АГ клиника Селена Пловдив-16

• 140 117
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета, нова съм във форума и в бебешките вълнения. Аз съм в началото (10г.с.) и съвсем скоро ми предстои да избера АГ за жк. Доста изчетох по форумите и съм запозната с имената на светилата в областта, както и състоянието на аг отделенията в Пловдив.
Бих искала да попитам мами, които са били при Борислав Иванов на жк как е протекла. т.е. само полагащите се ехографски по здравна каса ли прави и доплащат ли се извънредни прегледи? И има ли нормално раждали в Селена при него?
Благодаря предварително Simple Smile
Здравейте, в момента съм 22г.с. и от началото съм при доктор Иванов. Доволна съм, много е внимателен, всичко обеснява и винаги пита ако има някакви въпроси. Първите 2 ехографски прегледа са безплатни всеки следващ се заплаща 50 лв Има много доволни от него затова го избрах и живот и здраве и раждането ми ще е при него в Селена

# 421
  • Пловдив
Точно заради многобройните положителни мнения за него и аз реших да се запиша по ЗК там. За съжаление по ЗК се полагат часове само в понеделник, които свършват много бързо. Аз успях да се видя с д-р Иванов едва два пъти. Допадна ми, обяснителен е, внимателен. Нямах нерви обаче за това чакане. Използвах това, че се записах там само за изследванията, които ми се полагат като здравноосигурена.
За същинско проследяване на бременността си се доверих на д-р Кръшков в Селена и за миг не съм съжалявала. Родих естествено при него.

# 422
Момичета, Борислав Иванов работи и в Медлайн. Може би там чакането е по-малко, аз го посещавам, но все още не съм бременна.

# 423
  • Пловдив
Преглежда в Медлайн. Ако желаеш той да присъства на раждането, това се случва в Селена.

# 424
Здравейте, знаете ли как стои въпросът с инжекцията анти Д гамаглобулин при отрицателен резус фактор на майката? Трябва ли да се заплаща, защото по принцип знам, че здравната каса я поема, но все пак да питам, ако има скорошна мама, на която и е била нужна как се процедира в клиниката.

# 425
  • Пловдив
Здравейте, знаете ли как стои въпросът с инжекцията анти Д гамаглобулин при отрицателен резус фактор на майката? Трябва ли да се заплаща, защото по принцип знам, че здравната каса я поема, но все пак да питам, ако има скорошна мама, на която и е била нужна как се процедира в клиниката.

Раждах през март 2015 и си я платих. Иначе цената не беше по-висока отколкото в аптечната мрежа.

# 426
Инжекцията се плаща - 190 лв е. Съветвам ви да напомняте настоятелно за резуса, за да изследват детето. Доста бавят резултата, което е изнервящо предвид, че трябва да се бие максимално бързо. При мен я поставиха вечерта на втория ден, ако не се лъжа, даже да не беше третия и то след сериозно настояване и разпитване има ли резултат Twisted Evil

# 427
  • Пловдив
Няма страшно. До 72 часа се поставя ваксината. Задължително го имат предвид. Касата поема българската ваксина, но не я зарежда навсякъде, а само в големите държавни болници. Така че Господарите на ефира да се поинтересуват защо е така, а не само да търсят сензации. Но дори и да я получаваха в Селена, аз предпочитам свястна ваксина, която струва 1/3 от пътеката. И си я платих. Това с ваксините хич не е шега работа. Разликата в цената е огромна. Кой знае какъв боклук е българската.

# 428
Аз знам, че от касата поемат и вносната ваксина, болниците явно си го измислят това с българската, за да си я платиш. Много е глупаво, защото в крайна сметка те си взимат парите от касата. А това, което Bling-a-ling споделя е просто безхаберие. Аз избирам евентуално да раждам в Селена, уж за да ми обърнат повече внимание, отколкото в държавна болница и да съм по-спокойна. Парите, които се плащат не са малко и затова се дразня, че от всяко нещо гледат да спечелят повече. А и аз откъде да знам дали ще ми бият вносната ваксина? Много неприятна ситуация...

# 429
  • Пловдив
Купи си вносната и си я занеси. Така ще си сигурна. Или си поискай опаковката. Няма как касата да плаща 190 лева. Това означава да вдигне цената на пътеката, защото в държавните болници не доплащаш за престоя и те съвсем няма да вържат бюджета, ако само ваксината изяжда пътеката.

# 430
Покрай раждането натрупах още повече негативи относно Селена. До момента се въздържам от коментари понеже не обичам т.нар. злословене. След всяко поредно посещение все повече ме изнервят и съжалявам, че при последното нямах възможност да направя оплакване към персонала, но някой ден ще се разходя специално до там.
Относно анти Д нямах сили да дълбая по въпроса с касата, а може би трябваше, защото именно по този начин се възползват от незнанието и неангажирането на пациентите. Мразя да ме третират като неинформиран пациент. Тази инжекция ми се поставя за пети път и пределно съм наясно с всички специфики около нея. Два от тях са в Селена и при двата трябваше да се моля и напомням. Първия път се оправдаваха с темперирането на инжексията и не знам си какво. Втория с това, че кръвната група на бебето се изследвала по-бавно. Нещо, в което също не съм убедена и също трябва да проверя. Да не говорим, че изобщо не може да си сигурен какво ти бият, ако не ги накараш да отворят ампулата пред теб, а за съхранението й преди това....

# 431
  • Пловдив
Именно. Да отварят ампулата пред вас. Всеки поставен медикамент се описва с партида и срок на годност. Ако има страничен ефект трябва да се знаят тези подробности. Няма ка да рискуват да сложат едно пък да пишат друго........Съранява се в храдилник. Селена и аз съм ги критикувала тук за много неща. Оплаквайте се. Но съм категорично против манипулациите в публичното пространство и поръчковите репортажи. Вече писах, че лично аз не мога да рискувам с българската ваксина. Дори да бях в държавна болница, щях да си занеса Резонатив и да го отворят пред мен. Не знам колко се краде в частна клиника, но в държавна не ми се мисли.....

# 432
Благодаря ви за информацията! Хубаво е човек да е максимално подготвен и да знае какво го очаква. Наистина най-сигурно ще е да си я купя лично от аптеката, въпросът е, че до последно не знаеш дали ще ти е нужна, а и не навсякъде я има налична, трябва да се поръчва...

# 433
Провери дали някъде няма налична макар да ме съмнява или поне се уговори да ти я доставят максимално бързо. Лошото е, че доста късно ще излезе резултатът на детето и съвсем ще се забавят нещата. Ако имаш някакви други питанки насреща съм:wink:

# 434
Благодаря! Аз имам още време да мисля, терминът ми е октомври. Ако ми изникнат други въпроси, ще питам! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт