Частни училища - информативна тема 17

• 108 723
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
# 481
A някъде дали има класацията след 10 място?  Специално 7 клас НВО ми е интересно.

# 482
  • София
това са резултати от първи модул. На практика това е НВО-то, а не двата модула. Не всички деца се явяват на втори модул. И то ако е официално, но и неофициално пак е по-изгодно да се представят резултатите само от първи модул. всъщност, защо изобщо ги гледате при положение, че едва ли някой си е играл да пуска статистики според големината на извадките.

# 483

Това е политически коректната, но не и интересната и полезна статистика. МОН винаги излиза с нея, но от нея полза никаква, защото:
- Базира се само на първия модул, което от гледна точка на МОН може и да е важното, но не е мерило за амбициозната ССФ.
- Сравняват се круши с ябълки. Как може да се каже, че сега резултатите са по-високи, като темите са различни (може да са по-лесни) и оценяването е различно (миналата година май имаш указания да се режат тенденциозно точки, днес скоркартите също са други).  Та с други думи, след като двете променливи в уравнението са различни, как може да сравняваме крайния резултат? Twisted Evil

Аз лично съм любопитна и чакам да излезе ей тази статистика:

http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp

# 484
Аз пък не разбирам това средно аритметично от двата предмета МАТ и БЕЛ ли е? И само на първи модул ли е? Тази година май нямаше НВО и по другите предмети?

# 485
  • София
другите  предмети не са важни.И да гледате, и да не гледате представената статистика, най-много да се изпокарате или да си погалите самолюбието, че точно вашето училище е по-напред или първо или да започнете да обсъждате къде кой ходи на курсове. Ако ви се прави това упражнение, ок, но няма никаква обективна полза. Каквото и да се случи, вие гледайте собствените ви деца да се подготвят добре за изпитите когато му дойде  времето.

# 486
Изобщо не става въпрос за его, иска ми се да видя резултатите по предмети и то до 100 точки (от двата модула),  какви са сега тия 52? Средно аритметично от двата предмета аз сама ще си сметна, ако искам. Може да не са важни за теб другите предмети, но мен ме интересуват и те, но пак по отделно. Но какво ни се иска и какво дава МОН са различни неща Sad

Каквото и да се случи, вие гледайте собствените ви деца да се подготвят добре за изпитите когато му дойде  времето.
А за това, да, много ясно Simple Smile

# 487
  • София
Съгласна съм с Andariel. Този филм го гледаме всяка година по това време, нещо като Сам вкъщи по Коледа:)))

# 488
Може да не са важни за теб другите предмети, но мен ме интересуват и те, но пак по отделно.

Те не са важни не, защото другите предмети са маловажни, а защото не са много показателни за ниво. Имам предвид, че само БЕЛ и МАТ се провеждат с външни квестори (поне преди беше така) и от това следва, че само по тези предмети има очаквания за обективен резултат.

Сигурна съм обаче, че пак ще се появи класиране като през миналите години.

# 489
И дежурните уточнения, училища с над 20 ученици????!??? И топ 10 след 4 клас няма нито едно за след 7ми??? Какво им става на тези деца...

# 490
  • София

Тази статистика е същата като другата - и тя се базира само на първи модул. И няма на какво друго да се базира, защото МОН не изнася статистика за двата модула по училища.
С изнесената сега обаче, нещо не е наред. Според статистиката от 2012 до 2016 вкл., през 2016 са най-слабите резултати. МОН отчита по-високи резултати за тази година от предишната и видно от графиките, това е така, включително във високия сегмент. Същевременно средните точки на първите 3 училища в София за 2017г. са значително по-ниски от изкараните във всички предходни години, считано от 2012г. Shocked Или данните в таблицата за първите 10 училища в публикацията са изцяло грешни или просто не знам какво показват newsm78

# 491
  • В офиса
И на мен ми направи впечатление, че са много ниски резултатите, а тази година бяха видимо много по-лесни тестовете. Не се сетих да сравня с минали години. Зле за МОН. Голяма каша.

# 492
  • София
Какво сравяват като всяка година изпитите са различни? Все едно аз да сравнявам как всяка година различни работници копаят на различни места различен терен.

# 493
  • София
Какво сравяват като всяка година изпитите са различни? Все едно аз да сравнявам как всяка година различни работници копаят на различни места различен терен.
Е, различни-различни... очаква се, че има средна норма на копане и работници, с петгодишен опит в копането на канавки, ще изкопаят една 10 километрова за приблизително същото време като миналогодишните работници с петгодишен опит копане на канавки. Тези канавки са със същата ширина и дълбочина и на същия път, като цяло.

# 494
  • София
Ами, не са канавките със същата ширина и дълбочина, дори не са на сходен терен, защото всяка година задачите са различни, дори не са от един и същи раздел всяка година, не са с еднакъв брой подусловия и т.н.. Всяка година е за себе си. Единственото общо е, че всяка година има по една грешна задача, само че няма как да знаем дали ще е по български или по математика. Да вземем да залагаме вече следващата година коя ще е грешната задача.

Общи условия

Активация на акаунт