Поликистозни яйчници - Тема 4

• 71 999
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Brayda, никъде не съм писала, че е чудо или магия!
Написах го само и единственно с цел, ако мога да помогна на някой. Не вземам процент за реклама............ Просто съм се скитала толкова години и съм пила какво ли не и каквото съм чула.... И за това го написах, който желае да опита. Ти веднага чудо...магия.... Никога неможе да си сигурен какво ще ти помогне. Не отчайвай така хората, които може да намерят пък надеждичка в това...

# 361
  • София
А къде/какво съм писала, че отчайвам хората?
Напротив, писала съм, че всеки трябва да пробва, но съм писала и че не на всеки действа.

Ти отдаваш твоя успех на това, аз пък казвам моя опит.

Просто всеки трябва да е осведомен, аз бях, пробвах и не се получи нищо. Едно е да вземеш осведомено решение да пиеш или не даден продукт, друго е да си мислиш, че 100% ще ти помогне и ако не ти помогне, това няма ли да отчая тия хора, които са намерили "надеждичката" ?

+ това ме изкара, че все едно съм ти се нахвърлила .... за което нямам какво да кажа. Нито тона, нито с думите ми си личи подобно нещо в поста ми. Ноооо както и да е Simple Smile

# 362
Мочичета, възможно ли е поликистозата да е свързана с високо ниво на 17 хидрокси прогестерон? Той по-принцип е знак за проблем с надбъбречните жлези.

# 363
  • Благоевград
Pipinka.5, честито!

Аз също пия Инофолик... от октомври 2016. Няколко месеца пих Инофолик Комби, пак нищо. Нито овулация, нито цикъл, нищо. Явно при мен обвивката на яйчниците е много задебелена и нещо липсва, не могат да кажат защо и фоликулите не се спукаха. Но при някои жени, при които нямат ИР, а само ПКЯ, съм чувала, че помага.

# 364
Поликистозата се вижда на всеки един ден от цикъла. Характеризира се с наличието на много фоликули постоянно.
За да се потвърди като диагноза трябва да се огледат яйчниците между 1 и 3 ден на цикъла, защото разграничаването между фоликули и кисти е трудно. А фоликули се образуват всеки месец, т.е. един ехограф не е достатъчен.  https://www.center4fertility.com/blog/2013/02/27/what-is-an-ovarian-cyst-122648 .
В крайна сметка, трябва да се направят съвкупност от изследвания за да се потвърди че е ПКЯ.

# 365
  • София
Фоликули има всеки месец, да, но 1 е доминантен. Ако има мнооого фоликули с долу горе еднакъв размер, във време в което трябва да има 1 доминантен и всички други да са под 10мм, това сочи за поликистоза.

Аз съм с поликистоза и на 2-3 ден имам много фоликули под 10мм, но това са антрални и те трябва да са си там и да са под 10мм. С напредване на цикъла фоликулите (повече от 1) почват да растат и стигат до някакви размери, заради което няма доминантен, няма и овулация в повечето случаи.
Типична картина на поликистоза може да се види във всеки ден от цикъла, дори след средата се вижда най-добре.

Освен с ехографски преглед, поликистозата се доказва с хормоните ЛХ и ФСХ на 2-3 ден от цикъла. По принцип ако всичко е на ред, тяхното съотношение трябва да е около 1:1, ако е много по-голямо това също е показател за поликистоза.

# 366
Аз съм пила Инофолик сашетата, но бях много доволна от Инофолик комби. Те са капсули и имат добро съотношение на миоинозитол/хироинозитол.
При мен той действаше и правех всеки месец фоликул, но аз пиех и други добавки и може да е комлексно Simple Smile

# 367
  • Благоевград
Някоя от вас пие ли Прим Ойл? Има ли някакъв ефект от него? Бях го купила още миналата година, но се отказах да го пия, че по едно време ми се събраха много лекарства и от 2 дни започнах отново да го приемам, но по 1 капсула на ден. Ще включа и Метформинов препарат по препоръка на ендокринологът ми, че нещата хич не са добре. Трябва да направим всичко възможно да предизвикаме самостоятелна овулация без стимулация, ако успеем, няма да правим ин витро. Лошото е, че инсулинът продължава да е висок на гладно, представям си ако направя обременяване как ще скочи пак до небесата. 

# 368
Signora, аз съм с ЛУФ и прим ойл не ми действаше изобщо добре, не само че не ги пуках фоликулите, но и растяха и ставах големи кисти. Но това е при мен, не казвам, че при всички е така. Метформина действа много добре за О, Инофолика също, намалявай го инсулина, 25 е много висок на гладно. Той вдига тестостерона и не помага за О Simple Smile

# 369
Здравейте дами аз също съм с поликистозни яйчници, от 6 месеца пия инфолик комби и метфогама, както чета и повече от вас ги пият, при мен не виждам някакво действие. Искам да попитам как се справяте с поликистозата и забременяването с нея, също така правил ли е някой стимулация и как действа на поликистозата, знам че за всеки е индивидуано. 🙂

# 370
  • София
ако си със спкя, която пречи на овулацията ти (защото има жени със спкя и имат все пак овулация), стимулацията е метода за зачеване.
Има няколко варианта:
- стимулират те, за да овулираш и правите секс в къщи
- стимулират те, за да овулираш и правите инсеминация
- стимулират те за инвитро

Преди обаче каквато и да е стимулация, трябва да се проверят тръбите и спермограмата на мъжа, защото ако има нещо зле в двете неща, то стимулацията няма да доведе до бременност, а яйчниковия резерв се скапва.

Ако проблема е, че нямаш овулация, правете нужното и нека те стимулират.
Избери подходящ репродуктивен лекар, проследете овулацията и преценете какво да правите.

п.п. инвитрото е мноого крайна мярка, след поне 2-3  (дори и повече) неуспеха на предните две неща, които изброих.
Аз едно време забременях с клостилбегит, първата ми овулация в живота сега е почти на 5г и половина.
От там обаче за номер 2 се закучиха нещата и вече съм на 3-та точка.

късмет!

# 371
И проходимост на тръби правих и спермограма правихме и при двете всичко е ок и отделно изследвания на хормони  , но нямам овулация затова специалиста при който ходя ми каза стимулация, но трябва в деня на цикъла да направя изследване на прогестерона и естрадиола и ако са в норма се почва стимулация, ами ако не са оттам нататък какво следва не ми обясни и хапчетата не ми изписва и фоликулите не ми е следял нищо и затова съм много объркана, а борбата за бебенце е вече 2 години. Вече май сменям доктора.

# 372
Рая, защо не пробваш на противозачатъчни 3-4 месеца (Диане и Белара са добри при СПКЯ, защото намаляват мъжките хормони), след спирането им е много вероятно да имаш естествена овулация следващите поне 2 месеца, и да се опиташ за забременееш естествено преди да почваш със стимулации?

# 373
Ами доста често съм си го мислела това с  противозачатъчните да пробвам, но не смея самичка без да ми е казал лекар. Много време мина и вече искам някакво решение или лечение на проблема. Аз преди доста време съм пила Белара преди още да почнем с опитите заради нередовния ми цикъл, но лекар беше ми го предписал и добре ми влияе поне на цикъла идваше си ми всеки месец, а сега на 40-50 дена. А някой имали от тук пробвал така с противозачатъчни?

# 374
Май лекарят ти е за смяна. Не е адекватно да иска веднага симулация, без да е направен какъвто и опит за друго по-щадящо лечение на първо време. Ако то не подейства, тогава прави стимулация. Тя е доста деликатна при жени с поликистоза, трябва много добър лекар да я прави, за да няма хиперстимулация. Помисли си дали твоят е такъв.

На мен лекарят ми предложи първо противозачатъчни и тн. Пих известно време, но след това не целях забременяване. От белара доста ми беше паднал 4-андростендионът, но да жалост този препарат хич не ми понасяше на психиката.
Аз бих те посъветвала винаги да тръгваш от по-лекото към по-тежкото лечение.

Общи условия

Активация на акаунт