Частни училища - информативна тема 17

• 108 722
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
В Азбуки обучението наистина ли е билингвално и какво представлява?

# 151
  • Sofia
Зависи как си представяш билингвалното обучение. Имат към 10 часа на седмица английски като 1/2 са с нейтив. В часовете им по английски имат и математика на английски примерно, четат приказки и разказват и други такива извън седенето над един учебник и учене на граматика и думи. Всички други часове се водят  на БГ. В междучасията и при игра навън учителите им по английски им говорят на английски.

# 152
  • София
В междучасията и при игра навън учителите им по английски им говорят на английски.
Докато са навън децата си говорят с учителите, вместо да си играят едно с друго?!
Не се заяждам, просто се опитах да си представя какво точно им говорят и по какъв повод.

# 153
В междучасията и при игра навън учителите им по английски им говорят на английски.
Докато са навън децата си говорят с учителите, вместо да си играят едно с друго?!
Не се заяждам, просто се опитах да си представя какво точно им говорят и по какъв повод.

Най-вероятно, каквото и българските им учители се налага да им кажат, по време на игра на двора. Просто преподавателите по английски говорят само на английски, дори и когато не са в час, а в междучасие.  Peace

# 154
  • София

Най-вероятно, каквото и българските им учители се налага да им кажат, по време на игра на двора. Просто преподавателите по английски говорят само на английски, дори и когато не са в час, а в междучасие.  Peace
И от това каква е ползата? Командите на двора могат да са 2-3, все едно на какъв език ще бъдат.
Т.е. нищо билингвално не виждам точно в това. Ако учат някакви предмети на чужд език, да, но както и да е. Само вметнах, няма да споря.

# 155
Зависи как си представяш билингвалното обучение.

Никой не спори, Бояна - потребителката точно с това започва поста си.

В детската градина на дъщеря ми учителките, които говорят на английски с децата, им говорят през цялото време на английски и виждам смисъл в това, защото така ги насърчават (къде успешно, къде не толкова) и те самите да се опитват да говорят езика. Сигурно и в Азбуки е такава идеята.

# 156
  • София
Зависи как си представяш билингвалното обучение.

Никой не спори, Бояна - потребителката точно с това започва поста си.

В детската градина на дъщеря ми учителките, които говорят на английски с децата, им говорят през цялото време на английски и виждам смисъл в това, защото така ги насърчават (къде успешно, къде не толкова) и те самите да се опитват да говорят езика. Сигурно и в Азбуки е такава идеята.
В детската градина е съвсем различно, за там изобщо не бих и питала. В чуждестранните детски градини така децата научават напълно непознат език. Просто си представих деца 7+ в междучасие и затова.  Peace

# 157
И аз си представях, че изучават разни предмети на английски. Нямам предвид български и литература на английски  Mr. Green, но например география, прородознание и т.н. То в началните часове не съм сигурна, че има какво толкова да се учи билингвално. Като се замисля варианта нещата да са 50:50 както го е описала  2016 е единствения възможен май.
А в Свети Георги как е обучението в началните класове?

# 158
... А в Свети Георги как е обучението в началните класове?
Освен часовете по английски имат и такива по математика на английски и Science. В края на миналата учебна година четвъртокласниците държаха британските изпити от формата EDEXEL по Science, Math in English & English. Преподавателите са носители на езика.

# 159
Мерси. Явно малко повече комуникират на английски. А как е положението в момента там?Четох недобри отзиви за нивото на обучение в Свети Георги, но коментарите не са много скорошни.
А в Азбуки как е нивото? Те май са по-нови и още нямат резултати от матурите след 7 клас. Имат ли униформи?
Всъщност има ли друго училище, което да е лицензирано от МОН и да е билингвално с английски? От първа страница не успях да намеря друго такова?

# 160
# 161
  • в страната на чудесата
Аз доколкото чух СВ. Георги са намалили доста английския. Дали няма някой да каже подробности след смяната на директорката?

# 162
Темата за библиотеките и на мен ми се струва важна. Миналата година когато обикалях по училища и детски градини ми направи впечатление, че наличието на библиотека е по-скоро изключение. И особено не ми допадна варианта, в който ми казаха "А, ето това е нашата библиотека!" за шкаф метър на два в стая малко по-голяма от куфар. Простете за преувеличението. По-добре изобщо да си бяха замълчали.

В училището на каката имат библиотека (не миниатюрна), но не знам дали първокласниците са я ползвали като такава. Поне не носят нищо вкъщи и не съм чувала да са им предлагали. Моята щерка прави обратното, носи си от нейните книги в училище. А, и за първия учебен ден ни поканиха да подарим книга за библиотеката на класа вместо букет за учителите.

Syringa, аз не намерих билингвално училище с английски (регистрирано и по МОН), което да ме устройва. Миналата година в Азбуки ми казаха, че предметите са си на български, а изучаването на английски се води усилено, но нямам личен опит, така че  по-добре разпитай по-запознатите.

# 163
  • Sofia
Билингвално по МОН се води американо-английската академия  (поне за класовете ПУК,1-9 клас).

# 164
За съжаление местоположението му е на "майната си", таксите направо пращят, а за капак чух странни отзиви за него.
Скрит текст:
Нещо свързано с религии
Иначе и на мен ми звучеше много обещаващо. Всъщност е точно такова, каквото си представям, че би ми харесало.

Общи условия

Активация на акаунт