психо на тема конспирации - изтрийте поста. Писахте горе че вярвате само на хора с личен опит - ето го моя. Писахте за данъците - плащам няколко стотин лева данъци на месец върху пари изкарани от писане на подобен софтуер за GPS тракинг системи и в тяхна замяна съм се примирявал с всичко което не харесвам в "бъди като стадото овце за да си част от обществото". Не разбирам защо мога да подпиша декларация, че се отказвам от ваксини, но тогава плащам по някакви баснословни 500 лева глоба на всеки месец в който не съм поставил... Та нали отнемат майчинството на жена ми и детската градина и яслата което е достатъчен финансов и социален удар. Хем имам право да откажа с декларация, а се оказва, че тогава ми вземат дори повече пари от колкото средностатистически изкарва гражданин на държавата. Съдейки по мненията в този и друг форум не съм единствен който е против тоталната ваксинация всеки месец на бъдещото ми дете. Защо тогава всички до една държавни детски градини са с прием само с ваксини? Не е ли редно да има и поне една в столицата която да е за 'неваксинирани' (лично на мен деленето на децата по такъв начин ми изглежда много цинично) след като техните родители са част от плащащите данъци,  от които само определена маркирана част от общестовото да се ползва от благата за които са похарчени. Всички родители плащат данъци за да имат детска градина за детето си, а накрая държавата определя "богоизбрани"...

Лъжеш.
Майчинството и обезщетението за раждане и гледане на малко дете са функция само и единствено на социално-осигурителния статус на жената в период преди раждането. Няма никакво отношение към имунния статус на детето. И, разбира се, към моментния й осигурителен статус. С други думи, ако жената е била осигурявана, тя получава обезщетение, независимо дали детето е имунизирано или не. Ако жената работи, и се осигурява (не си гледа детето у дома) не получава пълен размер майчинство, независимо дали детето има всички мислими и немислими ваксини, или никакви. НЕ получава детски надбавки, което е социална услуга, нямаща отношение към обезщетението за бременност, раждане и гледане на малко дете. На които надбавки тя така или иначе не би могла да има право, ако ти наистина беше програмист, плащащ няколкостотин лева данъци месечно.
И ако наистина БЕШЕ програмист, щеше да знаеш правилото на 13-тия удар на часовника. Спорд него ако часовникът бие 13 пъти грешен е не 13тия, последен удар, а всичките 13. Трансформирано за твоя случай, когато едно от поредица твърдения бъде прието за явна лъжа, имаме всички основания да се усъмним и във всички останали изказани твърдения от поредицата.

Или, с една дума казано, просто лъжеш.

# 166
Скачам във Вашата уютна темичка с 2 крака. Имам дъщеря на 2 месеца, отказах ваксините в родилния дом. Преди про-ваксърите да ме изядат- аз съм имала алергична реакция към ваксина и съм била освободена като дете. Не съм ваксинирана за нищо след 4 месечна възраст. Въпреки, че повечето реакции се отключват след реимунизация реших да не ваксинирам детето си, не бих си простила ако и навредя. След като ми отказаха да я регистрирам при ЛЛ заради отказ от ваксини (незаконно), намерих подходящ про-ваксър педиатър, която ме убеждава да изготвим подходящ за дъщеря ми календар. Засега клоня към поставянето на НЯКОИ ваксини, определено не всички, след тестване на детенце. Има ли някой процедирал като мен и какви точно мерки взехте- изследвания, медикаменти преди и след ваксинация и т.н? Кои ваксини не поставихте и защо? Разбира се отклонявам се от темата, а по нея- да, няма държавна градина, която да запише дете като знае, че не е ваксинирано. На мен обаче това не ми е важно. А гледахте ли това- https://go.thetruthaboutvaccines.com/?a_bid=62acb2d5&a_aid=5 … dMCFdVAGwodOuwObQ

# 167
По какъв начин точно ще тествате детето си? Моят син е на 10месеца. До момента има всички ваксини и сега предстоят реимунизации, от които се страхувам. Има ли смисъл от такъв тест, ако при имунизацията със съответната ваксина, не е проявил реакция?

# 168
По какъв начин точно ще тествате детето си? Моят син е на 10месеца. До момента има всички ваксини и сега предстоят реимунизации, от които се страхувам. Има ли смисъл от такъв тест, ако при имунизацията със съответната ваксина, не е проявил реакция?

Понякога сериозна реакция се случва точно при реимунизацията...

# 169
Ще разпитам точно педиатърката, но искам да събера и други мнения/да сравня опит с мами в подобна ситуация. Няма как да тествам бебе за алергии, но имало някакви маркери, които могат да дадат индикация. Другото, което ме плаши е налични здравословни предпоставки при детето за силна реакция- например епилепсия, отключена от ваксина във възраст в която бебето още не имитира, ходи, говори и т.н. А за реваксинациите- според педи точно те по-често дават реакции.

# 170
  • София
Скачам във Вашата уютна темичка с 2 крака. Имам дъщеря на 2 месеца, отказах ваксините в родилния дом. Преди про-ваксърите да ме изядат- аз съм имала алергична реакция към ваксина и съм била освободена като дете. Не съм ваксинирана за нищо след 4 месечна възраст. Въпреки, че повечето реакции се отключват след реимунизация реших да не ваксинирам детето си, не бих си простила ако и навредя. След като ми отказаха да я регистрирам при ЛЛ заради отказ от ваксини (незаконно), намерих подходящ про-ваксър педиатър, която ме убеждава да изготвим подходящ за дъщеря ми календар. Засега клоня към поставянето на НЯКОИ ваксини, определено не всички, след тестване на детенце. Има ли някой процедирал като мен и какви точно мерки взехте- изследвания, медикаменти преди и след ваксинация и т.н? Кои ваксини не поставихте и защо? Разбира се отклонявам се от темата, а по нея- да, няма държавна градина, която да запише дете като знае, че не е ваксинирано. На мен обаче това не ми е важно. А гледахте ли това- https://go.thetruthaboutvaccines.com/?a_bid=62acb2d5&a_aid=5 … dMCFdVAGwodOuwObQ

Струва ми се, че е добра идея да направиш консултация с детски алерголот. Има такова отделение в Александровска болница, но ако решиш, НЕ носи 2 месечно бебенце там само заради консултацията - отиди с документите само, твоите и на детето.

# 171
Благодаря, с алерголог направих. Предложи да ме пратят на комисия за да я освободят и каза по-добре да слагам ваксините, малко са реакциите, задължителни били и това е календара- нормалните глупости, които всички незаинтересовани лекари бълват. Можете ли да препоръчате алерголог? Не мисля да се влача по комисии, ако реша просто нищо няма да слагам, но ме интересува тези от вас, които са решили да не ваксинират за всичко- кои ваксини сложихте или избегнахте?

# 172
Детски алерголог не мога да препоръчам, но рискът от неслагане на ваксини е по-голям от слагането.Особено тези за заушка, коклюш, шарки. Светът е много мобилен вече и въпреки, че се считат за много ограничени като разпространение, тези болести ги има. Предложението на лекаря за индивидуален календар ми се струва много разумно.

# 173
Проблемът ми не е в липсата на вяра във ваксините, въпреки че и това е фактор отчасти, а вредите, които биха могли да нанесат на детето ми впредвид моята реакция. Вие защо смятате, че рисковете от неслагането на ваксина са по-големи от слагането в случая? Предложението за индивидуален календар ми допада, но се опитвам да събера информация и да реша кои ваксини да поставя и закупя (ще слагам всички една по една, никакви комбинации). Педи на детето ми вдъхва доверие, но не съм сигурна, че поставена на мое място би взела решение така лесно. Тя предлага поставяне на всички ваксини със закъснение и някакъв анти алерген преди и след това. Аз в някои ваксини смисъл не виждам и не мисля да поставям- примери са хепатит Б и БЦЖ.

# 174
За ваксината за БЦЖ има хубави статии в последния брой на списание 8, мисля че ще Ви е интересно. За хепатит Б съм съгласна, че е не е необходима в толкова ниска възраст при положение, че отглеждате детето в нормални условия с канализация и т. н., а не в гето с помийни ями по улиците. Относно вредите - при евентуално разаболяване вредата ми се струва по-голяма. Преди няколко години имаше в Стара Загора случаи на заушка, която води до стерилитет про момчетата. Имаше много болни именно заради неимунизираните деца. С това движение на маси хора между различни части на страната и света ми се струва голям риск да се остави човек без ваксини. При един болен и много неимунизирани става много бързо страшно. Застрашени са най - вече бебетата. А след 20г примерно, когато детето ще има свои деца? Така се излагат те на риск. Това ми е логиката....

# 175
Благодаря, ще погледна статията, просто за БЦЖ има доста противоречива информация. Хепатит Б се предава по кръвен и полов път, единствено застрашена би била от стоматолог, но вече има доста, които работят с еднократни инструменти, а не почистени. Затова не ми е на дневен ред. Шарките също мисля да пропусна, бебка е момиче, а и те се поставят по-късно. Плаши ме колклюш- аз към нея съм имала реакция и съм била освободена. За тетанус- защо трябва да се постави, като всъщност ако се случи нещо и примерно стъпи на пирон, тя отново трябва да се постави не ми е много ясно. Пак ще ги мъдря следпразнично, но доста ме плашат и като цяло бях решила да не ваксинирам. При остра алергична реакция която може да съм и предала- гърчове примерно, всъщност могат да имат по-тежки последици от самите болести, от които предпазват.
А за това, че има много болни точно заради неимунизирани деца не съм съгласна. Те се заразяват от вашите имунизирани деца. Въпросът е как ще ги прекарат.

# 176
Благодаря, ще погледна статията, просто за БЦЖ има доста противоречива информация. Хепатит Б се предава по кръвен и полов път, единствено застрашена би била от стоматолог, но вече има доста, които работят с еднократни инструменти, а не почистени. Затова не ми е на дневен ред. Шарките също мисля да пропусна, бебка е момиче, а и те се поставят по-късно. Плаши ме колклюш- аз към нея съм имала реакция и съм била освободена. За тетанус- защо трябва да се постави, като всъщност ако се случи нещо и примерно стъпи на пирон, тя отново трябва да се постави не ми е много ясно. Пак ще ги мъдря следпразнично, но доста ме плашат и като цяло бях решила да не ваксинирам. При остра алергична реакция която може да съм и предала- гърчове примерно, всъщност могат да имат по-тежки последици от самите болести, от които предпазват.
А за това, че има много болни точно заради неимунизирани деца не съм съгласна. Те се заразяват от вашите имунизирани деца. Въпросът е как ще ги прекарат.

"Регистрираните заболявания сред имунизирани или сред преболедували от коклюш лица показват, че имунитетът (постинфекциозен и следваксинален) намалява понякога дори до загуба, а на 4-ата регионална среща на Глобалната пертусисна инициатива, проведена на 14 и 15 април 2010 г. в Париж, бе съобщено, че човек може да се зарази и да преболедува от коклюш около три пъти през живота си (Nicol Guiso, France).
...........................
Данните относно имунизационния статус на случаите на коклюш показват, че около 50% от всички съобщени случаи през последните 2 години са при имунизирани с 3 и повече дози ДТК. 

Имунизационният статус на съобщените между 2006 и 2009 г. случаи показва, че 30% от заболелите под 1-годишна възраст и 72% от всички случаи над 1 година са ваксинирани и са със завършена имунизационна схема, т.е. получили са 3 дози ДТК ваксина."

КОНТРОЛ НА КОКЛЮШНАТА ИНФЕКЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ: ПРОМЕНИ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ СЪВРЕМЕННАТА ЕПИДЕМИОЛОГИЯ НА КОКЛЮША  http://www.medinfo.bg/spisanie/2010/8/statii/kontrol-na-koklushn … a-na-koklusha-955

# 177
Стелт, така е и с няколко други ваксини, та не виждам смисъл да треперя заради реакцията към тях. Просто не зная има ли смисъл изобщо да поставя някои- полио и пневмококовата- като няма да са Хексацим и Синфлорикс определено.

# 178
Стелт, така е и с няколко други ваксини, та не виждам смисъл да треперя заради реакцията към тях. Просто не зная има ли смисъл изобщо да поставя някои- полио и пневмококовата- като няма да са Хексацим и Синфлорикс определено.

За мен смисъл няма, но това сама трябва да си решиш... Пневмококовата се слага отскоро, родители споделят, че децата им продължават да боледуват и след нея, само че и странични реакции има... Инактивираната полио е неефективна, а живата полио е опасна и заразява с ваксинален щам полиомиелит... Не случайно там, където се среща полио не преминават на инжекционна, просто тя не върши работа... В държави пък с жива ваксина, се случват епидемии от ваксинационен щам полио... Това е моето мнение...

# 179
Аз хубаво си бях решила, не знам защо педиатърката ми въздейства така. Страхът често е лош съветник. Моята реакция е била към пероралната ваксина, не към инжекцията. Споделям мнението ти и пак ще беседвам с ЛЛ на детето. Благодаря.
А за списание 8- прочетох статията, но въпреки, че съм съгласна с тона и, просто не бих доверила решението си на доводи от там. В същия брой е и статия за прераждането, бази на Марс и лечение на диабет, които дипломатично лейбълвам като недостоверни.

Общи условия

Активация на акаунт