АГ клиника Селена Пловдив-16

• 140 069
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Аз родих нормално в началото на месеца. Раждах 20 часа и въпреки това устояха да ме изчакат хората Simple Smile
Имаше желание разбира се да приключим по-бърза и да мина секцио, но не са ме натискали за това... повече анестезиолога бързаше защото искаше да си ходи вече Simple Smile
При кой доктор ражда?

# 541
Искам да благодаря на момичетата, които са споделили своя опит много подробно. Искам да попитам и какво е отношението към кърменето на бебето и даването на адаптирано мляко? След целия този коктейл от обезболяващи, антибиотик и антикоагулант /Фраксипарин или нещо друго/ как очакват да кърмиш? Предполагам, че поне първите 2-3 дни бебето е на адаптирано мляко, тъй като кърмата слиза поне след 2 дни. Имам лош опит от първото ми раждане в Окръжна болница в Пловдив, където уж насърчават кърменето, но на детето ми даваха само 2-3 пъти на ден адаптирано мляко. Бебето гладуваше и ревеше по цял ден, защото кърмата ми слезе след 3-тия ден, а те ме "насърчаваха" да го кърмя от първия ден.

# 542
  • Пловдив
Искам да благодаря на момичетата, които са споделили своя опит много подробно. Искам да попитам и какво е отношението към кърменето на бебето и даването на адаптирано мляко? След целия този коктейл от обезболяващи, антибиотик и антикоагулант /Фраксипарин или нещо друго/ как очакват да кърмиш? Предполагам, че поне първите 2-3 дни бебето е на адаптирано мляко, тъй като кърмата слиза поне след 2 дни. Имам лош опит от първото ми раждане в Окръжна болница в Пловдив, където уж насърчават кърменето, но на детето ми даваха само 2-3 пъти на ден адаптирано мляко. Бебето гладуваше и ревеше по цял ден, защото кърмата ми слезе след 3-тия ден, а те ме "насърчаваха" да го кърмя от първия ден.

Като цяло подкрепят и насърчават кърменето, дори има мисля вече две сертифицирани акушерки - консултантки по кърмене / ак. Мяшкова и як. Негалова /. На мен Негалова много ми помогна в опитите ми да закърмя успешно. Прекара почти цял ден в стаята, за да ми помага. Иначе не са фанатици на тази тема, т.е. оставят отново избора в ръцете на майката. На мен също кърмата ми слезна трудно и чак на 3-ти ден вечерта, и дотогава малката си беше на адаптирано мляко.  Уважават мнението на родилките по тази тема и в никакъв случай не оставят бебетата гладни само и само да бъдат изцяло кърмени. Имаше едно момиче, което ги беше предупредило още преди да роди, че не желае да дават на детето и адаптирано мляко, та на нея още на 6-тия час след операцията и донесоха бебето да си го закърми и през първия ден, преди да я раздвижат и го носеха през 2 часа да го кърми. Дума не обелиха да я разубеждават или да навират шишето с адаптирано мляко в устата на бебето. Така че смятам, ще се съобразят с твоите нагласи и ако имаш нужда от съдействие ще го получиш.

# 543
Фраксипаринът не преминава в кърмата. Консултирала съм се с проф.Паскалева по въпроса. Виж антибиотици не знам какви слагат и доколко преминават в кърмата.

# 544
  • Пловдив
здравейте, родих преди десетина дни в Селена, нормално при д-р Крумов и акушер Павлова. Въпреки че беше посред нощите, екипа беше изключително мил и спокоен. С малко помощ и епидурална родих за около 2 часа и половина. Тъй като имам няколко шева всеки ден ми се даваше профенид за обезболяване. Донесоха дъщеря ми час след раждането и ме попитаха дали ще кърмя. След това ми показаха и как. Беше през цялото време при мен и само веднъж и дадоха АМ, защото я бяха взели за манипулации и се застъпи с вечерната визитация и баня и не беше при мен около 4 часа.  Като цяло всички смени бяха отзивчиви, спокойни и приятни. Бях скептично настроена за Селена, но съм страшно доволна как се погрижиха за нас двете.

# 545
здравейте, родих преди десетина дни в Селена, нормално при д-р Крумов и акушер Павлова. Въпреки че беше посред нощите, екипа беше изключително мил и спокоен. С малко помощ и епидурална родих за около 2 часа и половина. Тъй като имам няколко шева всеки ден ми се даваше профенид за обезболяване. Донесоха дъщеря ми час след раждането и ме попитаха дали ще кърмя. След това ми показаха и как. Беше през цялото време при мен и само веднъж и дадоха АМ, защото я бяха взели за манипулации и се застъпи с вечерната визитация и баня и не беше при мен около 4 часа.  Като цяло всички смени бяха отзивчиви, спокойни и приятни. Бях скептично настроена за Селена, но съм страшно доволна как се погрижиха за нас двете.
Здравейте как протича горе долу нормалното раждане в Селена, трябва ли предварително нещо да се обсъжда в болницата или просто като му дойде момента  се отива, на момента ли обсъждате упойката или трябва преди това. Благодаря предварително Simple Smile

# 546
  • Пловдив
Предварително си занесох документите (направление за хоспитализация, изследвания с кръвна група, васерман и т.н, както е описано на първа страница), но може и на момента. аз просто не исках да губя време, но и се бяхме разбрали с д-ра да стоя максимално вкъщи. Дори се притеснявах да не отида прекалено рано. относно упойката всеки ден може да се направи консултация с анестезиолог-  но за нормално раждане препоръчват епидурална, освен ако нямаш някакви медицински обстоятелства да не е тя. Аз много исках да пропусна дори и нея, защото мислех че ще изтърпя болката и не че нямаше, но като те отпусне и се съсредоточава когато дойде времето  да слушаш акушерката и да напъваш правилно. Абе те си знаят, а и има един диапазон на разкритие в който може да се сложи. Въпросите най-добре към анестезиолога.
Като цяло протече много организирано и спокойно цялото раждане. Просто слушаш какво ти казват за да може възможно най -бързо да се гушкане с бебче, веднага ми я сложиха на корема след като я аспирираха, после още веднъж като я прегледаха и след около час както писах си ми я донесоха за първо кърмене.

Здравейте как протича горе долу нормалното раждане в Селена, трябва ли предварително нещо да се обсъжда в болницата или просто като му дойде момента  се отива, на момента ли обсъждате упойката или трябва преди това. Благодаря предварително Simple Smile

# 547
Предварително си занесох документите (направление за хоспитализация, изследвания с кръвна група, васерман и т.н, както е описано на първа страница), но може и на момента. аз просто не исках да губя време, но и се бяхме разбрали с д-ра да стоя максимално вкъщи. Дори се притеснявах да не отида прекалено рано. относно упойката всеки ден може да се направи консултация с анестезиолог-  но за нормално раждане препоръчват епидурална, освен ако нямаш някакви медицински обстоятелства да не е тя. Аз много исках да пропусна дори и нея, защото мислех че ще изтърпя болката и не че нямаше, но като те отпусне и се съсредоточава когато дойде времето  да слушаш акушерката и да напъваш правилно. Абе те си знаят, а и има един диапазон на разкритие в който може да се сложи. Въпросите най-добре към анестезиолога.
Като цяло протече много организирано и спокойно цялото раждане. Просто слушаш какво ти казват за да може възможно най -бързо да се гушкане с бебче, веднага ми я сложиха на корема след като я аспирираха, после още веднъж като я прегледаха и след около час както писах си ми я донесоха за първо кърмене.

А за бебето какво си носихте вие,понеже казват че всичко било осигурено но все пак. АМ носите ли,ако все пак не тръгне тази кърма недай боже Simple Smile

# 548
  • Пловдив
Всичко има за бебето, от дрехите, козметиката, памперсите, до АМ

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 18:12 от armira

# 549
Няма нужда от нищо, а и в последствие близките винаги може да донесат каквото трябва. Така или иначе все нещо изниква в последствие, колкото и да се е подготвил човек.
Може би бих препоръчала да си носите ваше шише или поне гъбичка и препарат за миене на шишета. На нас ни се падна много захабено шише. Стерилизират ги веднъж дневно. Като и за това имам съмнения понеже шишето така и не се промени няколко дни. Чак пък да помнят кое бебе с кое шише е не вярвам. Доливат ви АМ, когато поискате  и през цялото време може само да ги плакнете в банята с гореща вода. Не, че има как да опазим децата на 100% от всичко, но пък поне първите дни от живота им трябва да се положат повече грижи. За съжаление обаче в болнични условие при много бебета трудно може да се измисли друга система. Може би за цената, която се плаща за престоя би било добре да подаряват на всяко бебе поне по едно ново шише. Не е някаква огромна сума и имат достатъчно спонсори. Защото нашето специално определено беше подминало препоръчителния срок за използване.

# 550
Всичко ива за бебето, от дрехите, козметиката, памперсите, до АМ
Много ви благодаря за отговорите,станаха ми по-ясни нещата

# 551
Няма нужда от нищо, а и в последствие близките винаги може да донесат каквото трябва. Така или иначе все нещо изниква в последствие, колкото и да се е подготвил човек.
Може би бих препоръчала да си носите ваше шише или поне гъбичка и препарат за миене на шишета. На нас ни се падна много захабено шише. Стерилизират ги веднъж дневно. Като и за това имам съмнения понеже шишето така и не се промени няколко дни пък чак да помнят кое бебе с кое е не вярвам. Доливат ви АМ, когато поискате  и през цялото време може само да ги плакнете в банята с гореща вода. Не, че има как да опазим децата на 100% от всичко, но пък поне първите дни от живота им трябва да се положат повече грижи. То и няма как да се организират нещава в болнични условие при много бебета. Може би за цената, която се плаща за престоя би било добре да подаряват на всяко бебе поне по едно ново шише. Не е някаква огромна сума и имат достатъчно спонсори.
Така е все пак за тази цена, но не съм далеч от мисълта че ще има и неща не както трябва затова исках мнение от някой, който е минал през това. За мен както и да е ще нося някакви неща,но за бебето ако трябва да знам поне да подготвя шише както казвате

# 552
Приготви си за всеки случай. Така или иначе трябва да имаш 1-2 в къщи дори и да кърмиш. Може и залъгалка. Може да си вземеш някоя пелена, която да си постилаш на леглото върху чаршафите, където да оставяш бебето като го взимаш от леглото. Така ще ти е по-лесно. Добре е да имаш помпа със себе си. Тя е най-ценна.

# 553
  • Пловдив
Всичко има за бебето, от дрехите, козметиката, памперсите, до АМ
Много ви благодаря за отговорите,станаха ми по-ясни нещата

# 554
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам дали гинеколога д-р Борислав Иванов работи в Селена и дали води раждане? Знам само, че работи със здравна каса в Медлайн.

Общи условия

Активация на акаунт